Türkiye’nin terörle mücadelede önemli bir ivme kazandığına değinen Sadir Durmaz başarıyla yürütülen operasyonlar neticesinde bölgenin huzura kavuşacağını ve Türkiye’nin bu konuda öncü bir rol üstlendiğini ifade etti.

Kavid-19 salgınına karşı ise tüm dünyanın bocaladığı bir dönemde Türkiye’nin başarılı bir süreç yönettiğini, ABD ve Avrupa ülkelerinde parayla dahi hizmet alınmada güçlük çekildiği, insanların hastane koridorlarında süründüğü bir manzaranın yaşandığını ancak Türkiye’nin buna müsaade etmediğini söyledi.

Döviz kurunu Türkiye’ye karşı bir silah gibi kullanmaya çalışanların olduğunu belirten Sadir Durmaz, “Sayın Genel Başkanımızın da belirttiği gibi Türkiye’nin yükselişini döviz kuru üzerinden engellemeye çalışıyorlar. Terörle mücadeledeki başarılarımızı döviz üzerinden gölgelemek istiyorlar. Türkiye’nin kazanımlarının rövanşını bu şekilde alacaklarını zannediyorlar” dedi.

FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Türkiye’nin yakın dönemde çok çetin badirelerden geçtiğini ve bu sürecin halen devam ettiğini belirten Durmaz, “Gezi olaylarıyla iç karışıklık yaratmak istediler. 6-8 Ekim olaylarıyla sokaklarda kaos tezgahladılar. Hendek-Çukur kazarak geleceğimizi gasp etmek istediler. 15 Temmuz’da ülkemizi işgale yeltendiler. Hepsine direndik. Şimdi de ekonomik saldırılarla önümüzü kesmek istiyorlar. Kaos isteyenlere yine istedikleri fırsatı vermeyeceğiz. Türkiye sokakta bulunmadı” dedi.

HANİ SINIR NAMUSTU

CHP’nin terörle mücadele konusundaki ikircikli tavrına değinen Sadir Durmaz, Genel Merkez binalarına sınır namustur pankartı astılar. Sonra gidip Suriye ve Irak tezkeresine hayır oyu verdiler. Hani sınır namustu. Sizin mücadele anlayışınız bu mu? Kılıçdaroğlu Yozgat’a gitti. Orada bir

bardak su içirdiler. Onun etkisinden olsa gerek Kandil’i yerle bir edeceğim dedi orada da. Sen önce tezkereye evet oyu ver” diye konuştu.

İP’in şehitlerle arasındaki bağı kesip attığını söyleyen Durmaz, “Gittikleri şehirlerde şehit yakınlarına galiz küfürler ediyorlar. Unutmasınlar ki şehitlerimizin emanetleri bizimde emanetimizdir. Onlara uzanan elleri kırar, dilleri de koparırız” dedi.