Haber bültenlerini izlerken ölüm korkusunun insan kimyasının nasıl değiştirdiğine şahit oldum. Hafızamı biraz yokladığımda, mayası, genetik yapısı aynı olanların, ölüm korkusu karşısında tepkileri, vücut kimyalarındaki değişiminde benzer olduğunu hayret ve ibretle izledim.

Sen değil miydin, daha birkaç ay önce, koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devletine kafa tutup "...has...tir   Has..tir." diyen, ey  Diyarıbekirin büyük başkanı(!). Ne oldu? İçerden liderin seslenince betin benzin attı, gözündeki ölüm korkusunu Rabbim büyük Türk Milletine gösterdi. Biz senin kimyanı bozan o mahlûkatın suratında da aynı benzer korkuyu yıllar önce görmüştük.

O mahlûkat ne demişti iyi hatırlayın; yakalandığı zaman şerefli Türk subaylarının arasında dururken, yüreğine ölüm korkusu düşünce, ağlamaklı sesiyle "özeleştirisini" yaparken söylediklerini, bütün dünya ve şerefli Türk Milleti hayretle izlemişti. Böyle aciz biri, nasıl olurda binlerce kişinin katili bir terör örgütünün elebaşı olabilir demiştik. Hadi bir hatırlamaya çalışalım; "Yanlış yaptığını, Türk milletinin emrinde çalışmaya, hizmet etmeye, her türlü işbirliğine hazır olduğunu" beyan etmemiş miydi?

Ama bu millet bilir ki, ihanet müzmin bir hastalıktır, uygun ortam bulduğu an nükseder. Demek ki bugün o uygun ortam oluşturulmuştur.

Bir adaya onlarca özel yetiştirilmiş asker koyup, karadan, denizden ve havadan koruyacaksınız, kuşların dahi izin almadan uçmaması gereken, hiçbir bilgi ve sırrın içeri ya da dışarı izinsiz girip çıkamayacağı bir yer yapacaksınız ama bir bakmışsınız ki İmralı yolgeçen hanına dönmüş. Terör örgütüne her türlü talimatlar verilmiş, her türlü politik açıklamalar yapılmış ve Türk Devletine her türlü düşmanlık saçan kelimeler rahatlıkla dile getirilip, medyaya ulaştırılmıştır.

Bu da yetmemiş gibi bir belediye başkanı (kendi emrindeki biri de olsa) "Silahlar susarsa o koltuk da iki ay oturamazsınız" denilerek tehdit edilip Kandil'den açıklama yapar gibi rahat açıklama yapmasına, insanları tehdit etmesine göz yumulmuştur.

Daha çok değil, on yıl önce devletin başında sürekli hastalığı ve yaşlılığı ile alay edilen, yönetme kabiliyeti tartışılan, rahmetli bir insan ve iki ortağı vardı. Aradan 9 sene geçmesine rağmen hala bu yönetim, özellikle AKP'liler tarafından eleştirilir ve yönetimdeki beceriksizliği(!) tartışma konusu yapılır. Sanki 9 yıldır iktidarda AKP hükümeti yokmuş gibi davranılır. Halbuki 9 yıldır büyük çoğunluğun karizmasıyla övündüğü, adeta ilahlaştırılan tek başına bir lider görev yapmaktadır.

Ama o eleştiren 57. Hükümet döneminde İmralı'daki cani korkusundan "fırsat verirseniz Türk milletine hizmet istiyorum" şeklinde yalvarırken, şimdi karizma(!), büyük lider(!) Erdoğan zamanında Türkiye Cumhuriyeti'ni kendisi ile pazarlık masasına oturtmuş, İmralı'dan istediği kişiyi tehdit ediyor, istediği mesajı veriyor, terör örgütünü istediği gibi yönlendiriyor ve önüne gelene meydan okuyor...

Yine, o eleştirilen 57. hükümet döneminde terör örgütü sıfırlanmış, eylem yapamaz hale gelmişken bugün büyük karizma liderin yönetimindeki Türkiye'de, aşırı güçlenen terör örgütü her istediğini yapabiliyor ve devlete meydan okumada sınır tanımaz hale gelmiştir.

