Yaşanan Ukrayna-Rusya krizinde Türkiye'nin barış adına aldığı rolü; muhalefetin toplantının Türkiye’de yapılmasının herhangi bir özel anlamı olmadığını iddia etmesi üzerine, "Bunlar Cumhur İttifakı’na değil bizzat Türkiye’ye muhalifler!" değerlendirmesinde bulunan Özdemir, "Allah kimseyi zillet zihniyetinin düştüğü duruma düşürmesin. Zillet cephesi Türkiye hazımsızlığı ile hükümetimizin ateşkes rejiminin tesisinin yanında kalıcı barışa yönelik sergilediği üstün ve başarılı gayreti akıllarınca sulandırmak ve basite indirgemek arayışındadır." dedi.

Zillet zihniyetinin savrulmayı sürdürdüğünü aktaran Özdemir, muhalefetin iddiasının tam aksine, yaşanan son krizin Türkiye'nin lider ülke özelliğini gösterdiğini söyledi.

Bölgesel ve küresel istikrarın anahtarının Türkiye’nin elinde olduğunu belirten Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'in açıklaması şöyle;

BUNLAR BİZZAT TÜRKİYE'YE MUHALİFLER!

"Allah kimseyi zillet zihniyetinin düştüğü duruma düşürmesin. Siyasi organlarından tutun, medya ayağına varıncaya kadar her biri ne derecede zavallı olduğunu yeni örneklerle gösteriyor. Daha önemlisi bunlar Cumhur İttifakı’na değil bizzat Türkiye’ye muhalifler!

Neredeyse 35 gündür Ukrayna ve Rusya arasında gerçekleşen ve insani açıdan vicdanları da yaralayarak, büyük tahribatlar yaratan savaş karşısında ülkemizin izlediği politika tüm dünyanın gıptayla takip ettiği bir süreci açıkça gösteriyor.

Yaşanan kriz halinde, Ukrayna ve Rusya ile aynı anda görüşebilen ve hem bu iki ülkenin, hem de diğer üçüncü tarafların da güvendiği tek ülke Türkiye’dir. Bu durum Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakerelerin İstanbul’da gerçekleşmesi sonucunu doğurmuştur.

ZİLLET ZİHNİYETİ, SAVRULMAYI SÜRDÜRÜYOR...

Ne var ki zillet cephesi Türkiye hazımsızlığı ile hükümetimizin ateşkes rejiminin tesisinin yanında kalıcı barışa yönelik sergilediği üstün ve başarılı gayreti akıllarınca sulandırmak ve basite indirgemek arayışındadır.

Türkiye’yi dış politikada yalnız kalmakla suçlayan zillet zihniyeti ülkemizin eriştiği yüksek diplomatik seviye karşısında yaşadığı hüsranı her yönüyle ortaya koyarken, ne yapacağını bilmez bir halde savrulmayı sürdürüyor.

Mesela Halk Tv, dünden beri Ukrayna ve Rusya heyetlerinin İstanbul’da bir araya geldiği toplantı hakkında PKK’ya destek açıklaması yapan kimi akademisyenleri de ekranlarına çıkararak, toplantının Türkiye’de yapılmasının herhangi bir özel anlamı olmadığını iddia ediyor!

YAŞANAN SON KRİZ, TÜRKİYE'NİN LİDER ÜLKE ÖZELLİĞİNİ GÖSTERMİŞTİR

Yahut Türkiye’nin konumunu basite indirgeyebilmek adına akıllara ziyan bir yayıncılık örneğine imza atıp, kendilerini fazlasıyla zorluyorlar ve Belarus ile Türkiye’nin farkının olmadığını öne sürüyorlar. Bu tutum yayıncılık değil, dezenformasyonun kendisidir.

Neredeyse bütün dünyanın, Türkiye’nin nasıl bir politika izlediği ve yaşanan kriz karşısında ne yapılacağına dair görüşlerimizi almak için birer birer ülkemize geldiği dönemde bu zavallı güruh, beslediği husumet ve hasetlerinden ötürü neredeyse çatlayacak.

Türkiye her alanda eriştiği yüksek potansiyel ile bölgesel ve küresel gelişmeleri yönlendirici güce sahip lider bir ülke olduğunu özellikle yaşanan son krizde göstermiştir. Bu durum aynı zamanda dünyanın geri kalanının da kabulüdür.

2023 HESAPLARI HÜSRANA DÖNÜŞECEK!

Bölgesel ve küresel istikrarın anahtarı Türkiye’nin elindedir. Türkiye edilgen değil, etken bir güce sahip olarak Asya, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın huzur ve güvenliğinin teminatıdır. Ülkemizin hakim vasfı, anlaşmazlıklarda hakemlik yapma konumumuzu pekiştirmiştir.

Anlaşılan zilletin huzursuzluk ve hazımsızlığı Türk Milleti’nin bu gerçekleri görüp, ülkesiyle iftihar etmesinden kaynaklanıyor. Zillet, yani #Kuytulİttifakı’nın kendi ülkesine hasım tutumu ise giderek kabusa dönen 2023 hesaplarının hüsrana dönüşeceğini şimdiden kesinleştirdi."