MERSİN (AA) - Mersin'in Erdemli ilçesinde mezarlıkta bayram temizliği yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin bulduğu "kobay" adıyla da bilinen yaralı kemirgen guinea pig tedavi edildi.

Merkez Türbe Mezarlığında belediye çalışanları tarafından bulunan 30 santimetre uzunluğundaki ve 20-25 santimetre tüyleri bulunan yaralı hayvan, ilçedeki veteriner kliniğine götürüldü.

Tırnak bölgesine çelik tel saplandığı belirlenen hayvan, veteriner hekim Mehmet Önem tarafından tedavi edildi.

Önem, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin kliniğine getirdiği yaralı hayvanı görünce şaşırdıklarını, tedavi ettiği kemirgenin guinea pig olduğunu tespit ettiğini söyledi.

Kemirgenin çok uzun sürü bulunduğu yerde kaldığını tahmin ettiklerini anlatan Önem, "Hayvan hakkında yaptığımız araştırmada bunun guinea pig olduğunu anladık. Enteresan olan bunun bir mezarlıkta bulunması. Nasıl geldi, oraya ya da kim bıraktı, nasıl bırakıldı bilinmiyor. Tek bir ihtimal var, bunu birileri beslemiş, bakamamış, doğaya bırakmış olabilir. Hayvanı yetkililere teslim ederek yaşayabileceği bir ortama ulaştıracağız." diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanı Hüseyin Baş da mezarlığa temizlik için girdikleri sırada bilmedikleri bir hayvanla karşılaşıp korktuklarını anlattı.

Hayvanı çuvalla yakaladıklarını belirten Baş, kemirgenin zararsız olduğunu gördüklerini, tedavisi için veteriner hekime götürdüklerini kaydetti.