Milliyetçi-Ülkücü Hareketin geçmişte de bugün de antiemperyalist olduğunun altını çize çize aktaran Yalçın, bu hakikatin yarın da değişmeyeceğini söyledi.

Soner Yalçın'ın gündeme getirdiği sözde 'Milliyetçi Hareketin arkasında ABD sermayesinin bulunduğu iddiası'nı yanıtlayan Yalçın, "Küresel sömürünün her türlüsüne karşı olmak ve bu yolda mücadele etmek, Türk milliyetçiliği ülküsünün temel ilkelerindendir. Bu solcuların entel takımı da iftiracı, sokak takımı…" ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın, Soner Yalçın'ın asılsız iddialarına cevap verdiği açıklamasında şunları söyledi;

BU SOLCULARIN ENTEL TAKIMI DA İFTİRACI, SOKAK TAKIMI...

"Entel dantel solculukta meydanı kimselere bırakmayan Soner Yalçın, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli sözde antiemperyalist devrimci zihniyetin foyasını meydana çıkarınca pek içerlemiş olmalı ki bize çamur atmak için eski defterleri açmış.

Sayın Genel Başkanımıza hak vermekle yetinecek erdemi gösteremeyen Soner Yalçın, Nazi örgütlenmesinden ilham aldığımız yalanından girip arkamızda ABD sermayesinin bulunduğu bühtanından çıkmış. Bu solcuların entel takımı da iftiracı, sokak takımı…

Soner Yalçın, madem eskiye uzanan referanslara çok meraklı, kendisine Ülkücü Hareketin fikir evreninde çok önemli yer tutan bir sloganı hatırlatalım: “Ne Amerika Ne Rusya, Ne Çin, Her Şey Türk Tarafından, Türk'e Göre, Türklük İçin!”

MİLLİYETÇİ-ÜLKÜCÜ HAREKET ANTİEMPERYALİSTTİR. BU HAKİKAT DEĞİŞMEYECEKTİR...

Milliyetçi-Ülkücü Hareket geçmişte antiemperyalistti, bugün de antiemperyalisttir, bu hakikat yarın da değişmeyecektir. Küresel sömürünün her türlüsüne karşı olmak ve bu yolda mücadele etmek, Türk milliyetçiliği ülküsünün temel ilkelerindendir.

Ülkücü Hareketin ABD’nin çıkarları için zararlı ve tehlikeli görülerek mimlendiği, kullanılmaya müsait solcu akımlarınsa Türkiye’nin uyanışını baskılamak üzere Amerikan sermayesince desteklendiği CIA raporlarına girmiştir.

Mazide komünizmi siyasal bir külte, içi boş bir fikir romantizmine dönüştüren ateşli devrimciler; düştükleri inanç körlüğü anaforunda karşıt görüşleri ıskalamakla kalmadılar, ülke ve dünya gerçeklerinden de koptular.

Solcu militanlar, kullanıldıklarının farkına varmasalar da en azından geçmişte az bilinçli ama içi boş antiemperyalist eylemler koyardı. Bugünün solcularıysa küresel aktörlerin emrindeki moronlar gibi."