Milliyetçi Hareket Partisi heyeti, Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları kapsamında Edirne’nin Havsa ilçesinde program düzenlendi.

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, MYK Üyeleri Ahmet Savaş Çolak, Nur Tuğba Aktay, Murat Turna ve İl Başkanı Zakir Tercan ve çok sayıda vatandaşın katılımlarıyla Edirne’nin Havsa ilçesinde gerçekleştirildi.

Edirne Ticaret Odası ve Trakya Birlik ziyaretlerinin ardından Havsa'da düzenlenen salon toplantısında konuşan MHP MYK Üyesi Savaş Çolak, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaşa değinerek bağımsız bir devlet olmanın güçlü bir devlet olmanın önemine dikkat çekerek, "Güçlü devlet olmayanlar büyük devletlerin oyuncağı, hatta kurbanı haline geliyorlar" dedi.

Meral Akşener'in S-400’lerin iade edilmesi ve Boğazların geçişe kapatılması söylemine değinen Çolak, "Bu sözler Amerika’nın sözleridir. Bu ağız Amerikancı bir ağızdır, Türk milleti bağımsız ve kendi güvenlik politikalarını kendisi geliştiren bir devlettir" diye konuştu.

CHP öncülüğünde oluşan zillet ittifakının HDP güzellemeleri yapmasına da cevap veren Çolak, "Teröristbaşının heykelini dikeceğiz diyenler bugün Atatürk heykelinin gölgesinde Edirne cezaevinde yatıyor.

Türk Milleti yarın HDP ile iş tutanları da sandığa gömecektir" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun "CHP 1930‘ların CHP‘si değil" söylemine değinen Savaş Çolak, Kılıçdaroğlu yaptığı açıklama ile reddi miras yapmıştır. CHP’nin Atatürk’ün ilkelerine tam tezat, terör örgütleri ile işbirliği halinde bir siyasi parti haline dönüştüğünü söyleyerek Atatürk’ün partisi olmadığını itiraf etmiştir" diye ifade etti.

MHP MYK Üyesi Çolak, "Gerçekten Atatürk’ün değerlerine sahip çıkan, fikirlerini savunan Cumhur İttifakıdır" dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz da yaptığı konuşmasında HDP'nin bir terör yuvası olduğunu derhal kapatılması gerektiğini söyledi.