Başbakan tarafından her fırsatta ülkemizde yaşayan azınlıklar diye başlayan, akıllarda ve vicdanlarda yapılan bölücülüğe karşı, aydınlar ve siyasi partilerin sessizliğini bozan tek adres Milliyetçi Hareket Partisi olmuştur.

Siyasi ve fikri alanda, milletini ve devletini sevmek, bu uğurda her türlü mücadeleyi vermek, ülkücü hareketin ve partisi M.H.P. nin herkes tarafından bilinen bir yanıdır. Birlik, beraberlik ve kardeşlik ilkesi ülkücülerin inanç merkezidir. Bu durumu bilmemek, siyaset bilmemezlik değilse, cehalettir.

Siyasi hesap ve menfaatler için, ülkeyi bölmek, ayrıştırmak fikri, iktidarın yegâne besin kaynaklarından biri iken, bunu her fırsatta ve her zeminde söylemekten çekinmeyen, hatta marifet sayan iktidar, başından sonuna kadar, bölücülükten nemalanmaktan asla vaz geçmemiştir.

Siyaset uğruna taviz verdikleri bölücülük ve terör, ülkemizi bölünme noktasına getirmesine rağmen, iktidarın buna tedbir almaya çalışması bir yana, bölücülüğe ve bölünmeye karşı gelenlere hasım hane tavırlar sergilemesi daha şaşırtıcı olmuştur.

P.K.K. ve onun terörünü, Kürt meselesi olarak değerlendiren çevrelere en büyük alkış ve himaye hükümetten gelmiştir. Hükümet edenlerin, teröristin bakış açısını siyaset kabul etmesi ve terör örgütünün tezlerini ve taleplerini siyasi zemine çekerek, ülkeyi bölünmenin eşiğine getirmesini endişe ile izleyen ülkücüler, terörün ve hükümetin en büyük düşmanı olmuştur.

Milliyetçi Hareket Partisinin, devlet ve millet bekası ve bin yıllık kardeşlik gibi, tarihten gelen köprüleri koruma mücadelesini görmeyen, göremeyen, görmemezlikten gelen iktidar partisinin durumu, bu mukaddes duyguyu, terörle beslenme olarak seslendirmesi, akılla ve merhametle uyuşmayan, siyaseti ayaklar altına alan, yalana doyamayan bir halden öteye gidememiştir.

Türk milleti her şeyi görmektedir, cezaevindeki bir mahkûmun ateşkesine teslim olmuş ve ondan medet ummuş hükümetin, terörle mücadele fikrini askıya almasına itiraz eden ülkücülere ve partilerine kandan besleniyor demesi, deve kuşunun kafasını kuma gömmesi gibi, gerçeklerden kaçmasından başka bir şey değildir.

Ülkücü hareket, milletin ve devletin birliğinden yanadır, bu dün böyleydi, bugünde böyledir, yarında böyle olacaktır. Teröre teslim olmak bizim kitabımızda yoktur, bunun adı kanla beslenmek değil, kanı bitirmektir, bunu herkes biliyor, bir tek iktidar hariç...

İrfan Topçu

***

Sizde bu bölümde yazmak isterseniz sitemizin ilkelerine ters düşmeyen yazılarınızı [email protected] mail adresine gönderin sizin adınızla yayınlayalım.

Not: Yazılarınızda isminizi ve kullanılacak mail adresinizi yazmayı unutmayınız.