MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin talimatlarıyla başlatılan yardım kampanyası hakkında bilgi veren Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, 12 Ağustos 2021 tarih ve 4372 sayılı Cumhurbaşkanı kararına istinaden sonlandıran ve karar uyarınca; yardımların tüm sorumluluğunun afet ve acil durum yönetimi başkanlığına verildiğini aktardı.

Kampanya süresince yapılan yardımların detaylarını paylaşan Durmaz, açıklamasında şunları kaydetti:

"Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla, yangın afetinde hayvanları telef olan köylülerimizin acısını hafifletmek ve bütçelerine katkı sağlamak maksadıyla, 2 Ağustos 2021 tarihinde başlatılan  ‘‘5 keçi 5 koyun 2 düve yardımı kampanyamız’’ il, ilçe teşkilatlarımızın, belediyelerimizin desteği ve Ülkü Ocaklarımızın koordinasyonuyla başarılı bir şekilde sürdürülmüştür.

Bugün de üçüncü ve son etap hayvan dağıtımı için bir aradayız.

Bu vesileyle saygılarımı sunuyor hoş geldiniz diyorum.

Malumunuz olduğu üzere ülkemiz uzunca bir süredir yıkıcı sonuçları olan ciddi can ve mal kayıpları verdiğimiz tabii afetlere maruz kalmıştır.

En son Batı Karadeniz bölgemizde meydana gelen ve şu ana kadar 70 vatandaşımızın hayatını kaybettiği sel afeti milletimize tarifsiz bir acı yaşatmıştır.

Buradan sel afetinde ve daha önce meydana gelen afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Şu ana kadar başarılı bir şekilde sürdürdüğümüz canlı hayvan yardımı kampanyamızı;

12 Ağustos 2021 tarih ve 4372 sayılı Cumhurbaşkanı kararına istinaden sonlandırmış bulunuyoruz.

Anılan karar uyarınca; yardımların tüm sorumluluğu afet ve acil durum yönetimi başkanlığına verilmiştir.

Bu nedenle sonlandırılan kampanyamız çerçevesinde;

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Ankara Valiliğinin izni ile açılmış banka hesabında birikmiş toplam 1.395.910,08 TL’de AFAD tarafından duyurulacak hesaplara aktarılacaktır.

2 Ağustos 2021 tarihinde başlatılan kampanyamızda şu ana kadar:

9 Ağustos tarihinde gerçekleştirdiğimiz 1. Etap dağıtımında; (açıklamalarımızdan sonra gelen ilavelerle)

130 koyun 234 keçi 36 düve olmak üzere 400 baş, 

13 Ağustos tarihinde gerçekleştirdiğimiz 2. Etap dağıtımında; 230 koyun 270 keçi 35 düve olmak üzere 535 baş,

Son olarak 15-16 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz 3. ve son etap dağıtımında da 988 koyun 541 keçi 36 düve olmak üzere 1565 baş,      

Toplam olarak ifade etmek gerekirse;

1348 koyun 1045 keçi 107 düve olmak üzere 2500 baş canlı hayvanın yangınzedelere dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Dağıtılan hayvanlar ve bu maksatla açılmış olan banka hesabında birikmiş ve açılacak AFAD yardım hesaplarına aktarılacak 1.395.910,08 TL ile canlı hayvan temin edilerek dağıtılması halinde; kampanyamızın hedefine tam olarak ulaştığı; Manavgat, Gündoğmuş, Alanya ve Akseki yangınlarında telef olan tüm hayvanların karşılandığı görülecektir.

Kampanyamızın başlangıcından itibaren emeklerini ve desteklerini esirgemeyen il, ilçe teşkilatlarımıza Belediyelerimize ve kampanyanın koordinasyonunu sağlayan Ülkü Ocaklarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin;

‘Yörük için kara gün, kara çadırının boşaldığı gündür’ sözünün gereği yapılmış;

Yangınla boşalan kara çadır yeniden doldurulmuştur."