Kongrede partililere hitap eden Yıldırım, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin selamlarını ileterek konuşmasına başladı.
Eskişehir ile 50 yıla dayanan bir bağının olduğunu belirten Yıldırım, "Terörsüz Türkiye" hedefinin önemine dikkati çekerek, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin başlattığı bu sürecin bugün bir devlet politikası haline geldiğini ve TBMM'de geniş bir mutabakatla karşılık bulduğunu ifade etti. Türkiye'nin savunma sanayisindeki hamlelerine ve Türk Devletleri Teşkilatı'nın kurulmasıyla Türk dünyasındaki birliğin pekişmesine değinen Yıldırım, Cumhur İttifakı'nın devletin bekasını ve milletin geleceğini önceliklendirerek kararlılıkla yoluna devam edeceğini vurguladı.
MHP'li Yaşar Yıldırım'ın satırbaşları şöyle oldu:
"Bunun mimarı kimdir? Bunun mimarı Devlet Bahçeli'dir. Bu riskli bir iş mi? Elbette riskli bir iş. 'Siyaset yaparken suya sabuna dokunmayayım, onu ellemeyeyim, buna dokunmayayım, şuradan viraj alayım' siyaseti var mıdır? Farsi siyaset var mıdır, vardır. Nedir Farsi siyaset? Kenarda durursun, ortada gibi görünmeye çalışırsın. Kenarda durursun ama. Şimdi yapıyorlar onu. En son kim yaptı? Özgür Özel yaptı. Kenarda durdu, ortada gibi görünmeye çalıştı. Dedi ki 'Efendim biz parti yönetimi olarak bu kanuna 35 kişi destek veriyoruz ama 55 kişi de karşı.' Şimdi karşı mısın, yanında mısın? Ki sen Türkiye'yi yönetmeye talipsin. İktidarı istiyorsun. Sen iktidarda da böyle yarım bir tarafta, yarım bir tarafta gideceksen o zaman bu işi götüremezsin. Ok gibi olacaksın, dosdoğru olacaksın."
"423 OY, MHP İLE ALAKASI OLAN OY DEĞİL"
2 yıl önce MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin başlattığı bu projenin bir devlet projesi olduğunu dile getiren Yıldırım, "Cumhur İttifakı'nın projesi oldu ve Meclis'e geldi. TBMM'nin tarihinde ilk defa bu kadar bir oranla kanuna destek geldi. 467 oy aldı. Bunun 44 tanesi MHP'li, geri kalan 423 oy, MHP ile alakası olan oy değil. Bu projenin doğru olması, hayata geçmesi ve elzemliğinin tescilidir." şeklinde konuştu.
Muhalefet partilerinin tutumunu eleştiren Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:
"2023 yılında 'Kent Uzlaşısı' adı altında terör örgütü PKK, silahı bırakmadan evvel beraber seçime girenler, bugün şehit seviciliğine, gazi seviciliğine başladılar. Hiç kendilerinin fıtratında olmayan şeyler. Bir tanesi de meydanlarda yine gazilerin, şehitlerin fotoğrafıyla en son Balıkesir'de miting yaptı, İP'liler. Şimdi bakıyorsunuz, bunların hangi davranış biçimi samimi? 2022 yılında Bingöl'de İP'in Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, şehidin kardeşinin kafasını koltuğunun altına alıp bir taraftan dövüp bir taraftan sövüyordu. Şimdi bu şehidin fotoğrafını oraya getirdiğin zaman hangisine inanalım? Dün şehidin kardeşine sövüyordunuz. Partiden de atmadınız, tekrar milletvekili yaptınız, İP olarak tasvip ettiniz. Bugün elinizde bir şehit fotoğrafıyla geziyorsunuz. Hangi doğru? Hangisinde riyakarsınız? Hangisinde yalan söylüyorsunuz? Hangisinde samimisiniz veya değilsiniz? Şehit kardeşini döverken samimi miydiniz, değil miydiniz? Samimi değildiniz. O zaman Lütfü Türkkan'ı niye tekrar milletvekili yaptınız? Niye Lütfü Türkkan'ın eline fotoğraf verip de gezdiriyorsunuz? Samimiyseniz, bugün şehit fotoğrafını gezdirmenin manası ne? Ne manada? Sizin şehitlikle ne alakanız var?"
MHP Eskişehir İl Başkanı Ayhan Sezer ve kongrede güven tazeleyen MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Ünal da birer konuşma yaptı.
Kongreye, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Kemal Bandırma ve çok sayıda partili katıldı.





