TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, Eyüpsultan’da düzenlenen ilçe parti kongresinde yaptığı konuşmada hem siyasi tarih vurgusu yaptı hem de “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Adan, konuşmasının başında Türk milliyetçiliğinin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki rolüne dikkat çekerek, “Osmanlı’nın bitişinden sonra Türk milliyetçilerinin ilk zaferi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Türk milliyetçiliği fikri devleti kurmuştur” ifadelerini kullandı.

“ÜLKÜCÜ HAREKET BÜYÜK BEDELLER ÖDEDİ”

Geçmişte ülkücü hareketin ağır bedeller ödediğini söyleyen Adan, komünizmle mücadele döneminde çok sayıda şehit verildiğini hatırlattı. Eyüp teşkilatı ve eski dönem arkadaşları üzerinden hatıralarını paylaşan Adan, konuşmasında duygusal anlar yaşandığını ifade etti.

1960’lı ve 1970’li yıllara da değinen Adan, o dönemlerde İstanbul’da öğrenci yurtlarında kalan ülkücü kadroların zorlu şartlarda mücadele verdiğini belirtti.

“15 TEMMUZ, TÜRKİYE TARİHİNİN EN AĞIR SALDIRISIDIR”

15 Temmuz 2016 darbe girişimini “Türkiye’ye yönelik en büyük ihanetlerden biri” olarak nitelendiren Adan, o gece devletin kritik kurumlarının hedef alındığını söyledi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin darbe gecesi “Devletin ve demokrasinin yanındayız” açıklaması yaptığını hatırlatan Adan, MHP’nin o süreçte net bir devlet refleksi ortaya koyduğunu ifade etti.

Darbe girişiminin ardından Cumhur İttifakı’nın oluştuğunu belirten Adan, “Devletin ve milletin bekası için tarihi bir birliktelik ortaya çıkmıştır” dedi.

“MHP, DEVLETE YÖNELEN HER TEHDİDİN KARŞISINDA OLMUŞTUR”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin tarihsel duruşuna vurgu yapan Adan, partinin “devlet ve millet söz konusu olduğunda bedel ödemekten çekinmeyen bir gelenek” taşıdığını söyledi.

“Önce Allah, sonra devletimiz ve milletimiz” anlayışının partinin temel ilkesi olduğunu belirten Adan, MHP’nin ülkenin bekası için her türlü sorumluluğu üstlendiğini dile getirdi.

“TERÖRSÜZ TÜRKİYE ORTAK BİR İRADEYE DÖNÜŞMÜŞTÜR”

Konuşmasında terörle mücadeleye geniş yer ayıran Adan, Türkiye’nin 40 yıldır mücadele ettiği terör örgütlerine karşı kararlı bir irade ortaya koyduğunu söyledi.

“Terörsüz Türkiye” hedefinin devlet politikası haline geldiğini ifade eden Adan, TBMM’de geniş bir mutabakat oluştuğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu süreci devlet politikası seviyesine taşıdığını dile getirdi.

Adan, bu süreçle birlikte güvenlik güçlerinin mücadelesi sayesinde terörün büyük ölçüde etkisiz hale getirildiğini savundu.

“KAYNAKLAR ARTIK MİLLETE HARCANMALI”

Terörle mücadelenin ekonomik boyutuna da değinen Adan, bu alana harcanan kaynakların artık eğitim, sağlık, altyapı ve savunma sanayisine yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

“Türkiye’nin kalkınması için en önemli mesele teröre giden kaynakların millete dönmesidir” diyen Adan, refahın artırılmasının temel hedef olduğunu ifade etti.

“MİLLETİMİZ BİRLİK VE BERABERLİKTEN YANADIR”

İstanbul’un çok kültürlü yapısına dikkat çeken Adan, vatandaşların günlük yaşamda etnik veya mezhepsel ayrım üzerinden değerlendirilmediğini söyledi.

“Bu millet büyük bir millettir, kimsenin bu birliği bozmasına izin vermeyiz” diyen Adan, toplumda birlik ve dayanışma duygusunun güçlü olduğunu vurguladı.

“TÜRKİYE BÜYÜK BİR YÜRÜYÜŞ İÇİNDEDİR”

Konuşmasının sonunda Türkiye’nin güçlü bir istikrar sürecinden geçtiğini belirten Adan, Cumhur İttifakı’nın toplumda geniş bir karşılık bulduğunu söyledi.

“Türkiye hırsızdan, arsızdan, bölücüden kurtulduğu gün büyük Türkiye’dir” diyen Adan, MHP’nin hedefinin güçlü, istikrarlı ve refah içinde bir Türkiye olduğunu ifade ederek konuşmasını tamamladı.