MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla başlatılan ve MHP Genel Merkezi tarafından organize edilen “Adım Adım 2023; İl İl Anadolu” temalı programlar kapsamında MHP heyeti Adana’da birtakım temaslarda bulundu. MHP Adana Milletvekilleri Muharrem Varlı ve Ayşe Sibel Ersoy, MHP Mersin Milletvekilleri Olcay Kılavuz ve Baki Şimşek, Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, MYK üyesi Uğur Öztürk, MYK üyesi Serdar Soydan ve MDK üyesi Kürşat Türker Ercan’ın katılımlarıyla gerçekleşen ziyaretlerde muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, dernekler, şehit aileleri, vatandaşlar, parti il ilçe teşkilatları ile bir araya gelindi. Ziyaretlerde Cumhur İttifakı’nın hedefleri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin gerekliliği üzerine yapılan konuşmalar sonrası Adanalı vatandaşların talep ve beklentileri dinlendi. 

Adım Adım 2023; İl İl Anadolu temalı ziyaretler kapsamında Adana’da konuşan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz; Türkiye’nin her türlü kuşatmaya ve baskıya rağmen hedeflerine kararlılıkla yürüdüğünü ifade etti. Kılavuz’un konuşmalarından satır başları şöyle:

Türkiye; Covid19, kuraklık, sel, deprem gibi nice doğal felaketlerle karşı karşıya kalmış bu felaketleri birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde aşarak gücünü tüm dünyaya göstermiştir. Bugün de Türkiye’nin Cumhur İttifakı öncülüğünde Doğu Akdeniz’de, Karabağ’da, milli savunma sanayi alanında yaptığı eşsiz çalışmalar, ciddi adım ve atılımlar küresel çetelerin gözünü korkutmuş ve Türkiye’yi geçmişte olduğu gibi bugün de dizginlemek adına ekonomik, siyasi, askeri saldırılar düzenlenmiştir. Ama Türkiye güçlüdür. Her türlü terör örgütünün saldırısı karşısında dimdik ayakta olduğu gibi terörün de belini kırmıştır. Ekonomik ve diplomatik saldırılarında üstesinden gelerek asrı Türkün asrı haline getirecek iradeyi gösterecektir. 

Bugün Chp-Hdp-İp İttifakı dostlarıyla birlikte Türkiye’de kaos, kargaşa ve huzursuzluk ortamı yaratmaya çabalıyorlar. Zillet İttifakı Brüksel’den Vaşington’a, Kandil’den Pensilvanya’ya Türkiye’nin kuyusunu kazanlarla hareket etmektedir. Kahraman askerlerimiz ve polislerimiz hain terör örgütlerine darbe vurup Doğu ve Güneydoğu’yu huzurun adresi haline getirdikçe onların işbirlikçileri buna paralel olarak Türkiye’de kutuplaşmayı derinleştirmekte toplumsal huzursuzluğu artırmaktadır. 

MHP’ye yönelik son zamanlarda artarak devam eden saldırılar da bunlardan bağımsız değildir. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in 15 Temmuz İhanet kalkışmasında Türk vatanı ve Türk milleti uğrunda yaptıkları Türkiye düşmanlarını rahatsız etmiştir. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in Yenikapı’da oluşan milli ruha olan katkısı Türk düşmanlarını huzursuz etmiştir. Çünkü MHP; Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in öncülüğünde asrı Türk’ün asrı yapacak iradeyi göstermektedir. Çünkü MHP; Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in vatanın bekası, milletin selameti adına mücadele etmektedir. Çünkü MHP Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in Türk İstiklal ve istikbalinin rotasını tayin etmektedir. Çünkü MHP; Türkiye’yi Cumhur İttifakı çatısı altında hedeflerine yürütecek iradeyi ortaya koymaktadır. MHP’nin bu önemi ve tarihsel misyonu Türk ve Türkiye düşmanlarının uykularını kaçırmaktadır.