BURSA (AA) - MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olarak, "beklentisiz destek, kesintisiz hizmet" şiarıyla şehirleri merkezi yönetimle uyumlu üretken belediyeciliğe kavuşturmak için çalıştıklarını söyledi.

Büyükataman, Bursa'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen MHP 14. Olağan İl Kongresi'nde, partisinin 54 yıllık siyasi hayatında daima Türk milletini ve devletini önceleyen anlayışla siyaset sahnesinde müstesna bir yere sahip olduğunu söyledi.

MHP'nin kurulduğu günden bu yana bütün Türk dünyasının umudu olduğunu belirten Büyükataman, şanlı bir maziye ve misyona sahip partinin tüm saldırılara ve ihanetlere rağmen kutlu yürüyüşünden zerre kadar taviz vermeden mücadelesini sürdürdüğünü vurguladı.

Büyükataman, 9 Ağustos'ta başlattıkları kongre sürecinin demokratik olgunlukla devam ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Muhterem Hemşerilerim

Aziz Dava Arkadaşlarım

Basınımızın Mümtaz Temsilcileri

Öncelikle sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyor, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin

Selamlarını ve muhabbetlerini iletiyorum.

Bursa İl Kongremize Hoş geldiniz, sefa getirdiniz.

Kıymetli Dava Arkadaşlarım

Milliyetçi Hareket Partisi, 54 yıllık siyasi hayatında daima Türk milletini ve devletini önceleyen bir anlayışla siyaset sahnesinde müstesna bir yere sahip olmuştur.

Büyük fedakârlıkları göze alarak milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan yürekler, her zaman Üç Hilal’in çatısı altında buluşmuştur.

Milliyetçi Hareket Partisi mensupları milli menfaatlerimizi muhafaza etmekten bir adım bile geri atmamış, yurdumuza yönelen tehditlere karşı adeta göğüslerini siper etmişlerdir.

Milliyetçi Hareket Partisi kurulduğu günden bu yana bütün Türk dünyasının umudu olmuştur.

Kalbimiz Kerkük’te, kulağımız Karabağ’da, aklımız Halep’te, gözümüz Kıbrıs’ta olmuş, yüreğimiz Türk’ün nefes aldığı tüm coğrafyalar için atmıştır.

Böyle şanlı bir maziye ve misyona sahip olan partimiz, tüm saldırılara ve ihanetlere rağmen kutlu yürüyüşünden zerre kadar taviz vermeden mücadelesini sürdürmüştür.

Milliyetçi Hareket Partisi; tarihini unutmayan, geleceğe uzanan, günün şartlarının farkında, ülkemize ve milletimize yönelik tehditlere karşı uyanık, Türk milliyetçilerinin tek çatısı, Türk milletinin güvencesidir.

Bu hayati sorumluluğumuzun bilinci içerisinde, 9 Ağustos 2023 tarihinde başlattığımız kongre sürecimiz demokratik bir olgunluk içerisinde ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin şerefli mazisine yakışır şekilde devam etmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi kongreleri ayrışma ve fitneye geçit vermeden, gönül köprüleri kurarak birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bir atmosferde geçmektedir.

Bursa’mızda da Eylül ayı içerisinde büyük bir coşkuyla ve dava ahlakına uygun şekilde ilçe kongrelerimizi tamamlamış bulunmaktayız.

Olgunlukla ve büyük bir kararlılıkla geçen kongrelerimiz dosta güven vermiş, düşmanlarımızı da bir kere daha titretmiştir.

Muhterem Misafirler

15 Temmuz gecesinden itibaren mimarlığını yaptığımız Cumhur İttifakı’nın politikaları milletimizden onay almış ve 2023 seçimleri Cumhur İttifakı’nın zaferi ile sonuçlanmıştır.

Ankara merkezli politikalarımız, Türk ve Türkiye Yüzyılı’nın kapılarını aralamış ve ülkemizi yeni yüzyılda bölgesinde lider, dünyada söz sahibi bir devlet konumuna getirmiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olarak milli konulardaki kararlı duruşumuz sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasını korumakla kalmamış, Türkiye’nin liderliğinde bütün Türk dünyasının yükseliş dönemini başlatmıştır.

Bunun son güzel örneği, geçtiğimiz günlerde tamamen çözülen kardeş Azerbaycan’ın Karabağ sorunudur.

30 yıllık sorun, önce 2020 yılında 44 günlük bir savaşın ardından büyük oranda çözülmüş; ardından da geçtiğimiz günlerde, bölücü Ermenilere karşı yürütülen 24 saatlik anti-terör operasyonu ile temelinden sona ermiştir.

Yıllardır Ermeni işgalinde bulunan topraklarımız geri alınmış ve gerçek sahipleri Karabağ’a geri dönmüştür.

En kısa zamanda imzalanmasını beklediğimiz barış antlaşmasıyla birlikte, Karabağ sorunu hukuken de tarihe karışmış olacaktır.

