MHP’li Kılavuz yaptığı açıklamada “Ciğerlerimiz yanarken yaşanan orman yangınlarını siyasi şova dönüştüren, moral ve motivasyonumuzu çökertmeye gayret eden, bölücü ve ayrıştırıcı dil kullanarak karanlık emellere hizmet eden sözde siyasetçiler ormanlarımızı yakanlar kadar tarih ve hukuk önünde suçludur.” ifadelerini kullandı.

EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE VERMELİYİZ

Orman yangınları karşısında el ele gönül gönüle vererek yardımlaşma ve dayanışma ruhu ve millet olma şuuruyla bu zor günleri atlatarak; atalarımızın emanetinin yeni nesillere hak edilen şekilde bırakılacağını vurgulayan MHP’li Kılavuz, şunları ifade etti;

‘’Cennet vatanımızın dört bir köşesi bir süreden bu yana orman yangınlarıyla karşı karşıya kalmakta; Mersin, Antalya, Muğla ve Adana başta olmak üzere 32 ilimizde başlayan yangınlarda canımız, ciğerlerimiz olan ormanlarımız, yeşil vatanımız zarar görmektedir.

Mersinimizin Silifke ilçesinin Yeşilovacık mahallesi Köyünbucağı/Eğripınar mevkileri ile Boğsak ve Hırmanlı mahalleleri, Gülnar ilçemizin Dedeler mahallesi, Aydıncık ilçemizin Karaeski, Duruhan, Yenikaş, Pembecik ile Soğuksu mahalleleri ile Tarsus ilçemizin Kadelli(Dörtler) mahallesinde orman yangını meydana gelmiştir. Art arda meydana gelen orman yangınlarında yeşil vatanımızda, cennetten bir köşe olan Mersinimizde canımız, ciğerimiz, oksijen kaynağımız ormanlarımız için için yanmış, nice canlılarımız hayatını kaybetmiş bizim de yüreğimiz dağlanmış; Allah’a şükürler olsun ki Mersinimizde şu an bütün yangınlar kontrol altına alınmıştır. Devletimiz bütün imkanlarıyla yangınları kontrol altına almaya çalışmakta; evi, serası ve hayvanları yanıp mağduriyet yaşayan insanlarımızın yaraları ise büyük bir özveri ve titizlikle sarılacaktır. Bizler de canla, başla vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecek; bu süreçte vatanımız, milletimiz, Güzel Mersinimiz ve Mersinli hemşerilerimiz için el ele gönül gönüle vererek yardımlaşma ve dayanışma ruhu ve millet olma şuuruyla bu zor günleri atlatacak; atalarımızın emanetini yeni nesillere hak ettiği şekilde bırakacağız.

ORMAN YANGINLARINI SİYASİ ŞOVA DÖNÜŞTÜRENLER SUÇLUDUR

Kılavuz, orman yangınlarını siyasi şova dönüştüren, sosyal medyada sahte hesaplar açarak Türk ve Türkiye düşmanlığı yapanların, bölücü ve ayrıştırıcı dil kullananların da ormanlarımızı yakanlar kadar tarih ve hukuk önünde suçlu olduğunu dile getirdi:

“Ciğerlerimiz yanarken yaşanan orman yangınlarını siyasi şova dönüştüren, moral ve motivasyonumuzu çökertmeye gayret eden, bölücü ve ayrıştırıcı dil kullanarak karanlık emellere hizmet eden sözde siyasetçiler ormanlarımızı yakanlar kadar tarih ve hukuk önünde suçludur. Milli davamız olan orman yangını meselesinden siyasi rant elde etmek isteyerek kaos yaratmak isteyenlerin ibretlik hali hafızamızdadır. Bu leş kargalarını milletimizin engin ferasetine ve vicdanına havale ediyoruz. Sosyal medya platformlarında sahte hesaplar üzerinden alçakça tertipler ve asılsız tezviratlarla Türk ve Türkiye düşmanlığı yapan malum odakların endişe, korku, kaos ortamı yaratma; gerilim ve çatışma çıkarma çabalarına karşı dikkatli, uyanık, soğukkanlı ve sağduyulu olmalıyız.”

ANALARINDAN DOĞDUKLARINA PİŞMAN EDİLMELİDİR

MHP’li Kılavuz Ateşin Çocukları adıyla ortaya çıkıp orman yangınlarını üstlenen terör örgütü Pkk’ya da ateş püskürdü. Kılavuz yaptığı açıklamada “Memleketimize, milletimize hainlik yapan insanlığın yüz karası olan pislikleri analarından doğduklarına pişman etme iradesini göstereceğiz.” dedi.

