Yaşar Okuyan Haddini Bil! MHP'ye atılan her oy Vatana Sahip Çıkmaktır

trong> 

CHP’nin televizyon kanalı olan Halk Tv’de “Yaşar Okuyan’la Bakan Bakana” isimli bir program var.

Programın moderatörü değiştirmediği parti kalmayan Yaşar Okuyan. Programın diğer katılımcıları ise yine çok parti değiştirmekle bilinen Agah Oktay Güner ve yıllardır MHP-Ülkücü düşmanlığı yapmış Eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş’tir.

Bu üçlünün sunduğu son programdan sonra EtikHaber'e birçok Milliyetçinin-Ülkücünün tepki mesajları geldi ve bizim bu programa cevap vermemizi istediler.

Özellikle en çok tepki gösterilen konu, Yaşar Okuyan’ın “İstanbul’da da, Ankara’da da CHP’nin adayları kazanacak” şeklindeki konuşması ve herkesi de CHP’ye oy vermeye davet etmesi olmuştur. Programı bu şekilde yönlendiren Yaşar Okuyan’a diğer katılımcılarda destek vermiştir.

CHP’nin kanalında program yapmayı içine sindiren Yaşar Okuyan, elbette CHP’nin propagandasını yapacaktır aksi halde o kanalda program yaptırmazlardı.

Yaşar Okuyan çıkıp benim ülkücülükle-milliyetçilikle alakam kalmadı, ben artık devrimci bir solcuyum dese ve MHP’lilerin ne yapacağı ile ilgili yorum yapmasa belki böyle bir tepki de toplamazdı. Hatta o zaman, devrimci bir solcu kendi partisini savunuyor denir saygı bile duyulabilirdi.

Yaşar Okuyan sırasıyla MHP, ANAP, Demokrat Parti, Hürriyet ve Değişim Partisi, Halkın Yükselişi Partisi’nde siyaset yapmış ve son olarak CHP’ye geçmişti. Nereye geçeceği elbette kendi iradesidir. Fakat Yaşar Okuyan işine geldiği vakit sürekli Ülkücü-Milliyetçi olduğunu vurgular, ama Halk Tv’deki programda da görüldüğü gibi CHP’nin adaylarının avukatlığını yapıp, milleti CHP’ye oy vermeye davet eder.

Programlarda sözde milliyetçi nutuklar atan, PKK’ya ve bölücülere öfke kusan Yaşar Okuyan’a EtikHaber olarak soruyoruz: Oy vermeye çağırdığı CHP’den ve adaylarından haberi var mıdır?

Yaşar Okuyan’a soruyoruz: Habur’da PKK'nın resmi avukatlığını yapmış, PKK'nın ağzıyla siyaset yapan, PKK'lı teröristin cenaze töreninde konuşma yaparak Türk devletine öfke kusan Sezgin Tanrıkulu'nun Genel Başkan Yardımcısı olduğu CHP'ye mi oy verecek millet?

Yaşar Okuyan’a soruyoruz: Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ ü Dersim'de soykırım yapmakla suçlayan, PKK'lı teröristlerin evlerine taziye için giden, PKK'lılar kendisini sözde kaçırdığında onları “Hepsi İyi Çocuklar” diye tarif eden Hüseyin Aygün’ün milletvekili olduğu CHP'ye mi oy verecek millet?

Yaşar Okuyan’a soruyoruz: "PKK'ya Genel Af olabilir" diyen, Öcalan'a ev hapsine sıcak bakan, Apo alçağına "Vallahi APO'yu özledik /Kürdüz sonuna kadar/Vallahi biz dostu özledik" şarkılarını Apo posterleri altında ve PKK paçavraları önünde söylemiş Ahmet Kaya'nın mezarını ziyaret eden, ona her daim sahip çıkan, yine bir başka vatan haini olan ve "Biz, bağımsız, birleşik, özgür bir KÜRT ÜLKESİNİN, KÜRDİSTAN'ın çocukları olmak istiyoruz", "Biz kendi toprağımızda, kendi bayrağımızın altında özgür ve bağımsız olmak istiyoruz" diyen Yılmaz Güney'in mezarını ziyaret edip, çiçekler bırakan birinin Genel Başkan olduğu CHP'ye mi oy verecek millet?