Peki ne olmuştur da, AKP'nin iktidar olduğu bu 9 yıllık süreçte İmralı'da ki bu çocuk katili cesaretlenmiş, devlete kafa tutacak, içerden örgüt yönetecek, devletle pazarlık yapacak konuma gelmiştir.



Yoksa dünyaya kafa tutan, bilgili(!), güçlü(!), boylu poslu adam, karizmatik lider, titrek yaşlı bir başbakanın "kediye çevirdiği" caniden mi korkar olmuştur? Sanmam korkmuyordur ama sanırım bu ikilinin arasında anlayamadığım bir bağ var, işte bunu çözmeye çalışıyorum.

Karizmatik olmak, kabadayı olmak, külhanbeylik yapmak, herkesi azarlayarak susturup sindirmek, İmralı'da ki caniyi susturmaya yetmiyor, aksine azdırıyor? 

Yok, bu işte bir iş var, böyle olmamalı. Bir terslik var ama nerde? Bu çocuk katili nasıl bu kadar cüretkâr laflar etmekte, yol haritaları belirlemektedir? Yoksa ikisi arasında duygusal bir ilişki mi var, işbirliği mi yapıyorlar? Buna inanmak istemiyorum ama aklıma da gelmiyor değil. Bu başarılı(!) dünyaca kabul gören kabadayı, karizmatik dünya başbakanı büyük liderin(!), iktidarı döneminde PKK siyasallaşmış, devlet tarafından her konuda muhatap alınmıştır.

Hafızalardan silinmeyen Habur görüntüleri, Beşir Atalay'ın gizli pazarlıkları sonucu PKK'lıların davet edilmesi, savcıların teröristlerin ayağına kadar giderek çadır mahkemeleri kurması, referandum öncesi verilen vaatler vicdanlarımızı rahatsız ederek akıllarımızda yerini koruyor.

Süreci iyi analiz ettiğimizde, referandum öncesi yaşanan Başbakan Erdoğan'ın "ispat etmeyen şerefsizdir" şeklinde kendini savunduğu ancak daha sonra PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın basın açıklamasında "devletle görüşüyoruz anlaştık ateşkesi uzatacağız" açıklaması, İmralı'nın "devlet adına sivillerle de görüşüyorum" açıklamaları PKK ile pazarlık masasına oturulduğunun ispatı olsa gerek. İyice açığa çıkan görüşme trafiğini daha önce "şerefsizlik" tanımaları yapan Başbakan'ın da "devletin bazı birimleri görüşür" diyerek kabul etmesi, gelinen durumun vahametini gösterir olmuştur. İmralı'nın son dönemde "3 ay daha size" demesiyle de, pazarlık sürecinde İmralı'ya göre aksaklıklar yaşansa da pazarlıkların sürdüğü anlaşılmaktadır. Referandum sonrasına taşınan bu tartışmada şeref ve şerefsizlik kavramları da kimine göre bugün kimine göre de yavaş yavaş sahibini bulacaktır.

Terör denilen bu beladan "bu iktidar döneminde olmasa da" mutlaka kurtulacağız, buna inanıyorum. Tarih tekerrür eder; Türk milleti dönem dönem bu tür sıkıntılı süreçler yaşamış, başında bu tür devlet adamlarına şans vermiştir. Şansını kullananlarında kullanamayanlarında sonu bellidir. İlahi adaletten kimse kaçamamıştır yani milletin terazisi şaşmaz iyi tartar. Şansınız açık, kazancınız bol, karizmanız güçlü olsun sayın yöneticilerim(!). 



Ancak biliniz ki, bu millet karizmayı bir çizdi mi pir çizer, haberiniz olsun demedi demeyin.

Bu millet, basiretsiz, beceriksiz yönetimiyle, bebek katili canileri, soytarıları adam yerine koyarak tarihin derinliklerinde yer alanlardan da, çok kısa zamanda sandık başında hesap soracaktır.

- kralbet giriş - - - - -