MANAMA (AA) - Bahreyn, Katar'ı 16 mürettebatı bulunan 3 tekneyi alıkoymakla suçladı.

Bahreyn İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bahreyn Sahil Güvenlik Komutanı Ala Abdullah Seyadi, "Katar yönetimi iki gün içerisinde 16 mürettebatı bulunan 3 Bahreyn teknesini alıkoydu." ifadelerini kullandı.

Doha tarafından alıkonulan gemilerin sayısının 15'e mürettebatın ise 20'ye yükseldiğini kaydeden Seyadi, bazı gemilerin 2009 yılında alıkonulduğuna işaret etti.

Deniz güvenliği konusundaki uluslararası sözleşmelere uygun olarak bu konudaki yasal prosedürlere bağlılık göstermenin önemini vurgulayan Seyadi, Sahil Güvenlik Komutanlığının teknelerin ve denizcilerin serbest bırakılması için gereken adımları attığını belirtti.

Katar makamları henüz söz konusu suçlamalarla ilgili açıklama yapmadı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmelerinin ardından Körfez'de kriz patlak vermişti. Katar'a ambargo uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine 13 maddelik talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.