Gece geç saatlere kadar yayınlanan eğlence programlarında mankenlerle, sinema oyuncularıyla "lak lak" çene yarıştıran, her konuda uzmanlık taslayan Radikal Gazetesi'nin yazarı Hakkı Devrim, bugün köşesinde "Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Bahçeli Üçlüsü durmadan konuşuyor" başlıklı bir yazı kaleme alarak, siyasetçilerin konuşma özelliklerini dalga geçmeye çalışmıştır.

İlerlemiş yaşına rağmen eğlence programlarının adeta maskotu haline gelmiş Hakkı Devrim'e sormak lazım, siyasetçi konuşmayıp ne yapacaktır?

Hakkı Devrim siyasetçileri eleştirmek yerine, eğlence programlarındaki haline bakmayı hiç denemiş midir?

Dener mi hiç.. O da aynı Hıncal Uluç gibi her şeyi bilen, her konuda uzman, burnundan kıl aldırmayan birisidir.

Hakkı Devrim, özellikle MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Mersin ziyaretinde yapmış olduğu konuşmalardan geniş bir bölüm alarak, kendinde varolan MHP düşmanlığını yazısı içerisinde tatmin etmeye çalışmış...

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin o konuşmalara bakıyorsunuz gündemle alakalı çok yerinde tespitlerle dolu... Ama Hakkı Devrim yaşlılığın etkisinden mi yoksa köşe yazısını dolduracak malzeme bulamadığından mı, o konuşmalarla köşesini doldurmuştur.

Hakkı Devrim geçmişte de başka konuları getirip, MHP'ye bağlayacak kadar alakasız yazılar kaleme almış birisidir.

Hakkı Devrim'in köşesine taşıdığı MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin şu sözlerine bakalım:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Mersin'i ilçe ilçe geziyormuş. Bozyazı'daki konuşmasında komutan eşlerinin Anıtkabir ziyaretini doğru bulmadığını söylemiş: «Tutuklananlar olmuştur. Herkes gibi TSK mensuplarının da sabırla beklemesi gerekir. Yanlış eylemlerle yanlış propagandalara âlet edilerek, bugünkü siyasî iktidarı halkın gözünde gene mâsum gösterme durumuna düşmemek lâzım» demiş.

Narenciye üreticilerine de seslenmiş: «Perişan durumdasınız, biliyorum. Kim derdini anlatıyorsa Sayın Başbakan'dan azar işitiyor. Derdini anlatmak yasak. Ama yandaşları, hanedanları beslemek serbest. Bunun hesabını soracağız.»
Devamı da bir hesap sorma:

«Faşistlikle suçladığınız MHP olmasaydı, Türkiye'nin bugün hâli nice olurdu? MHP'nin vatanperverliğine ve millete olan saygısına sen otur da dua et! Yoksa saltanatın 8 yıl sürmezdi.»

Şimdi bu sözlerden Hakkı Devrim nasıl bir sonuç çıkarmaktadır ve bu sözlerden yola çıkarak kendi kendine "Allahın aptalı bizler mi kaldık bu memlekette?" diye soran Hakkı Devrim neyin peşindedir? Aptallık ölçen cihazımız yok ama Hakkı Devrim'in yazısı içerisinde mantık ve akılla izah edilecek bir tane cümle yoktur.

Siyaset konuşma sanatıdır. Siyasetçiye niye konuşuyorsun demek herhalde normal bir aklın işi değildir.

Siyasetçi konuşmadan projelerini, hedeflerini, fikirlerini milletle nasıl paylaşacak?

İlla bir şeyler konuşmak için, yaşına başına bakmadan sağına soluna üç beş manken alıp memlekete en ufak hayrı olmayan magazin muhabbeti mi yapmak lazım?

Hiçbir siyasetçi kendisine "Hakkı Devrim gece geç saatlere kadar bu yaşınla eğlence programında ne geziyorsun?" diye sormadı ama o siyasetçinin hayat tarzı ve görevi olan konuşmasına eleştiri getirebiliyor. Dikkatinizi çekerim konuşmasının içeriğini değil, niye konuşuyorlar diye eleştiriyor.

Hakkı Devrim medya dünyasında adeta devrim yaparak, tuhaflıklarını köşe yazısı diye sunmaktadır. Hakkı'nı verelim onun gibi sunanda yok.

Hakkı Devrim benden sana tavsiye sen siyaset, ekonomi vs.. gibi ciddi konularla uğraşma aklın ermez bunlara... Sen git mankenlerle dedikodu yap, yaşına değil ama sana yakışan budur...