Her fırsatta bir Kürt sorunudur tutturmuş gidiyorlar. Daha ne olduğu belli olmayan, kendi taraflarının bile açıkça söyleyemediği bir mesele sorun olabilir mi?

Televizyona çıkan ben Kürt aydınıyım diyen herkes, bir Kürt sorunu var diyor da başka bir şey demiyor, hatta Kürt olmayan fakat aydın olduğunu söyleyen bazı kimselerde, bir Kürt sorunu var demekten kendini alamamaları tuhaf değil mi?

Bu hastalık başbakan Erdoğan'a da sirayet etti, uzun bir zaman ülkede bir Kürt sorunu olduğunu ve onu çözecek tek kişinin kendisi olduğunu söyleye söyleye gezdi, Habur'dan teröristleri bir kahraman gibi karşılattı, devleti o teröristlerin ayağına götürdü ama olmadı, açılım dediği şeye ne kadar inanmışsa, ne kadar inandırılmışsa devam ede dursun, şehit haberleri milletimizin içini yakmaya devam ediyor. Gazilerimiz, kimi kolu yok, kimi gözü yok, cepheden hastanelere taşınıyorlar, hükümette tık yok, terörü siyasete alet etmeyin tekerlemesinden başka bir lafını duymadık.

Kürt meselesi denilen şeyi masaya yatıran herkes meseleyi anlatırken, doğu ve güneydoğu bölgesindeki şehirlerin az gelişmişliğinden başlayarak anlatmaya devam ederler, efendim bölgede işsizlik var, köylerde yol yok, su yok, gençler kahvehanelerden çıkmıyor, sonra, yeniden, bölgede işsizlik var, başka; köylerin yolu yok; sonra; iş yok, başka; yol yok...

Ayıp ayıp, bu ayıba başbakanda katılmıştı, Allah'tan korkun, bu sizin anlattıklarınızın hepsi, sadece Diyarbakır da değil, Zonguldak`ta da var, bu eksiklikler Van'ın değil, Bilecik'in de eksiklikleri, Şırnak`ta gençler işsizken, Denizli`de iş arayan genç yok mu? Hakkâri'de köy yolları asfalt değil de Yozgat'ta  mı asfalt? Bütün bunları televizyona çıkıp ben Kürt aydınıyım diyen herkes bilmiyor mu? Elbette ki biliyor. Ya onlara koro eşliğinde yardımcı olan ben Kürt değilim ama gerçekleri söylerim diye yaygara yapan aydınlarda bilmiyor mu? Elbette biliyor, ya Türkiye Cumhuriyeti başbakanı o da mı bilmiyordu, elbette oda biliyor, Rize`deki durumun Batman`dan çok iyi olmadığını bilmeyecekse ne diye başbakan oldu.

Bu yaygara bir sorun fakat bu sorunun adı Kürt sorunu değil, bir TÜRK  sorunudur. Ülkenin bütün şehirleri Türk şehri ve o şehirlerde yaşayan herkes Türk vatandaşı ise bu sorun Türk sorunudur. Türk insanını bu yokluğa mahkûm eden siyasetçiler günah küresinin zavallılarıdır. Üç - beş eşkıyaya bölgeyi teslim eden idareciler, bu sorun sizin idare edememe sorununuzdur. Bu sorun Kürt sorunu değildir, bu sorun TÜRK  sorunudur, Türk milletini ve devletini sevme ya da sevememe sorunudur.

Oğlunun şirketini devletin geleceğinden çok seven siyasetçiler, gerçek sorun sizsiniz. Başbakanlık ve Bakanlık gibi herkese nasip olmayan makamlara gelip, devletin ve milletin yücelmesi yerine, akraba ve yakınlarını kollayan zevat, asıl sorun sizsiniz, sizin beceriksizliğinizdir, bu bir TÜRK sorunudur, Türkiye'yi Türk gibi idare edememe Türk`e yakışır bir şekilde idare edememe sorunudur, gerisi lafı güzaftır...

İrfan TOPÇU

***

Sizde bu bölümde yazmak isterseniz sitemizin ilkelerine ters düşmeyen yazılarınızı [email protected] mail adresine gönderin sizin adınızla yayınlayalım.

Not: Yazılarınızda isminizi ve kullanılacak mail adresinizi yazmayı unutmayınız.