Son günlerde Fransa’da demokrasi ve hukuk devleti ilkeleri açısından üzücü ve endişe verici olayların yaşandığına işaret eden İlhan, Fransa Türk Federasyonu ve bağlı kuruluşların, kurulduğu günden bugüne dek hiçbir surette yasaların dışına çıkmadığını kaydederek, hiçbir suça ve hukuksuzluğa meyletmediğini, toplum düzenini bozacak, barış ve kardeşliğe gölge düşürecek hiç bir eylemin içinde bulunmadığını anımsattı.

İlhan, ‘’Teşkilatlarımızdan, mensuplarımızdan ve vatandaşlarımızdan hiçbir tahriklere kapılmamalarını, provakasyonlar karşısında dikkatli olmalarını, huzur, barış ve güvenliği bozacak davranışlardan kesinlikle uzak kalmalarını önemle rica ediyoruz.’’ Açıklamasında bulundu.

İşte İlhan’ın yaptığı o açıklama;

‘’Federasyonumuzun değerli mensupları, kıymetli vatandaşlarımız;

Malumunuz olduğu üzere son günlerde demokrasi ve hukuk devleti ilkeleri açısından üzücü ve endişe verici gelişmeler yaşanmaktadır.

En son olarak da bugün Fransa Bakanlar kurulunda alınan bir dizi karar bizleri ziyadesiyle şaşırtmakta ve üzmektedir.

Fransa Türk Federasyonu ve bağlı kuruluşlar, kurulduğu günden bu güne kadar hiçbir surette yasaların dışına çıkmamış, hiçbir suça ve hukuksuzluğa meyletmemiş, toplum düzenini bozacak, barış ve kardeşliğe gölge düşürecek hiç bir eylemin içinde bulunmamıştır.

Tam aksine, Fransız toplumuyla samimi kardeşlik içerisinde, Fransa yasalarına sonuna kadar bağlı kalarak, Fransa devlet yetkilileriyle iyi ilişkiler kurarak faaliyetlerini tamamen demokratik zeminde yürütmüştür.

Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı anlayış ve kararlılık içerisinde çalışmalarına devam edecektir.

Teşkilatlarımızdan, mensuplarımızdan ve vatandaşlarımızdan hiçbir tahriklere kapılmamalarını, provakasyonlar karşısında dikkatli olmalarını, huzur, barış ve güvenliği bozacak davranışlardan kesinlikle uzak kalmalarını önemle rica ediyoruz.

Herkes emin olsun ki, biz Fransa Türk Federasyonu olarak gelişmeleri yakından takip ederek derneklerimizin ve vatandaşlarımızın haklarını demokratik hukuk zemini içerisinde sonuna kadar savunacağız ve demokrasinin, özgürlüğün, kardeşliğin ve eşitliğin bayraktarlığını yapmaya sonuna kadar devam edeceğiz.

Fransa hükümetine ve siyasilerine güvenimiz tamdır, aklıselimle hareket edeceğine ve Fransa Anayasasına bağlı kalacaklarına yürekten inanıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.’’