Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstihdam Şurası'nda yaptığı konuşmada, "2017 yılımız kazanımlarla dolu bir yıl oldu. Kötü ve karamsar senaryoların hepsi, yazanların, çizenlerin elinde kaldı. Karamsarlık değil, umut kazandı, gelecek kazandı, Türkiye kazandı." ifadelerini kullandı.

"15 yıldır hiçbir zaman küçük hesaplar yapmadık, kısa vadeli düşünmedik." diyen Yıldırım, "Türkiye'ye bir bütün olarak baktık, emeği ve alın terini sosyal adaletle, bölgesel adaletle, gelir dağılımı adaletiyle birlikte ele aldık. Bizim gündemimizde yeni kavga alanları meydana getirmek değil, ülkemize zaman kaybettiren, enerji kaybettiren hususları süratlice çözmek var." şeklinde konuştu.

'Artık söz sizin, iş sizin" 

Başbakan Yıldırım, "Sadece istihdamı beklenen düzeyde artırmak yetmiyor. İstihdama katılımın arttığını da dikkate alarak bir yerine iki, iki yerine üç, üç yerine dört ilave istihdam için her türlü seferberliği yapmamız gerekiyor. Gün bugündür, hükümetiniz arkanızda, Cumhurbaşkanımız arkanızda, artık söz sizin, iş sizin." dedi.