Green Park otelde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sonrasında Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ahmet Tatlı konuştu. Ardından kürsüye gelen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz şunları söyledi:

"Ülkü Ocakları fikir ve düşüncelerimizin olgunlaştığı, bilgi ve görgümüzün arttığı, iman ve ahlakımızın perçinlendiği mukaddes bir dergâhtır. Türk milletini karşılıksız seven, Turan ülküsünü gönlünde muhafaza eden, inandığı değerler uğruna hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan genç yürekler bu ocakta filizlenmiştir.

Ülkü Ocakları'nın rahle-i tedrisatından geçen binlerce ülkücü bürokrasiden diplomasiye, siyasetten sanayiye, eğitimden hizmet sektörüne dek birçok alanda farklarını ortaya koymuştur. Sizlerde bulunduğunuz alanlarda Ülkü Ocak'lı kimliğinizle davamıza hizmet etmeye devam ediyorsunuz.

Ülkücü kimliği üzerinde taşımak her faniye nasip olacak bir paye değildir. Bu kimlik çok şerefli ve itibarlıdır ancak onu temsil etmek ve taşımak da bir o kadar zordur.

Bu zorluklara katlanabilenler, zamanın ve mekânın şa'şasına aldırış etmez, yorgunluk ve yılgınlığa kapılmaz, çileden ve külfetten kaçmazlar. Ve ancak bu duruşu koruyabilenler ülkücü kimliğin hakkını vermiş olarak izzet ve itibar görürler.

Ülkücülüğü bir menfaat aracı, teşkilatı bir çıkar merkezi, davayı dünyalık bir kaygı olarak görenler ise o köşeden bu köşeye savrulup giderler. Böylelerinin ne adlarını anımsayan olur ne de bu kutlu yolda bir izleri kalır. Cenab-ı Allah hepimizi ülkücülük kimliğini mezara dek hakkıyla taşıyabilenlerden eylesin.

Bizler Ülkü Ocaklılar olarak ,15 Temmuz darbe gecesi sonrasında Türk Devleti'nin bekası için elinden gelen her şeyi yaptığı herkezce malum olan Liderimiz Devlet Bahçeli'nin öngörüsü ile ülkemizin, milletimizin, devletimizin yarınları, bölünmez bütünlüğü adına almış olduğu kararın arkasındayız.

Geçmişte Ülkü Ocakları'nda görev yapan her kardeşimize ocağımızın kapıları ardına kadar açıktır. Başbuğumuzun "Ülkücü Ülkücünün öz kardeşidir" sözünden yola çıkarak ifade etmek gerekirse biz büyük bir aileyiz. Her türlü sıkıntınızı dinlemeye, sevinçlerinizi paylaşmaya, eleştiri ve çözüm önerilerinizi dinlemeye hazırız.

Kaynak: Ortadoğu

Bu konuda gayet açık ve samimi olduğumuzu hassasiyetle belirtmek istiyorum. Ülkü Ocakları bizlerin mahremidir."  

Hatıra fotoğrafının çektirilmesinin ardından program sona erdi.