MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM’de başlayan bütçe görüşmelerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Bütçesinde MHP TBMM Grubu adına bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Gençlik ve Spor Bakanlığının faaliyetlerinden Türk gençlik politikalarına, Ülkü Ocakları’ndan uyuşturucu ve madde bağımlılığına birçok konuya değinen MHP’li Kılavuz’un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATMIŞTIR

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türk sporu ve Türk gençliği üzerine başarılı çalışmalara imza attığını dile getiren MHP’li Olcay Kılavuz, Türk gençliğine yatırım ve politikaların artırılmasının Türk vatanı ve Türk milleti adına ciddi bir kazanım olduğunu ifade etti:

“Türkiye; sahip olduğu genç nüfusuyla yüksek öneme sahip bir ülkedir. Bu noktada Türk gençliğinin enerji ve potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek, Türk gençliğine yönelik yatırımları ve politikaları artırmak, Türk gençliğinin misyonu, vizyonu ve hedeflerini zaferlerle taçlandırmak Türk vatanı ve Türk milleti adına ciddi bir kazanım olacaktır. Unutulmamalıdır ki gençliğe yatırım yapmayan ülkelerin sonu hüsrandır. Türkiye; spor alt yapısıyla, sporda tesisleşme atılımlarıyla, “Sportif Yetenek Taramasıyla”, “Milli Sporcu Bursu” uygulamasıyla gençlik ve sporcu eğitim merkezlerindeki çok yönlü faaliyetleriyle başarılı çalışmalara imza atmıştır. En çok madalya ve en fazla spor branşında kazandığımız TOKYO 2020 ilklerin olimpiyatı olmuştur.

TERÖRDEN TEMİZLENEN YERLER SPORLA İHYA EDİLMİŞTİR

Tarihi ve kültürel altyapısıyla spor turizmi potansiyeli taşıyan ülkemizde teröristlerden temizlenen bölgelerin sporla ihya edilmesi adına düzenlenen Cudi Tenis Turnuvası, Diyarbakır Atletizm Şampiyonası, Van’da Futsal Ligi Türkiye Şampiyonası, Zap Suyu’nda rafting, Hani’de yamaç paraşütü turnuvaları, kayak ve su sporları gibi etkinlikler bölgemiz ve ülkemiz adına oldukça sevindirici ve gurur vericidir.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Türk gençliğine ve Türk sporuna yönelik yapmış olduğu çalışmalardan ötürü Sayın Bakanımızın şahsında tüm bakanlık çalışanlarımıza ve Uluslararası organizasyonlarda ülkemizi başarıyla temsil eden, Al bayrağımızı şanla, şerefle dalgalandırıp göğsümüzü kabartan milli sporcularımıza teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunuyor; başarılarının devamını canı gönülden diliyorum.

TÜRK GENÇLİĞİ GELECEĞİN MİMARI VE MİHMANDARIDIR

Türk gençliği; geleceğin mimarı ve mihmandarı, Türk milletinin ışığı, Türk bayrağının şerefli taşıyıcısıdır. Türk gençliği; “Ne Mutlu Türküm Diyene” demekten gurur duyan, muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kanda bulan, Türk istiklal ve cumhuriyetinin muhafızı olan kahramanlardır.

Türk gençliğini; kültür emperyalizminin her türlü yıkıcı etkisine karşı muhafaza etmek, Türk kültür ve medeniyetinden beslenerek tarih şuuruyla yetiştirmek, değerlerin aşındığı günümüzde milli ve manevi değerlerle bütünleştirmek, kimliksiz ve kişiliksiz bireylerin yaratılmak istendiği çağımızda milli kimliğini güçlendirmesi noktasında çalışmalara hız vermek gençlik politikamızın temelini oluşturmalıdır.

ÜLKÜ OCAKLARI’NIN VARLIĞI TÜRK GENÇLİĞİ ADINA ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR

Gençliğe yönelik çalışmalarda aynı hedeflere odaklı sivil toplum kuruluşlarının da önemi büyüktür. Türk gençliğine vatan, millet, devlet, bayrak ve mukaddesat sevgisi kazandıran, Bilge Kağan’dan Sultan Alparslan’a, Fatih Sultan Mehmed Han’dan Mustafa Kemal Atatürk’e Ulu Türk büyüklerinin anlamını kavratan, Hoca Ahmet Yesevi’den Hacı Bektaş-ı Veli’ye, Ebu Hanife’den İmam Maturidi’ye iman ocağını harlatan, Mimar Sinan’dan Itri’ye, Fuzuli’den Şeyh Galib’e Türk’ün estetik ruhunu aktaran, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın varlığı Türk gençliği adına büyük bir önem arz etmektedir.

Gazi Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” sözünden temel alan, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in “Buluşma yerimiz ne doğudur, ne batıdır, ne kuzeydir, ne güneydir. Buluşma yerimiz Büyük Türkiye’dir. Buluşma noktamız Türk’ün kafası, Türk’ün kalbi, Türk’ün cevher-i aslisidir” sözünü rehber yapan, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in “Tarihine, kültürüne, medeniyetine, öz değerlerine, inançlarına ve ruh yapısına sımsıkı bağlı Haraba kul olmayan, hüsrana uğramayan, nefsine teslim olmayan, Kızılelma’ya, Turan ülküsüne, yükseldikçe yükselme kararlılığıyla İ’la-yı Kelimetullah’a giden bir gençlik” ifadesini şiar edinen eğitimden spora, kültürden sanata nice marka projelere imza atıp gurur verici çalışmalar yapan Ülkü Ocaklarına ve Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın şahsında tüm başkanlarımıza teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Yaşasın Ülkü Ocakları!..

