‘Söz uçar, yazı kalır' demiş ecdat. Taşlara dahi yazmış, bakın o taşların altına da okuyun mesajı; ‘yazın' demişler bize aslında, ‘yazın', okuyan olur elbet. Yazının önemine, Habibine gönderdiği ilk ayette vurgu yapmış Yaradan; ‘oku'...

Öyle ya, okunması için yazmak gerek... ‘İlm'in hücresi harfler değil midir? İlmin kanı, yazının aşkına...

Hâsılı mühim bir iştir yazmak ve itibarlı bir olgudur yazı...

Yazı; somuttur, kayıttır, belgedir, bilgidir, senettir... Bir başka ifadeyle ahittir, namustur...

Yazı; kafa kâğıdımız ile mezar taşı arasındaki sabıkamız, sicilimiz, günahımız, sevabımızdır. Yazmak, en onurlu işlerimizdendir ve yazımız onurumuzdur.

‘Adımızı yazmak' ile başlayıp ‘derdimizi yazmak' ile devam eden süreçte yazılanı okumak her kulun erdemi iken, yazmak ise er kulun işidir diyelim.

İnsanlar içinde insanlar vardır, harfler içinde harfler olduğu gibi. Elif var evvela, vav var, la var...

Sonra insanlar vardır, adeta sinektir ve tüketir, temize kir taşır. İnsanlar vardır, birer arıdır, üretir. İnsanlar vardır, her devir kendi devridir, insanlar vardır, dertlidir, dertleri kendilerinin değil devrin ve diğerlerinin derdidir. Bu dertler ‘dava' olur, işte yazı en çok burada dikken estetik olur, bir davanın manifestosunun sesi olurken...

Türkiye'de bir derdin adı dava olmuştur, Türk Milliyetçiliği, Ülkücülük. Bu derdin geçmişten günümüze getirdiği bir çok yayını olmuştur, hepsi de birbirinden kıymetli muhtevaya sahiptir. 2010 yılının bu derde eklediği bir nefes de ‘Türkiz' adındaki dergidir. Yayın kurulu olan bu dergi akademik bir üslup ve içeriğe sahip, memleketin dertleri adına bir nefestir. Milleti ile barışık bilim adamlarının, bu topraktan yetişen ve ecnebi suyuna batırılıp çıkarılmayan akademisyenlerin teşhis, tasnif, tanı ve tedavi dergisidir.

Türkiz, ülkemizdeki birçok değerli vatansever bilim adamını bünyesinde toplamış ve yayın hayatına ‘merhaba' demiştir. Prof. Dr. Edip Semih Yalçın ve Prof. Dr. Zuhal Cafoğlu'nun yayın kurulu başkanlığında çıkarılan dergiyi tüm bayilerde bulabilirsiniz. Ben okudum ve çok beğendim.

Dik duruşumuzdaki estetik adına tavsiye ediyorum...

Selametle...