Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, “Polatlı İlçe Başkanlığı Olağan Kongresinde” önemli açıklamalarda bulundu.

Açıklama şu şekilde;

Sözlerimin başında, Liderimiz Sayın Devlet BAHÇELİ’nin hepinize ayrı ayrı selam ve muhabbetlerini iletiyorum.

Bugün Eylül ayının 23’ündeyiz ve Polatlı’da hayırlı ve güzel bir icraatı, Milliyetçi Hareket Partisi Polatlı İlçe Teşkilatımızın 14’üncü Olağan Kurultayını, yapmak üzere bir araya geldik.

Birliğimiz daim, kararlarımız isabetli, toyumuz şenlikli olsun.

Polatlı Milli Mücadelemizin Türk Milleti lehine tezahür etmeye başladığı Sakarya Meydan Muharebesinin yapıldığı bölgenin adıdır.

Karlofça’dan Polatlı-Haymana’ya kadar uzanan, 222 yıl 7 ay 17 gün süren geri çekilmenin durdurulup geriye döndürüldüğü muharebenin adıdır; Sakarya Meydan Muharebesi.

Vatan müdafaasında, düşmanın önünde yılmaz bir heybetle ve yıkılmaz kale misali duran Polatlı ve Haymana ülkemizin kalbi olan Ankara’yı düşman postallarının lekelemesine izin vermeyerek adeta Türk milletinin geleceğine yön vermiştir.

Dünya’ya huzuru getiren, barışı tesis eden, örnek bir medeniyet inşa ederek, insanlığa merhameti öğreten, Türk milletinin 20. yüzyıldaki makûs talihini tersine çeviren, üzerine bastığımız bu topraklarda yapılan Sakarya Meydan Muharebesi’dir.

23 Ağustos – 13 Eylül 1921 tarihleri arasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu topraklarda bizzat yönettiği, 22 gün 22 gece süren ve 102’nci seneyi devriyesini geçtiğimiz haftalarda idrak ettiğimiz Sakarya Meydan Muharebesi münasebetiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin manevi huzurlarında rahmet ve minnetle eğiliyoruz.

Ruhları şad, mekânları cennet, makamları âli olsun.

Değerli Misafirler

Polatlı, kültürel ve tarihi özellikleriyle de kutlu, kadim bir diyarın adıdır.

Polatlı geçmişi itibarıyla; tarihe ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kentimizdir. Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilen 45'inci UNESCO Dünya Miras Komitesi toplantısında Polatlı'mızın eşsiz kültür varlıklarından biri olan, "Gordion Antik Kenti"nin UNESCO Dünya Miras Listesine dahil edilmesinden dolayı Ankaralı ve Polatlılılar olarak gurur duyduk!.

Gordion Antik Kenti UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil olan 20. varlığımız olmuştur. Gordion’un bundan böyle bir dünya mirası olarak korunacaktır.

Başta Cumhurbaşkanlığı kabinesi olmak üzere, emeği geçen tüm siyasetçi ve bürokratlarımız ile çevre düzenleme dahil tüm hazırlık çalışmalarını titizlikle yapan Polatlı Belediyemize, Belediye Başkanımız Sn. Mürsel Yıldızkaya’ya, meclis üyelerimize ve tüm çalışanlarına bir kez daha teşekkür ediyorum.

Polatlı’mızın dünya ölçeğinde tanınmasında ve ülkemize ziyaretçi çekilmesinde önemli bir katkı sunmasını beklediğimiz İnsanlık Mirasının Ülkemize, Başkentimize ve Polatlı'mıza hayırlı olmasını diliyorum!

Değerli Polatlılılar

Polatlı, devlet ve millet gerçeğinin idrakinde olan, Türk Milliyetçiliğini gerçek anlamıyla şiar edinmiş serdengeçtilerin yurdudur.

Milli mücadelede Emperyalistlerin Ankara’ya girmesine nasıl engel olmuşsa, aynı ruhla 15 Temmuz’da devleti ve milleti işgale kalkan hain FETÖ girişimine karşı da dimdik ayakta durmuştur.

Polatlı her zaman Milliyetçi Hareket Partisinin yanında olmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi de Polatlıların yanındadır. Olmaya da devam edecektir.

Polatlı’nın uzun yıllardır il olma istek ve talebini biliyor ve takip ediyoruz. Bu konuda, yapılacak bir düzenleme söz konusu olduğunda, Polatlı’nın yanında olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Değerli Dava Arkadaşlarım

Milliyetçi Hareket Partisi, “Önce Ülkem ve Milletim” diyen, Sn. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin liderliğinde, şanlı mazimize, kahraman ecdadımıza, aziz şehitlerimize ve Al Bayrağımıza sahip çıkmaya yeminlidir.

