Karadeniz bölgesini etkisi altına alan yoğun yağışlar sebebiyle Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop ve Samsun illerimizde sel felaketi yaşanmıştı.

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin talimatıyla sel felaketinin yaşandığı Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop ve Samsun'a giden MHP heyeti, dün incelemelerine başlamıştı.

Bugün itibariyle çalışmaların devam ettiği bölgelerde, MHP Heyeti de incelemelerini sürdürüyor.

Felakatten etkilenen vatandaşlarımızın yanında olmak ve ihtiyaçlarını yakından görebilmek adına sahadaki çalışamalarına devam ediyor.

Açıklamasında, MHP’nin selzedelerin yanında olduğunu ifade eden Yıldırım; “İnsanımızın yanındayız. İnsanımızın dertlerini bölgede yer alarak görüp neler yapalabilirsek onları yapmaya çalışacağız” dedi.

Bölgeye giden heyette, Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, MYK Üyeleri Murat Kotra, Davut Haskırış ve Yüksel Aydın yer alıyor.

3 İLDE, SELDEN ETKİLENEN YERLER 'AFET BÖLGESİ' İLAN EDİLDİ

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta selden etkilenen yerlerin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini açıkladı.



Bölgede, arama-kurtarma ve tahliye çalışmalarına, 4 bin 760 personel, 19 helikopter, 1 İHA, 66 ambulans, 41 UMKE, 630 hizmet aracı, 437 iş makinası ve pek çok araç gereç sahada faaliyet gösteriyor.