Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Bahadır Alperen, yaptığı yazılı açıklamada MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Türk siyasetindeki yerinin güçlü siyasi öngörüsüyle ayrıcalıklı olduğunu vurguladı. Alperen, Bahçeli’nin yıllar önce yaptığı uyarı ve değerlendirmelerin zaman içinde haklı çıktığını belirterek, bunun yüzeysel değil devlet perspektifiyle yapılan bir siyasi duruşun sonucu olduğunu ifade etti.

Alperen açıklamasında, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kendisine yöneltilen haksız ithamlara rağmen hiçbir zaman “ben söylemiştim” demediğini, doğru bildiğini her koşulda dile getirdiğini ve bedeli ne olursa olsun milli çizgiden sapmadığını kaydetti. Bahçeli’nin hiçbir baskıya boyun eğmeden Türk milletinin hak ve menfaatlerini savunmayı asli görevi bildiğini vurguladı.

“ELEŞTİRİLER GÜRÜLTÜ ÜRETMEKTEN İBARET”

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ve partinin “Terörsüz Türkiye” kararlılığını hedef alan eleştirilerin ne siyaset ciddiyetiyle ne de devlet aklıyla açıklanabileceğini belirten Alperen, bu itirazların hakikati tartışmaktan çok gürültü üretmeye yönelik olduğunu söyledi.

Meseleyi günlük polemiklerin ötesinde değerlendiren Alperen, konunun şahıslar değil, “devletin ebed müddet ilkesi, milletin bekası ve Türkiye’nin yarınları” olduğunu ifade etti. Muhalefetin demokrasinin bir parçası olduğunu belirten Alperen, ancak muhalefetin devleti zayıflatmanın ve terörle mücadeleyi sulandırmanın aracı olamayacağını vurguladı.

“TERÖRLE MESAFESİZ SİYASET MEŞRUİYET TARTIŞMASI BAŞLATIR”

Terörle arasına net mesafe koyamayan bir siyasetin meşruiyet tartışmasını bizzat kendisinin başlattığını ifade eden Alperen, devletin kararlılığına zarar veren her söylemin tarih önünde mahkûm olacağını dile getirdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin duruşunun net olduğunu belirten Alperen, bu çizgiyi “teröre sıfır tolerans, millete koşulsuz sadakat ve devlete tavizsiz bağlılık” sözleriyle tanımladı. Bu anlayışın günü kurtarmaya yönelik değil, asırlık devlet geleneğinin bir yansıması olduğunu söyledi.

“TERÖRSÜZ TÜRKİYE BİR TEMENNİ DEĞİL, DEVLET POLİTİKASIDIR”

Muhalefete yönelik eleştirilerde de bulunan Alperen, terörle arasına kalın bir duvar öremeyen ve dış odakların gölgesinde siyaset yapan anlayışların Türkiye’ye sunabileceği bir gelecek olmadığını savundu. Bunun kimlik değil zihniyet meselesi olduğunu ifade etti.

Terörsüz Türkiye hedefinin bir temenni değil, devlet politikası olduğunu vurgulayan Alperen, bu süreci “eleştiri” adı altında sulandırmaya çalışanların aslında süreci baltalamayı amaçladığını söyledi.

Açıklamasının sonunda Alperen, bugün yüksek sesle itiraz edenlerin yarın susacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Devlet susmaz, millet vazgeçmez. Gürültü diner; irade kalır. Terörsüz Türkiye yürüyüşü durdurulamaz.”