Büyük bir tarihî mirasın ve vizyonun temsilcisi olan MHP; atalarımızın, şehitlerimizin gazilerimizin istikametinde dimdik duran, muhkem bir kaledir.  

MHP, millî manevi değerleri yaşatıp, yaşatan ve bunu gelecek nesle aktarma sorumluluğunu kendine misyon edinenlerin buluşma noktasıdır.

Bugün her alanda “sürdürülebilirlik” kavramı çerçevesinde davranmayı dünyanın geleceği ve insanlığın huzuru için gerekli ve zorunlu görenler; sonuç itibariyle MHP’nin “beka” söylemini farklı bir kavram üzerinden ifade etmektedirler.

Gelecek nesilleri hesaba katmayan hiçbir strateji, hiçbir plan sürdürülebilir değildir. Bir milletin bekasının güvencesi zira gelecek nesilleridir.

İşte bu kutlu mirasın takipçisi olarak Milliyetçi Hareket Partisi; “Önce Ülkem ve Milletim” diyen Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli’nin öncülüğünde, tarihimize, ecdadımıza, şehitlerimize ve bayrağımıza sahip çıkmaya yeminlidir. 

Sn. Genel Başkanımız, her fırsatta, Dünya’nın, Türkiye’nin, Türk Dünyasının ve insanlığın huzura ihtiyacı olduğunu, hayatı daha yaşanır bir yer hale getirmek gerektiğini, bunun yerkürenin her köşesinde yaşayan bütün insanlık için ortak bir amaç haline gelmesi gerektiğini vurgulamaktadır.

Bu vizyon, Türk Milletinin tarih sahnesine çıktığı günden itibaren kendisi ve hiçbir fark gözetmeksizin bütün insanlık için arzuladığı; sevgiyi, şefkati, hak ve hukuku önceleyen ecdattan miras Nizam-ı Alem ülküsüdür.

Bu ülkü, yüksek bir şuurun ürünüdür.

Bizler, bu şuuru içselleştirip ülkü haline getirmiş Türk Milliyetçileriyiz.

Türk Milliyetçiliğini siyasi proje haline getirmiş yegane parti olan Milliyetçi Hareket Partisi, Cihan Devleti kurmuş atalarımızdan kalan yönetim mirasının gereğini yapmayı boynunun borcu bilmektedir.

Cumhur İttifakının iradesi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yönetme ve temsil başarısı bu yeterliliğe muktedirdir.

Cumhur ittifakı, Türkiye’nin ve Türk milletinin geleceğe taşınması için benzer hassasiyetleri paylaşan tüm kesimlerin birleşmesinin zorunlu olduğu bir süreçte doğmuştur.

Alenileşmiş tehdit ve tehlikelere karşı Türk milletinin bekasına sahip çıkma birlikteliğinden kaçanlar, bugün tehdit ve tehlikeleri oluşturanların hamisi ve işbirlikçisi haline gelmişlerdir.

Cumhur ittifakı, öncelikli hedefi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve Türk milletini payidar kılmak olan bozkurtça duruşun adıdır.

Bozkurtça duruşun karşısında dengesi bozulanlar,  başı sonu ve ortası belli olmayan ikilem dolu bir siyasette karar kılmışlardır.

Değerli Katılımcılar

Allah’a şükürler olsun ki; aziz milletimiz 14 Mayıs’ta ve 28 Mayıs’ta İstikrar demiş, istikbalini Cumhur İttifakı’na yeniden emanet etmiştir.

Şimdi sıra, yönetmeyi beceremeyen, iş bilmezlerin elinde rezil olan başta büyükşehir belediyeleri olmak üzere yerel yönetimleri Cumhur İttifakının hizmet odaklı siyasi anlayışıyla buluşturmak, partimizin üretken belediyecilik modeliyle tanıştırmaktır.

Belediyecilik üretecek, Türkiye kazanacak, Turan kurulacaktır. Türkiye güçlenecek, Turan Ayağa kalkacaktır.

Türk Milleti, Cumhurbaşkanımızın “Türkiye Yüzyılı” vizyonuna, Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli’nin “Lider Ülke Türkiye” ülküsüne duyduğu güveni Yerel Seçimlerde de tekrar etmeli, Milliyetçi Hareket Partisine güvenmelidir.

Cumhur ittifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp, Türkiye’ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında, milli ve ahlaki bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir.

Bizler; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetçileri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekasını kurtaran Başbuğ Alparslan Türkeş’in ülkücüleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekasını koruyan Sayın Devlet Bahçeli’nin yol arkadaşlarıyız.

İlçe kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, çeşitli unvan ve görevlere seçilecek olan kardeşlerimi şimdiden tebrik ediyorum.

Ne mutlu bize!

Ne mutlu Türk’üm diyene!