MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla başlatılan 'Adım Adım 2023, İl İl Anadolu' programı Kayseri'de yapıldı. Programda konuşan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy; "Biz milletin iradesinden kopmadan milletin iradesiyle devleti bütünleştiren milli devletin mücadelesini veriyoruz. Milletin iradesini devletin idaresine dönüştürmenin mücadelesini veriyoruz" dedi.

MHP Kayseri İl Teşkilatı tarafından düzenlenen 'Adım Adım 2023, İl İl Anadolu' programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy; ülkedeki problemleri bildiklerini ve bu problemleri de çözecek olanın Cumhur İttifakı olduğunu ifade ederek; "Bugün lokantacıların problemi var mı diye sorsak biliyoruz ki problemler var. Esnafın durumu nasıl desek, bir takım problemler var denilecek. Ekonomik olarak problemleri biliyoruz. Bu problemleri çözecek olan iktidar, mevcut iktidar yani Cumhur İttifakıdır. Bunu da biliyoruz. Ancak çeşitli algılarla sanki Türkiye başka bir yere doğru gidiyor, sanki Türkiye'de her şey o kadar kötü yönetiliyor ki 'biran önce erken seçim yapılmalı' diye çığırtkanlık yapan grup var. Tamam bunlara tepki gösteriyorsunuz, sandık istiyorsunuz. Defalarca sandık geldi, milletimiz oy verdi. Ancak milletimizin kabul ettiği cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine de bazıları diyor ki 'bu sistem çok ucube sistem, tutmadı' gibi şeyler söyleyerek algı yapmaya çalışıyorlar. Bu sistem tuttu. Bunların sıkıntısı şu; bugün Türkiye'de terörle mücadele inanılmaz etkin bir şekilde yapılıyor. Bugün yurt içinde neredeyse terörist sayısı sıfır noktasına geldi. Bunun dışında Afrin'deki askerlerimize 'işgalci' diyenler, müzakerelerde 'kürdistan', diyerek üzerine basa basa konuşmalarında söyleyenler başka bir hedefe doğru gidiyor. Bunların derdi, Cumhur İttifakı'nın kazanımlarının üzerini örterek başka hedeflere doğru gitmek. Biz problemlerimizi ailece oturur konuşuruz, hiçbirimizin birbirinden farkı yok. Ancak; bizi ayrıştırmaya çalışıyorlar, bölücü bir dil kullanmaya çalışıyorlar. Bunlara da müsaade etmememiz gerekiyor. Evet; Türkiye'de belli başlı sosyal, ekonomik, siyasi problemler olabilir. Biz bu problemleri hep beraber aşabiliriz. Bu bölücülere fırsat vermemeliyiz. Plan ve Bütçe Komisyonunda Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi yan yana oturuyor, karşı tarafta da İYİ Parti, CHP ve HDP oturuyor. Orada HDP'lilerden bir tanesi konuşmasında 'kürdistan' diyor, 'kürt dilleri' diyor, Afrin'deki askerlerimize 'işgalci' diyor; bir tanesi de kafasını çevirip 'sen ne diyorsun?' diyemiyor. Bunlardan bir şey olmaz. Özellikle düne kadar bizim yanımızda olup da eğer Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Gazi Meclis'in çatısı altında bir milletvekili 'kürdistan' diyor da, askerimize 'işgalci' diyor da ona tepki göstermiyorsanız sizin de onlardan bir farkınız yoktur. Kimse algılara kapılmasın, problemleri sabahlara kadar oturalım konuşalım. Çözüm üretelim, ne yapılması gerekiyorsa yapalım" dedi.

AYCAN: ERKEN SEÇİM TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDE DEĞİL

Programda konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, "Cumhur ittifakı olarak birçok başarılı çalışmaya imza attık. Milletin bağrından kopan Cumhur ittifakı 'yapılmaz, yapılamaz' denilen birçok çalışmaya imza attı. Karabağ'ın kurtarılması, Ayasofya'nın ibadete açılması bunların en büyük örneği. Terörle mücadele kararlılıkla devam ediyor. Terörist sayısı 200'ün altına indi. Bugünün ekonomik sıkıntının farkındayız. Bir dönüşüm yaşıyoruz. Önerilerimizi sunuyoruz. Milletimiz ve devletimiz için ne gerekiyorsa onu söyleyen bir hareketiz. Şu an muhalefet erken seçim talebinde bulunuyor. Kim ne derse desin seçim, takvime uygun olarak 2023 yılında yapılacaktır. Erken seçim Türkiye'nin gündeminde değildir. Cumhurbaşkanı adayımız da Recep Tayyip Erdoğan'dır" diye konuştu.

'MHP TAŞIN ALTINA GÖVDESİNİ KOYMUŞTUR'

MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay ise, "15 Temmuz ile birlikte beka kavramı bir kez daha siyaset olgusunun önüne geçmiş, MHP bekayı baki kılmak için taşın altına gövdesini koymuştur. Cumhur ittifakı ile vücut bulmuş gönül birlikteliği gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında atılan siyasi adımlarla rehber olmuştur. Biz, Mustafa Kemal'in 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır', Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin, 'Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben' sözlerini benimsemişiz ve bu yolda yürümeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Programda konuşan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy ise cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin artılarından bahsederek; "Biz milletin iradesinden kopmadan milletin iradesiyle devleti bütünleştiren milli devletin mücadelesini veriyoruz. Milletin iradesini devletin idaresine dönüştürmenin mücadelesini veriyoruz. Özellikle 1948-1952 arasında BM ve NATO üyeliğiyle beraber bir sistemin eline geçip 70 yıldan fazla bizim kontrolümüz dışında anlayışlar tarafından yönetildi. İlk kez yüzde 50+1 ile milletin değerlerinin doğrudan demokraside temsili var. İlk kez devlet operasyon yemiyor. İlk kez kaos ve türbülansa Türkiye'nin sokulduğu, en önemli kararların alınacağı dönemler iç karışıklıkların çıkarıldığı, uluslararası sisteme taviz verilmek zorunda kaldığı operasyonlar yapılmıyor. 1990-1999 arasındaki 9 yılı düşünün. Bu 9 yıl içerisindeki hükümetler ne kadar seri hükümetler yıkıldı, kuruldu. Şuan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olmasaydı Afrin operasyonu yapılırken, uluslararası sistem üzerimize gelirken birileri anında gen soru verip hükümeti düşürebilirdi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olmasaydı, Adalet ve Kalkınma Partisi meclisten başbakan çıkarsaydı DEVA ve Gelecek Partisi kurulduğunda milletvekili transferiyle hükümeti düşürebilirlerdi. Şimdi böyle bir ihtimal kalmadı. Hükümeti düşüremiyorlar. Bunlar, milletin menfaatine olan işler. 'Erdoğan ile Bahçeli cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini akşamdan sabaha getirdiler, Türkiye'yi tek adam yönetiyor' gibi itibarsızlaştırmaya kalkanların niyetinin arka planına baktığınızda devletin anahtarının alıp kime teslim edeceğine bakmanız lazım" ifadelerini kullandı.

Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de görüşlerini bildirdiği toplantıya MHP Milletvekilleri Nevin Taşlıçay, Sefer Aycan, Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, MYK üyeleri Emrullah Türe ve Uğur Öztürk, MDK Üyesi Emin Alper Öztürk de katıldı.