İşte Cumhur İttifakı’nın iradesi soydaşlarımızı yalnız bırakmamış, tüm dünyaya Karabağ’ın Türk olduğunu ve Türk kalacağını göstermiştir.

Böylesine köklü bir sorunun kısa sürede çözülmesi, Cumhur İttifakı’nın “Ankara merkezli” dış politikasının en güzel örneklerinden biridir.

Rahmetli Dündar Taşer’in de dediği gibi “Türk tarihinin sarkacı, artık aşağı inmeyi bırakmıştır.” Bundan sonra yeryüzü, Türk’ün sadece yükselişine sahne olacaktır.

Aziz Dava Arkadaşlarım

Az evvel vurguladığım gibi ülkemiz, çok önemli bir dönemden geçmektedir.

Türkiye’nin yükselişe geçtiği, milletimizin Cumhur İttifakı’nın politikalarına onay vererek “Yola devam” dediği bu dönemde, yaklaşan yerel seçimler bir kat daha önem kazanmıştır.

Zira 2019’da gerçekleşen yerel seçimlerde, muhalefetin eline geçen belediyelerde yaşananlar, Cumhur İttifakı’nın ortaya koyduğu performansın çok gerisinde kalmıştır.

2019 Mahalli İdareler seçimlerinden bu yana zilletin gölgesi altındaki şehirlerimiz ciddi bir yönetim krizi içerisinde çırpınmaktadır.

Zillet belediyeciliğinin elinde perişan edilen vatandaşlarımız, büyük bir vurdumduymazlığın muhatabı durumuna düşmüştür.

Zillet İttifakı’nın belediye başkanlarının beceriksizleri ve sorumsuzlukları yüzünden şehirlerimiz yaşanılamaz hale gelmiştir.

Seçim dönemi verdikleri sözleri tutmayan zilletin belediye başkanları, belediyeciliği bırakmış siyasi ikballeri için kulis peşinde koşmayı tercih etmişlerdir.

İşte bu yüzden 31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli İdareler seçimlerini en az Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimi kadar önemli görüyor, merkezi yönetim ve yerel yönetim arasında uyum ve hedef birlikteliğinin bir an önce sağlanmasını arzu ediyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olarak, “beklentisiz destek, kesintisiz hizmet” şiarıyla şehirlerimizi merkezi yönetimle uyumlu üretken belediyeciliğe kavuşturmak için çalışıyoruz.

Türkiye’nin merkezi yönetimde yakaladığı ivmeyi, yerel yönetimlerde de yakalaması gerektiğine inanıyor ve merkezden yerele Türkiye’nin tek yürek olmasını hedefliyoruz.

Hem mevcut belediye başkanlıklarımızı muhafaza etmek ve bunun üzerine yenilerini eklemek için hiç durmadan çalışacak, hem de Cumhur İttifakı’nın ruhuna uygun hareket ederek milletimizi Zillet Belediyeciliği’nin beceriksizliğinden kurtaracağız.

Aynı zamanda, deprem bölgesindeki şehirlerimizde yaraların ivedi bir şekilde kapanması, afete duyarlı ve planlı kentlerin oluşması için Milliyetçi Hareket Partisi olarak aziz milletimizin “HEP YANINDA” olacağız.

Bu doğrultuda, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatları ile Mahalli İdareler seçimlerinin hazırlık sürecini  “2024’e Doğru Diyar Diyar Anadolu” diyerek başlatmış bulunuyoruz.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği gibi yerel yönetimlerde;

 Hedefimiz, “İstikrar ve Hizmet İçin, Uyumlu Yönetimle, Umutlu Geleceğe” ulaşmaktır.

Hedefimiz, “Merkezden Yerele, İstikrarı Bozmadan Umuda Doğru” yol almaktır.

Hedefimiz, “Aklın Yolu Bir, Genelden Yerele Birlik, Ülkede Yönetimde Dirlik” oluşturmaktır.

Hedefimiz, “Ayırmadan, Ayrışmadan Yerelde İktidar, Ülkede İstikrar” sağlamaktır.

Hedefimiz, “Yönetimde İstikrar, Daha Güçlü İstikbal”dir.

Hedefimiz, “Yeni Yüzyıl, Lider Türkiye, Üretken Belediye”dir.

Hedefimiz, “Güçlü Yasama, Kararlı Yürütme, Uyumlu Belediye”dir.

Yüce Allah’ın izni ve aziz milletimizin iradesi ile 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler seçimlerinde, Zillet’in pençesi altında hizmetten yoksun kalan tüm kentlerimizi Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına yakışır ve Türk milletine layık hizmet belediyeciliğiyle buluşturacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Bursa kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, yeni seçilen il ve ilçe yönetimlerimizi tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!"

MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu ve Bursa İl Başkanı Muhammet Tekin de katılımcılara hitap etti.

Konuşmaların ardından Muhammet Tekin'in başkan adaylığında tek listeyle gidilen seçimde oylamaya geçildi.

Kongreye, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.