AMMAN (AA) - Resmi temaslarda bulunmak üzere Ürdün'e gelen İngiltere Başbakanı Theresa May ile Kral 2. Abdullah, bölgesel ve uluslararası konuları ele aldı.

Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Amman'da bir araya gelen ikili, Ürdün ile İngiltere ilişkilerini, bölgesel ve uluslararası alanda yaşanan son gelişmeleri görüştü.

Siyasi, ekonomik ve askeri alanlar başta olmak üzere iki ülke arasındaki stratejik ilişkileri geliştirme yollarının da konuşulduğu görüşmede, bölgedeki krizlere siyasi çözümlerin bulunması gerektiği kaydedildi.

Suriye ve Irak'ta yaşananların masaya yatırıldığı görüşmede, Filistin ile İsrail arasında iki devletli çözüm ve Arap barış planı temelinde ciddi ve etkili müzakerelerin başlaması için çabaların artırılması gerektiğine de değinildi.

Kral 2. Abdullah'ın ayrıca İsrail-Filistin meselesine adil ve kapsamlı bir çözüm bulunmaması durumunda bölgedeki gerginliklerin devam edeceği, aşırılık ve şiddetin artacağı uyarısında bulunduğu aktarıldı.

İngiltere Başbakanı May, 3 günlük bölge turu kapsamında Irak ve Suudi Arabistan ziyaretinin ardından bugün Ürdün'e gelmişti.