“Tarihin hiçbir döneminde aziz milletimiz boyunduruk altına girmemiştir”

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Yıldırım, “Devletimizin kurucusu, Millî Mücadele’nin Bozkurt’u Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Millî Mücadeleyi başlatmasının 102. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde 102 yıl önce Samsun’dan yola çıkan milli mücadele inancı; Amasya’da milletimizin “azim ve kararlılığını” ilan etmiş, Sivas’ta “manda ve himayeyi” reddederek, Erzurum’da “vatanın bölünmez bütünlüğünü ve parçalanamayacağını” tüm dünyaya haykırmıştır. 

19 Mayıs 1919’da Türkiye Cumhuriyeti’nin harcı karılmış, temelleri atılmıştır. Tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altına girmemiş aziz milletimiz, varlığına ve birliğine vurulmak istenen zincirleri kahramanca söküp atmıştır. Verilen çetin mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk tarafından Türk gençliğine emanet edilmiştir” ifadelerini kullandı. 

“Liderimizin ‘’Lider Ülke Türkiye’’ vizyonunu anlayan gençlik için çabalıyoruz”

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 2023 Lider Ülke Türkiye vizyonuna değinen 
Genel Başkan Yıldırım “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.” sözleriyle Türk gençliğine olan güvenini ve inancını vurgulamıştır.

Bizler de Ülkücü Türk Gençliği olarak; tarihimizden edindiğimiz şuur ve damarlarımızdaki asil kanın kudreti ile daima Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerinin savunucusu olacağız. 
Bilge Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli’nin Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yılı olan 2023 yılı için ortaya koyduğu “Lider Ülke Türkiye” vizyonunu anlayıp bu minvalde yetişen bir Türk gençliği için çabalayacağız” dedi.

“Türklük gurur ve şuuru ile yetişen gençlik için mücadele edeceğiz”

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, “Ülkü Ocakları olarak eğitim ve kültür alanındaki öncülük görevinden bir an olsun geri düşmeden Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli'nin Milli Yeminlerine sadık kalarak Türk Gençliğine göstermiş olduğu hedefleri kendimize yön tayin edeceğiz. 

Türklük gurur ve şuuru ile dolu, ahlâklı, erdemli, manevî ve kültürel değerlerimizi sahiplenen, ülkesine ve ailesine karşı sorumluluklarının farkında olan; Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracak bilgi, beceri ve donanımıyla, fikri hür, vicdanı hür bir gençlik yetişmesi için var gücümüzle mücadele edeceğiz.

Bu düşüncelerle mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda, kurtuluş mücadelesinin başladığı bu anlamlı günün yıl dönümünde Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.