Ülkemizin insanını, dağını, taşını, ormanını ve canlılarını hedef alan kahpe ve kalleş terör örgütünün ve yandaşlarının bu yaptıklarını; vatanımızı ve milletimizi hedef alma çabalarını asla unutmayacak; yaptıklarının bedellerini devletimiz, milletimiz ve hukuk önünde en ağır şekilde ödeyeceklerdir. Allah’a yemin olsun ki her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu vatana ve büyük Türk milletine yapılan hiçbir ihaneti unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız… Ateşin Çocukları adıyla ortaya çıkan, kimin çocukları belli olmayan soyu ve sütü bozuklara karşı büyük Türk milletinin evlatları olarak memleketimize, milletimize hainlik yapan insanlığın yüz karası olan pislikleri analarından doğduklarına pişman etme iradesini göstereceğiz.

YEŞİL BİR VATAN BIRAKACAĞIZ

Kılavuz, ormanlarımız yansa da gelecek nesillere yeşil bir vatan bırakacaklarını, bunun ecdada ve gelecek nesillere bir borç olduğunu ifade ederek, şunları söyledi;

“İnsanlarımız, ormanlarımız ve canlılarımız risk altındayken bizlere düşen siyasi çıkar ve ranttan uzak el ele, gönül gönüle ülkemiz, milletimiz, ormanlarımız ve canlılarımız için seferberlik ruhuyla hareket etmek ve dayanışma örneği sergilemektir. Canımız, ciğerlerimiz ve ormanlarımız yansa da yerine bin misli fidan dikme iradesi gösterecek; cennet vatanımızı canımız pahasına koruyacak ve gelecek nesillere yeşil bir vatan bırakacağız. Bu şanlı ecdadımıza ve nesillere borcumuz; kan emici ve bölücülere karşı cevabımızdır.”

BÜYÜK TÜRK MİLLETİNE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM

İnsanüstü gayretleri ile emsalsiz bir mücadele veren valimize, kaymakamlarımıza, siyasi parti temsilcilerine, MHP Mersin İl Başkanımız Zeynel Uğur Gölgeli’ye, milletvekillerimize, ilçe ve belediye başkanlarımıza, ormancılarımıza, sağlıkçılarımıza, itfaiyecilerimize, jandarmalarımıza, polislerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve ellerindeki kürekle, tırmıkla, kovayla canlarını hiçe sayarak eşsiz bir gayret gösterip yangının söndürülmesi adına çabalayan büyük Türk milletine teşekkürlerimi sunuyorum.

ÜLKÜ OCAKLARI HIZIR GİBİ YETİŞMİŞTİR

MHP’li Kılavuz açıklamasının son kısmını yangın söndürme ve arama kurtarma çalışmalarında aktif rol alan Ülkü Ocakları’na ayırdı. Ülkü Ocakları mensuplarına teşekkür edip çalışmalarını takdir eden Kılavuz “Vatanımız, milletimiz ve devletimiz dara düştüğünde Hızır gibi yetişen, imanın, inancın, ahlakın ve fedakarlığın sembolleri olan, pırıl pırıl, tertemiz ülküdaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyor; bizleri ziyadesiyle gururlandıran örnek davranışlarından ötürü Ülkü Ocaklı olmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Kılavuz, sözlerini şöyle noktaladı;

''Yangının başladığı günden itibaren gece uyumadan, gündüz oturmadan söndürme ve arama-kurtarma çalışmalarına katılan, insanlarımıza ve bilumum canlılarımıza yardım elini uzatan, su ve gıda yardımında bulunan, Türk vatanının yüz akı, milletimizin fedakâr evlatları Ülkü Ocaklarımızın çalışmaları da her türlü takdirin üzerindedir. Ben Bu vesileyle Mersin Ülkü Ocakları İl Başkanımız Murat Sezer başta olmak üzere, İl Ocak yöneticilerimize, ilçe Ocak başkanlarımıza; vatanımız, milletimiz ve devletimiz dara düştüğünde Hızır gibi yetişen, imanın, inancın, ahlakın ve fedakarlığın sembolleri olan, pırıl pırıl, tertemiz ülküdaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyor; bizleri ziyadesiyle gururlandıran örnek davranışlarından ötürü Ülkü Ocaklı olmanın gururunu yaşıyoruz. Cenab-ı Allah bütün kardeşlerimizden ayrı ayrı razı olsun. Adamlığın asaletini bu zor günde ortaya koyan her gönüldaşıma tebriklerimi ve yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Emekleriniz asla unutulmayacak, çabalarınız tarihe not olacaktır. Milletimizin duası sizinledir.

Son olarak ülkemizde meydana gelen yangınlarda şehit olan insanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor; yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Cenab-ı Allah vatanımızı ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin ve beterinden korusun.''