Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli 29 Mayıs Cumartesi günü sosyal medya hesabından Suşa'da yapılması planlanan okul projesinin Azerbaycan yönetiminin uygun görmemesi sebebiyle iptal edildiğini ve toplanan yardımların aynısı ile bağışçılara iade edileceğini söylemişti.

MHP Lideri 29 Mayıs Cumartesi günü şu sözlerle konuyu açıklamıştı:

“Yapmayı hedeflediğimiz okula Azerbaycan Ulusal Marşı’nın bestecisi ve Şuşa doğumlu merhum Üzeyir Hacıbeyli’nin adını vermeyi düşünmüştük. Söz konusu okulun temel atma günü olarak da 30 Ocak 2021’i planlamıştık.

Ancak Azerbaycan yönetimi, bizim bu projemizi uygun görmeyerek yeni ve farklı bir okul projesi hazırlamıştır. Elbette bu tasarruf en tabii haklarıdır, bize de saygı duymaktan başka bir seçenek kalmayacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi Şuşa’ya yaptıracağı okul projesinden bu gelişmeler dolayısıyla vazgeçmiştir. Okul yapımına destek veren kardeşlerimizden yardım ve bağış adı altında toplanan paralar da gecikmeksizin ve aynısıyla iade edilecektir.”

MHP Lideri Bahçeli’nin bu açıklamasından hemen sonra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’da toplanan yardımların tamamının 31-05-2021 (Bugün) iade edileceğini belirtmişti.

Konuya ilişkin bugün mesai saati bitiminde sosyal medya hesabından açıklama yapan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, tüm yardımların iade edildiğini belirtti.

Ahmet Yiğit Yıldırım’ın açıklaması şu şekilde:

Ülkü Ocakları olarak Şuşa'da yapmayı planladığımız Üzeyir Hacıbeyli Okulu projesi, Azerbaycan yönetiminin uygun görmemesi nedeniyle iptal edilmiştir.

Okul yapımına destek için 1424 ülküdaşımızca gönderilen yardımlar bugün itibariyle banka hesaplarına iade edilmiştir.

Bankadaki teknik sorunlardan dolayı yardımının iadesi gerçekleşmeyen bağışçılarımız 05325831066 numaralı telefondan bizimle irtibat kurabilirler.

Bizlere inanarak, Ülkü Ocakları'nın bu projesinde desteklerini ve dualarını esirgemeyen bütün ülküdaşlarıma teşekkür ediyorum.