Fenerbahçe'de teknik direktör krizini son buluyor. Kulüpten izinsiz olarak Portekiz'e giden Vitor Pereira ile ilgili FIFA nezdinde resmi girişimlere bugün başlayan sarı-lacivertli yönetim, yeni teknik direktörünü de bugün açıklamayı planlıyor.

ADVOCAAT İLE 1 YILLIK SÖZLEŞME

Hollanda Futbol Federasyonu'ndaki danışmanlık görevinden bugün ayrılan Dick Advocaat için avukatı da " Fenerbahçe ile görüşüyoruz" ifadesini kullandı. " Fenerbahçe bana muazzam bir teklif yaptı, geri çeviremezdim" ifadesini kullanan Dick Advocaat'ın en geç 24 saat içerisinde Hollanda'dan İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Dick Advocaat, sarı-lacivertli kulüp ile 1 yıllık sözleşme imzalayacak.

Yeni teknik direktörünü bugün açıklamaya hazırlanan Fenerbahçe, diğer bir yandan Vitor Pereira ile olan iplerini de tamamen kopartmak için girişimlerini hızlandırdı.

2007-2008 sezonunda Rusya Ligi takımlarından Zenit'te UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa'sını kazanan Dick Advocaat'ın teknik adamlık kariyerinde 14 kupası bulunuyor. 68 yaşındaki teknik adam, son olarak 2013-2014 sezonunda Hollanda Ligi takımlarından AZ Alkmaar'da görev almıştı.

14 KUPASI BULUNUYOR

Dick Advocaat'ın hocalık kariyerinde 14 tane kupası bulunuyor. Hollandalı çalıştırıcı, PSV ile 5, Rangers ile 5, Zenit ile 4 kupa kazandı.