MHP'li Semih Yalçın, sosyal medya üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

Açıklama şu şekilde;

10 Mart itibarıyla Türkiye resmen seçim düzlemine girdi. Ancak Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla, yüreğimiz ortak acıların atmosferinde… Milletçe içimiz buruk, kederimiz pek taze…

Depremin sarstığı illerde milletçe insanüstü gayretlerle sergilenen dayanışmanın herkese ders olması gerekirken maalesef yeni bir pazarlamacılık ve cambazlık türü zuhur etti. Politika dolandırıcıları…

İlk günden beri devletin bütün ilgili ve yetkili organları sahada depremzedelerin yanında olduğu hâlde; karanlık tablolar satmaya kalkan politika simsarları girdi devreye.

Alicenap milletimiz, esasen her şeyin farkında… Depremzede vatandaşlarımız; yaşadıkları büyük üzüntülere, maddi ve manevi kayıplara rağmen, yalan ve iftira siyasetiyle samimiyet ve doğruluğu ayırt edecek basireti muhafaza ediyor.

Afet ve acılardan oy devşirme çabası, hayasızlıktır. Politika dolandırıcıları, siyaset simsarları, 14 Mayıs’ta millî iradenin sandık mahkemesinde yargılanacaklar. O gün, adalet ve hakkaniyet terazisinde tartıya çıkarılan rantçılar kaç kırat ettiklerini görecekler.