TÜRK GENÇLİĞİNİN AKLI, RUHU VE KALBİ MİLLETİMİZLE ATMAKTADIR

Türk gençliğine yönelik oyunlar, tuzaklar ve algı yönetimleri devam etmektedir.Türk gençliğini X, Y, Z diyerek kuşaklara ayırıp politik fayda devşiren, sorunlarını istismar ederek politikalarına alet eden kökü karanlıklarda olan anlayışlara Türk gençliğinin deistleştiğini ve ateistleştiğini iddia eden kara propagandalara karşı mücadele etmek temel vazifemizdir.

Bunun yanı sıra; sokak röportajlarında Türk gençliğinin bu vatana aidiyetlerinin ekonomik faktörler üzerinden konumlandırılma çabaları oldukça tehlikeli bir oyundur. İki çorabından birini Kuva-yı milliyeye bağışlayan, özveri ve fedakârlık destanları yazan bu asil milletin evlatlarının bu vatana ve bu millete olan sevgisi, aidiyeti ve mensubiyetini parayla değiştirmesini beklemek, buna yönelik içeriği zehirli sorular yöneltmek Türk gençliğine en büyük ihanettir. Türk gençliği sadece maddi kazanım gayesi taşıyan ekonomik bir varlık değil, Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak azmin, cesaretin ve imanın kalesidir.

Merhum İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da ifade ettiği gibi

“Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;

Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır.”

Türk gençliği dünyanın öbür ucunda da olsa hayallerini başka ülkelerde gerçekleştirmeyecek; aklı, ruhu ve kalbi bu vatanda bu milletle atacaktır.

UYUŞTURUCU VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE SEFERBERLİK RUHUYLA DEVAM ETTİRİLMELİDİR

Türk gençliğini sokakta bulmadık sokakta kaybetmeyeceğiz. Asrın belası ve musibeti olarak tanımladığımız terör örgütlerinin en büyük finans kaynağı olduğu için milli güvenlik meselesi olarak adlandırdığımız gençlerimizi zehirleyen uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı yürütülen başarılı mücadele devlet, millet, aile ve sivil toplum iş birliğiyle seferberlik ruhuyla devam ettirilmeli, ciddi ve kapsamlı bir eylem planı ortaya konularak sonuç alıcı çalışmalar yapılmalıdır. Burada uyuşturucu ile mücadeleden dem vurup terörün ve teröristlerin bezirgânlığını yapanların riyakârlığı da gün gibi ortadadır. Türk gençliği en çok da bu teröristlerin sözcülerinden korunmalıdır.

ÖĞRENİM VE KATKI KREDİLERİNİN GERİ ÖDEMELERİNDE FAİZLER KALDIRILMALIDIR

Gençlik üzerinde olumsuz etkileri olan TV dizileri ve yarışma programlarının kaldırılması konusunda girişimlerde bulunmak, kumarı, bahsi ve her türlü ahlak dışı tutum ve davranışı özendiren video paylaşım sitelerindeki reklamları engellemek, sosyal medya platformlarını denetleyip özellikle bazı uygulamalardaki rezaletlere son vermek, cep telefonu ve internet bağımlılığı ile şiddeti tetikleyen bilgisayar oyunlarına karşı önlem almak hayati öneme sahiptir.

Ayrıca; burs ve öğrenim kredilerinin ihtiyaçlara cevap verecek biçimde düzenlenmesi, öğrenim kredilerinin geri ödemelerinde faizin mutlak surette kaldırılması elzemdir. Öğrenci yurtlarında öğrencilerin vakit geçireceği kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin artırılması, yurt ücretlerinin sembolik seviyelere çekilmesi sadece eğitim ve kültür harcamalarında kullanılmak üzere karşılıksız eğitim çeki verilmesi Türk gençliği adına beklentimizdir. Türk soylu devletlerle düzenlenen geleneksel Türk spor oyunlarının sürdürülmesi, Türk dünyası gençliğini kapsayacak gençlik kamplarının oluşturulması ve yaygınlaştırılması ise elzemdir.

MERSİN SPOR ŞEHRİ VE SPOR TURİZMİ İLE ANILMALIDIR

Seçim bölgem olan Mersin’in geçmişte olduğu gibi gelecekte de uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam etmesi, Mersinimizin spor şehri ve spor turizmi ile anılmasını sağlayacak çalışmaların sürdürülmesi beklentimizdir. Bunun yanı sıra Anamur’da Gülnar’da, Aydıncık’ta Bozyazı'da, Mut'ta, Silifke'de, Erdemli’de, Mezitli'de Yenişehir'de Akdeniz'de, Toroslar'da, Tarsus ve Çamlıyayla’da ihtiyaç duyulan spor tesislerinin ve gençlik merkezlerinin yapılması taleplerimiz arasındadır.

Tohum saç, bitmezse toprak utansın!

Hedefe varmayan mızrak utansın!

Hey gidi Küheylan, koşmana bak sen!

Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!

Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçemizin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyor;

Genel kurulu saygıyla selamlıyorum.