CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yazılı açıklamasında, 91 yıl önce kadın erkek eşitliğinin temelini atan, kadınlara hayatın her alanında aktif rol almalarını sağlayan haklar veren Medeni Kanun'un kabul edildiğini anımsattı. 

Medeni Kanun'un kabulü ile Türkiye'nin, dünyanın pek çok ülkesinden daha önce kadına verdiği önemi ve değeri gösterdiğini belirten Ağbaba, "Bugün birilerinin ders kitaplarından çıkarmaya çalıştığı, birilerinin büstlerine saldırdığı, birilerinin annesine ağza alınmayacak laflar söylediği Atatürk sayesinde kadınlar, sosyal yaşamın önemli bir değeri olarak hayatın her alanında ön planda yer almaktadırlar." değerlendirmesini yaptı.

"Arabistan bile medeniyete daha fazla kafa tutamayıp bu kararları alıyor, ama biz bilimsel ve laik eğitimden vazgeçip ortaçağ karanlığını yön belirliyoruz." ifadesini kullanan Ağbaba, şunları kaydetti:

"Biz kadınlarımızın modern dünyanın bir ferdi olarak tüm haklarını sonuna kadar kullanmasını savunuyoruz. Vahabi anlayış özentisinin gideceği yer Türkiye'yi geriletecektir, kadınlarımızın kazanılmış haklarını tırpanlayacaktır. Bu anlayışa asla geçit vermeyeceğimizin bilinmesi gerekir."