Başbakan Erdoğan geçtiğimiz Cumartesi günü AKP il Başkanları toplantısında, MHP tabanına yine fitne atışlarında bulunarak MHP'ye saldırma talimatı vermişti. Erdoğan'ın bu talimatına en hızlı uyanlardan biri Enis Öksüz oldu...

Başbakan Erdoğan geçtiğimiz Cumartesi günü AKP İl Başkanları toplantısında şu sözleri söylemişti.

"Nasıl olur da sen bir milli birlik ve kardeşlik projesini kalkarsın Taksim Meydanı'ndaki bu olayla özdeş hale getirirsin? Ben MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime tekrar sesleniyorum, bu hezeyanı iyi takip edin değerli kardeşlerim, iyi değerlendirin.

Bu ülkeye efendi olmaya değil hizmetkar olmaya soyunmuş bu kadroyu bu tür bir teröristle aynı kefeye koyan bu anlayışa artık sizler de gereken dersi verin."

Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerini bir talimat olarak algılayan AKP'liler ile Yalçın Topçu ve Enis Öksüz gibi bir zamanlar "ülkücü" sıfatını taşıma şerefine ulaşmış sonra da o şerefi kaybetmiş kişiler anında MHP'ye saldırmaya başladılar.

Yalçın Topçu ile ilgili konuya "BBP'li Topçu görevine devam ediyor" başlıklı bir önceki yazımızda cevap vermiş olduğumuz için kendisinden tekrar bahsetmeyeceğiz. Ama o yazıyı henüz okuyamayan okuyucularımızın da okumasını rica ediyoruz.

Öncelikle AKP'li Bülent Arınç'ın MHP'ye saldırdığı cümlelere bakalım:

"Bağımsız ülkücü kardeşlerimi candan kutluyorum. Bütün anketler MHP'nin baraj sorunu olduğunu gösteriyor. Türkiye gerçeklerini tanımazsanız kendi tabanınıza yabancı kalırsanız geçmişte olduğu gibi barajın altında kalabilirsiniz. Kızdığı, bağırdığı hakaret ettiği insanlara, mektup yazıp 'Gelin el ele tekrar yola çıkalım' diyorlar."

Şimdi de Enis Öksüz'ün cümlelerine bakalım:

Enis Öksüz, "Mesele 'beka' sorunu değil, baraj korkusu." diyerek asıl hedefin başka olduğuna dikkat çekiyor. Bu çerçevede Bahçeli'nin 'fikri sömürgecilik' yaptığını öne sürüyor. (Kaynak: Zaman)

Arınç ve Öksüz arasındaki benzerliği ve uyumu görüyorsunuz değil mi? Takdir etmemek elde değil(!) Başbakan Erdoğan'ın talimatlarını hiç zaman geçirmeden uygulamaya çalışan bu iki kişinin cümlelerinin birbirleri ile birebir örtüşmesi dikkatlerden kaçmıyor. Haklarını yemeyelim, AKP içerisindeki bu kişilerin koordinasyonu ve uyumu gerçekten takdir edilecek düzeyde. 

Ancak Enis Öksüz'ün daha önce AKP'ye katıldığı yönünde bir haber okumamıştım. Sanırım bu katılımını AKP'ye daha iyi hizmet edebilmek ve MHP'ye daha iyi saldırabilmek için gayri resmi düzeyde yaptılar..

Gerçi Enis Öksüz daha önce DYP'ye ve BBP'ye katıldığı dönemlerde de aynı şekilde MHP'ye saldırma görevini ifa ettiğinden kendisi için değişen bir durum olduğunu sanmıyorum. Bu sebeple diğer partilerinden neden ayrıldığını da anlamış değilim. Çünkü tek yaptığı iş MHP'yi karalamak ve iftira atmak..

Ama yeni partisinde öncekilerde olduğu kadar rahat olacağını sanmıyorum. Çünkü MHP'ye iftira atma yarışında AKP içerisinde kendisini zorlayacak ve hatta geçebilecek çok kişi olduğu için çok çalışması gerekeceği aşikar...

Bütün bunlara ek olarak Yalçın Topçu ve Enis Öksüz gibi kişilerin kendilerine özel bir davet gelmiş gibi açıklamalar yapması da abesle iştigaldir. MHP Lideri Devlet Bahçeli, MHP içinde küs, dargın ve muhalif olarak nitelenen ama aynı zamanda milliyetçi duruş adına omurgası olanlara davette bulunmaktadır.

MHP Lideri Bahçeli'nin çağrısı "Önce ülkem diyebilen, Türkiye'nin geleceğine dair hassasiyetleri olan kişilere" yönelik olduğu için şahsi menfaatlerini her şeyin üstünde gören kişilere de bu çağrı gitmemiştir ve gitmeyecektir. Bu sebeple Yalçın Topçu ve Enis Öksüz gibi kişiler bu daveti kendi üzerilerine hiç almasınlar...

Son söz olarak bu isimlerin bozulacağı bir cümle ile bitirelim yazımızı..

"Her şey Vatan için"


İLGİLİ YAZI:

BBP'li Topçu görevine devam ediyor