Bu vahşetin takipçisi olacaklarını belirten Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Pelin Yılık, failin en ağır cezayı alması gerektiğini söyledi.

OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

"Genç, mazlum bir kızımıza karşı işlenen bu vahşi cinayet; aynı zamanda insanlık değerlerimize, kültürümüze ve inancımıza saldırıdır." diyen Yılık, açıklamasında şunları kaydetti:

"Azra Gülendam Haytaoğlu evladımızla ilgili aldığımız, kanımızı donduran acı haber; bizleri tarifi imkansız bir yasa ve üzüntüye boğmuştur. Vahşi bir cinayete kurban verdiğimiz kızımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

DEĞERLEİMİZE, KÜLTÜRÜMÜZE VE İNANÇLARIMIZA SALDIRIDIR

Bu korkunç olayın takipçisi olacağımızı altını çizerek belirtiyor, failinin en ağır cezayı alması gerektiğini ifade ediyorum. Genç, mazlum bir kızımıza karşı işlenen bu vahşi cinayet; aynı zamanda insanlık değerlerimize, kültürümüze ve inancımıza saldırıdır.

KARARLI MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR

Kadınlarımız güvende olmadığı sürece hiç birimiz huzur bulamayız. Şiddet toplumsal bir sorundur ve toplum zihninden kalıcı olarak silinmesi ertelenemez bir mecburiyettir. Şiddetin her türü ile olan kararlı mücadelemiz bu bakış açısıyla devam edecektir.