Teknik direktör Emre Belözoğlu yönetiminde ligde ve Avrupa kupalarında çıkışını sürdüren Medipol Başakşehir, geçen sezondan bu yana oynadığı son 21 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi. Geçen sezon ligde son 8 müsabakasını kaybetmeyen İstanbul ekibi, bu sezon ligde oynadığı ilk 5 maçta ve Avrupa kupalarında oynadığı 8 karşılaşmada mağlubiyet yaşamadı.

Bu maçlarda 15 galibiyet elde eden Medipol Başakşehir, 6 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Söz konusu 21 karşılaşmada 42 gol atarak maç başına 2 gol ortalaması yakalayan turuncu-lacivertliler, kalesinde ise yalnızca 9 gol gördü.

Medipol Başakşehir, 21 maçlık yenilmezlik serisinde yalnızca geçen sezon Galatasaray ve bu sezon Konyaspor ile oynadığı karşılaşmalarda gol atamadı.

Turuncu-lacivertli ekip, son yenilgisini geçen sezon ligin 30. haftasında 19 Mart 2022'de Adana Demirspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olarak yaşadı. Medipol Başakşehir, 180 gündür resmi maç kaybetmiyor.

Ligde 5, Avrupa'da son 2 maçta kale gole kapalı

Medipol Başakşehir, bu sezon ligde oynadığı 5 ve UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarında oynadığı 2 maçta kalesini gole kapattı.

İstanbul ekibi, Konyaspor ile birlikte Süper Lig'de kalesinde gol görmeyen iki takımdan biri konumunda bulunuyor.

Avrupa'nın 5 büyük ligine bakıldığında ise 5 ila 7. haftası geride kalan liglerde gol yemeyen takım kalmadı.

Bundesliga'da en az gol yiyen takım 6 maçta kalesinde 4 gol gören lider Union Berlin. Serie A'da 6 maçta kalesinde 3 gol gören ikinci sıradaki Atalanta, Premier Lig'de 6 maçta 4 gol yiyen Wolverhampton, Fransa'da 7 maçta 4'er gol yiyen ilk iki sıradaki PSG ve Olimpik Marsilya ile İspanya'da 5 maçta 1'er gol yiyen Barcelona ve Villarreal, liglerinde en az gol yiyen takımlar olarak bulunuyor.

Başakşehir Avrupa Konferans Ligi'nde lider, ligde de 1 maçı eksik ikinci

Yenilmezlik serisi ve kalesini gole kapatmasıyla dikkati çeken Medipol Başakşehir, Avrupa kupaları ve ligde yoluna güçlü bir şekilde devam ediyor.

Avrupa Konferans Ligi elemelerinde 6 maç oynayan ve 4 galibiyet, 2 beraberlikle grup aşamasına kalan turuncu-lacivertliler, grupta oynadığı ilk iki karşılaşmayı kazandı ve 6 puanla zirvede yer aldı. Grupta Hearts'ın 3, Fiorentina ve RSC'nin ise 1'er puanı bulunuyor.

Ligde, lider Konyaspor'dan 1 maçı eksik olan Medipol Başakşehir, rakibinin 1 puan gerisinde yer alıyor. Dört galibiyet ve 1 beraberlikle 13 puan toplayan turuncu-lacivertliler, Beşiktaş, Adana Demirspor ve Galatasaray'ın averajla önünde 2. sırada yer alıyor.