Milleti millet yapan temel unsurlardan birinin dil olduğuna işaret eden Aksu, milli kimliğin vazgeçilmez ögesi Türkçe'nin doğru ve güzel kullanımını esas alan çalışmaların etkinleştirilmesi, uygulamaların buna uygun icra edilmesi gerektiğini belirtti.

Türk dili araştırmalarına verilen önemin artırılmasını isteyen Aksu, "Türkçe'nin uluslararası düzeyde bilim, sanat, ticaret ve tele iletişim dili olarak kullanılabilmesini mümkün kılacak adımlar atılmalıdır. Bu kapsamda her türlü basın, yayın, reklam, film, tiyatro eserleri ile gündelik hayatta kullanılmasında Türkçe'nin yozlaşmasına fırsat verilmemelidir." diye konuştu.

Sanatın bu konudaki önemine işaret eden Aksu, tüm sanat dallarının geliştirilmesini, faaliyet alanlarının yaygınlaştırılmasını, bu amaçla sanatın ve sanatçının desteklenmesini gerekli gördüklerini anlattı.

Aksu, MHP'nin Türk milletinin birliğini ve beraberliğini koruyarak, toplumsal huzursuzluk alanlarının cepheleşmeye dönüşmesini önlemeyi ve herkesin inancına saygı duyarak birlikte yaşama ideali etrafında kenetlenip, toplumsal sıkıntı ve sorunları çözmeyi amaçladığını söyledi. Aksu, bu kapsamda Alevi İslam inancını benimsemiş vatandaşlara ve cemevlerine dönük düzenlemeleri, milli birlik ve beraberlik için önemli bir kazanım olarak gördüklerini söyledi.