Yaşar Okuyan madem PKK’ya ve PKK Açılımına ekranlardan öfke kusuyorsun, hadi cevap ver sorularımıza? PKK’ya sahip çıkma konusunda CHP’nin AKP’den farkı nedir? Al birini vur ötekine…

Yaşar Okuyan’a soruyoruz: “Ben de başbakan olsaydım Öcalan'la görüşürdüm. Ayrıca görüşülen Öcalan değil, Kürt halkıdır” diyen Mustafa Sarıgül’e mi oy vermeye çağırıyorsun milleti?

Yaşar Okuyan’a soruyoruz: Teröre karşı kahramanca fedakârca mücadele vermiş Engin Alan’ın MHP’den milletvekili olmasına karşı çıkıp MHP ile fikren yollarını ayıran, MHP’yi CHP’lileştiriyorsunuz diyerek eleştiren ama PKK’lıların cirit attığı CHP’den Ankara Büyükşehir Adayı olan, 2010 referandum sürecinde AKP’nin güdümündeki evetçilerin arasında yer alan Mansur Yavaş’a mı oy vermeye çağırıyorsun milleti?

Yaşar Okuyan’ın neyi savunduğu da, neye karşı çıktığı da belli değil.

“Yaşan Okuyan’la Bakan Bakana” programı ‘Üzüm üzüme baka baka kararır” işleyişinden başka bir şey değildir.

6 parti değiştirmiş Yaşan Okuyan’ın ve 4 parti değiştirmiş Agah Oktay Güner’in bulunduğu ortamda yine de en omurgalı Hasan Fehmi Güneş gözükmektedir. Çünkü en azından Hasan Fehmi Güneş kendi çizgisini savunmaktır.

Ekranlardan yeri geldiğinde milliyetçi-Ülkücü, eski MHP’li nutukları atan ama sol bir parti olan CHP’ye oy isteyen, CHP’nin adaylarını savunan Yaşar Okuyan’a ve Agah Oktay Güner’e EtikHaber olarak milliyetçi-ülkücü camianın öfkesini kendilerine iletiyoruz.

Yeri gelmişken söylemeden geçmeyelim sosyal medyada ve başka bazı mecralarda Yaşar Okuyan gibilerle aynı ağızdan sözler duyuyoruz. “CHP’nin güçlü olduğu yerde CHP’yi, MHP’nin güçlü olduğu MHP desteklenecekmiş” gibi bir propaganda yapılmaktadır.

Bu sözlerin hepsi MHP’nin uzun süredir devam eden yükselişini engellemek, özellikle AKP’nin sıkıntıya girdiği hatta çöküşe sürüklendiği şu dönemde AKP’den kaçan sağ oyların MHP’ye gelmesini engellemek için yapılan bir propagandadır. Amaç AKP’yi iktidardan götürmek değil MHP’nin yükselişini engellemektir. Hatırlayınız daha önceki birkaç seçimde yukarıdaki aynı cümlelerle aynı tezgâhı ve iftirayı AKP’de yapmış ve MHP’nin oylarını çalmaya çalışmıştı.

Ancak bu tezgâhı hazırlayanlar ülkücülerin bu oyuna gelmeyeceğini, AKP’nin bir başka rengi olan CHP’ye oy atmayacağını artık anlamalıdır.

Şunu aklınıza iyi sokunuz: Ülkücüler seçim pusulasında 3 hilalin dışında hiçbir şey görmez..

MHP, bütün seçim bölgelerinde kendi adaylarını gösterip seçimi kazanmak için sonuna kadar mücadele edecektir. MHP bütün seçim bölgelerinde seçimi kazanmak adına iddialıdır.

Türkiye’nin herhangi bir bölgesinde MHP’den bir tane oy bile başka herhangi bir partiye gitmeyecektir.

Çünkü bu seçimin kazananı MHP olacaktır.

Bununla birlikte daha önce hangi partiye oy vermiş olursa olsun ülkesinin geleceğini düşünen tüm vatansever insanlarımızı MHP’ye oy vermeye davet ediyorum ve vereceğine de inanıyorum.

Çünkü MHP’ye atılan her oy Vatana Sahip Çıkmaktır.