Türk Hukuk Enstitüsü Adana İl Temsilciliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Şanlı Türk bayrağını yere atan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar hakkında suç duyurusunda bulundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Adana'da skandal bir olay yaşandı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, eline aldığı iki Türk bayrağından birini yere attı.

Bu olay sonrasında Türk Hukuk Enstitüsü Adana İl Temsilciliği harekete geçti ve suç duyurusunda bulundu.

Türk Hukuk Enstitüsü tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Türk milletine karşı hasmane tutumlarına şaşırmadığımız güruhtan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, rengini şehitlerin kanından alan Şanlı Türk Bayrağını yere atma hadsizliğini göstermiştir.

Atatürk’ün kurduğu partinin temsilcileri Türkiye’ye diş bileyen, Türk milletinin birliğine ve dirliğine kastedenlerle ortak iş tutmaya devam etmektedir.

Söz konusu partinin belediye başkanının bayrağı yere atarak mukaddes değerlerimize karşı saldırgan tutumu, devlet ve millet düşmanlarının değirmenine su taşımaktadır.

Şanlı bayrağımızın yere atılması karşısında sus pus olanlar ihanetin ortağı, açıkça destekçileridir.

Okyanusun ötesinden, berisinden kumanda edilenler, hamilerinin ağzıyla konuşanlar, milli ve manevi değerlerimizi hiçe sayarak bizi küçük düşürmeye çalışanlar Türk milletinin feraseti ve cesaretiyle karşılaştıklarında adeta kaçacak delik arayacaklardır.

Türk ve Türkiye sevdalıları birer Türk bayrağı misali bayrağın yere düşmesine, lekelenmesine ve kirletilmesine müsaade etmeyecektir.

Bağımsızlığımızın sembolü şanlı al bayrağımızı yere atma cüreti gösteren kim ya da kimler varsa bunun karşılığını tüm meşru zeminlerde en ağır şekliyle alacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır. Nitekim Türk Hukuk Enstitüsü Adana Şubesi tarafından da suç duyurusunda bulunulmuş olup hukuki süreç sonuna kadar takip edilecektir.

Türk Hukuk Enstitüsü Adana İl Temsilcisi Av. Kemal Ekmen ise, A Haber canlı yayınına konuk oldu ve konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ekmen, "Türk Hukuk Enstitüsü tarafından Adana Cumhuryet Başsavcılığı'nın konusu Türk Ceza Kanunu devletin egemenlik alametlerine karşı işlenen suçlar başlığı altında TCK'nın 300. maddesinin birinci fıkrasında düzenlenmiştir. Burada yasanın amir hükmü gereği açıkça şunu söylemektedir; 'Türk bayrağını yırtarak, yakarak veya sair surette' şeklinde ibaresi söz konusudur.

Burada 'sair surette' kavramı aslında bizim için çok önemlidir. Burada eline alınan bayrak Türk bayrağıdır. Rengini şehitlerimizin kanından alan Türk bayrağıdır. Bu açık bir şekilde kişi tarafından bilinmektedir. İki bayrak aynı anda alınıyor.

Ve biri yere atılıyor. Burada sair suretten kast edilen aslında bayrağın olduğunun bilinmesidir. Biz yapmış olduğumuz suç duyurusunun takipçisi olacağız ve peşinde duracağız." ifadelerini kullandı.