RAMALLAH (AA) - Filistin'deki Fetih Hareketi Genel Sekreteri Cibril er-Rucub, ABD Başkanı Donald Trump'ın Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararının "dünyadaki Müslüman ve Hristiyanlara yönelik savaş ilanı anlamına geldiğini" söyledi.

Filistin Resmi Haber Ajansında (WAFA) yer alan habere göre, Rucub, Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına işaret ederek, "Bu karar, Yahudilerin İslam ve Hristiyanlık kutsalları üzerindeki vesayetini kabul etmektir. Dolayısıyla dünyadaki Müslüman ve Hristiyanlara yönelik savaş ilanı anlamına geliyor." dedi.

Uluslararası meşruiyete darbe niteliğinde olan bu adımın ayrıca Trump yönetiminin Filistin-İsrail çekişmesine yaklaşımındaki taraftarlığına ışık tuttuğuna işaret eden Rucub, ABD tarafından alınan bu kararın bölgesel ve küresel güvenlik ile istikrarı tehdit edecek tepkilere sebep olacağını ifade etti.

ABD Başkanı Trump, bu akşam düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.