AKP iktidarı, 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleşen referandum sürecinin propaganda temelini "12 Eylül İhtilalinden hesap soracağız, Darbecileri Yargılayacağız." üzerine kurmuştu.

Darbecilerle, Cuntacılarla, e-muhtıracılarla arası çok iyi olan, onlarla birçok konuda işbirliği yapan AKP iktidarı, bu aldatmaca oyununu çok iyi oynayarak referandumda  %58 gibi bir "Evet" oranına ulaştı.

Anayasa değişliği paketinin referandumda kabul edilmesiyle birlikte aralarında milletvekili, yazar, gazeteci ve sanatçıların da bulunduğu bir grup, ''12 Eylül darbesini yapanlar'' hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunların geneli sol, devrimci ve komünist kimliğini öne çıkan kişilerdir.

Suç duyurusunda bulunanlar arasında hala utanmadan "Ülkücüyüm-Milliyetçiyim" diyen AKP beslemesi olan Türk Ocakları Başkanı Nuri Gürgür'ü, Recep Tayyip Erdoğan çağırdı diye koştura koştura iftar yemeğine giden Ramiz Ongun'u, "Asansörümüz bozuk" diyerek BBP Genel Merkezi'nde ziyarete gelmiş Recep Tayyip Erdoğan'ı yürüyerek çıkartan ve "Hazineden para alamıyoruz, asansörümüzü yaptıramadık" diyerek adeta dilenci siyaseti sergileyen ama Türkiye'nin her yerinde trilyonluk bilboardlar kiralayan ve gazetelere tam sayfa ilanlar veren Yalçın Topçu'yu, PKK'lı Ahmet Türk'ün evine geçmiş olsun ziyaretine gidecek kadar hassasiyet(!) sahibi olan Musa Serdar Çelebi'yi, cezaevinde çile çeken ülkücülerin duygularını sömüren Yusufiyeli Ülkücüler Derneği Başkanı AKP'li Hasan İlter'i, Recep Tayyip Erdoğan'ın Balıkesir mitinginde yanında el pençe divan duran Ahmet Ulu isimli şahsı, AKP yandaşı medyada kapı kapı gezerek MHP'yi eleştiren Koray Aydın'ın kurmayı Orhan Bıçakçıoğlu'nu, Fethullah Gülen ve Recep Tayyip Erdoğan Ülkücülere en ağır hakaretleri ettiğinde hiçbir hassasiyetini yansıtmayan ama AKP'nin kullandığı beslemelere yönelik haddini bildiren MHP'li yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunanları ve bunun gibi AKP'nin değirmenine su taşıyan sözde milliyetçi-Ülkücüleri göremedik.

MHP'nin milli duruşunu baltalamak için AKP'nin ve cemaatin gazete ve televizyonlarında kendilerine verilen rolü oynayanlar niçin "12 Eylül'den ve Kenan Evren'den hesap sormak için" ilk suç duyurusunda bulunan olmadılar?

15. madde konusunda düzenleme yapılmasını isteyen MHP'nin ve CHP'nin teklifini referandum sürecinden önce "Bunlar ciddi şeyler değil, sulandırma hareketi, olumlu yaklaşamayız." şeklinde karşılayan Recep Tayyip Erdoğan, bu AKP beslemesi kişilere de mi "Bu işi sulandırmayın" talimatı vermiştir.

AKP'nin siyasi oyunlarında gönüllü figüranlık yapan bu isimler ve ismini zikretmediğimiz diğer AKP beslemesi kişilerin 12 Eylül ve Kenan Evren ile ilgili ne zaman suç duyurusunda bulunacağını merakla bekliyoruz.

Eğer suç duyurusunda bulunup da hesap sorabilirseniz, bir nüsha da Etikhaber'e gönderin de kamuoyuna buradan duyuralım...

Sizler, Kenan Evren'i her manada koruyan, her ortamda ona sahip çıkan AKP iktidarının ondan hesap soracağına inanacak ve bu yalana kamuoyunu inandırmaya çalışacak kadar bir zekâ sahibiniz.

Hadi bekliyoruz, Kenan Evren hakkında suç duyurusunda bulunun ve "Darbecilerden hesap soracağız" diye kandırdığınız Türk milletine sorduğunuz hesabı gösterin.

Hadi görelim, 12 Eylül referandumunda onaylanan Anayasa ile Kenan Evren'e bir gecelik nezarethane cezası bile verdirebilecek misiniz?

Peki ya, 12 Eylül referandumunda onaylanan Anayasa ile Kenan Evren'e bir gecelik nezarethane cezası bile verdiremezseniz utanacak yüz var mı sizde?

Peki ya, Kenan Evren'in kılına bile dokunulmazsa Türk milletinden ve ülkücü hareketten özür dileyebilecek onur, şeref ve haysiyet var mı sizde?

Ama olsun. Tüm Türk milliyetçileri, Türklüğe karşı savaş cephesi oluşturmuş AKP'nin bir beslemesi olduğunuzu gördü. Türk milleti için asıl kazanç da bu olmuştur.

12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleşen referandum, Türk milliyetçilerinin güçlenmesini ve saflarının sıklaşmasını sağlayacak bir sonuç çıkarmıştır.

Dostunu-düşmanını gören Türk milliyetçilerinin ve Ülkücülerin tek adresi olmaya devam edecek MHP'nin yolu daha da açılmıştır. Önümüzdeki süreçte, Türk milletinin yolu açılmış MHP'ye çok ihtiyacı olacaktır.