Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım Milliyetçi Hareket Partisi Kurucu Genel Başkanı Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'in 25. Vefat yıldönümünde yayımladığı mesajla andı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın ifadeleri şu şekilde; 

Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i vefatının 25’inci yılında rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. 

Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i her fırsatta hayırla ve hürmetle anmak, Fatihalarımızla hatırlamak hepimiz için manevi bir vazifedir. 

Başbuğumuz, yaşadığı çağın zorluğuna ve yürüdüğü yolun dikenlerine karşı dirayet ve şahsiyet timsaliydi. 

Sahip olduğu meziyetlerle, savunduğu değerlerle siyaset ve devlet hayatımızda da müstesna bir yer tutmuş, derin izler bırakmıştı. 

Her şeyden önce bir dava insanı; ilkelerine, ülkülerine ve ülkesine meftun bir mücadele şuuruydu. 

Türkiye’nin en zorlu dönemlerinde tarihin doğru tarafında duran, milli ve manevi emanetleri rehber edinen, fikri tutarlılığını hiç bozmayan bir mücadele adamıydı. 

Bilinmelidir ki, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in bir çağ öncesinden yaktığı meşale bugün Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin öncülüğünde, Milliyetçi–Ülkücü iradenin sayesinde hiç sönmeyecektir. 

Milliyetçi–Ülkücü Hareket bugün dünden daha güçlü, daha gelişmiştir. 

Bu ilerleyiş ve gelişme hali aynı zamanda kutlu mazimizin bugüne ulaşan ve yeşeren filizi, fedakâr gazilerimizin ve şehitlerimizin marifetidir. 

Fikriyatımız ve istikbal mücadelemiz aziz milletimizde ve tüm Türk Dünyası’nda hamdolsun karşılık bulmuştur. 

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ifade ettiği gibi “Merhum Türkeş Bey’in iki büyük eseri olan Milliyetçi Hareket Partisi’yle Ülkü Ocakları emin ellerdedir, ehil yüreklere teslimdir, hiçbir fitne/fesat eğilimin tarihi duruşumuza ve ülkülerimizin onuruna zarar vermesine fırsat verilmemektedir.”

Milliyetçi-Ülkücü Hareket bugün milletimizin aziz sinesinde yer bulmuş, zaman içinde gücüne güç katmış, Türkiye ve Türk milleti düşmanlarının haricinde, taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmıştır. 

“Önce ülkem ve milletim” diyen liderimizin izinde olan kutlu varlığımız, millete hizmet yolundan asla sapmayacaktır. 

Bu şuurla ilerleyen Milliyetçi-Ülkücü gençlik, ülke sorunlarını aşmanın yolunu fikriyle, ilmiyle, iradesiyle bulacaktır, ülkeyi omuzlarında kademe kademe geleceğe taşımanın ulvi vazifesini yerine getirecektir. 

Bize düşen görev ise Başbuğumuzdan, Ülkücü Şehitlerimizden, gazilerimiz ve dava büyüklerimizden bugüne bin bir emekle elde ettiğimiz kazanımlarımızı geriye döndürecek ve fikri mücadelemizin hızını yavaşlatacak tuzaklara dikkat etmek olmalıdır. 

Bu vesileyle merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’e, ayrıca dava şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükranla yad ediyorum.