KAYSERİ (AA) - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Milletimizin 14 Mayıs'taki milliyetçi, birlik beraberlikten, milli ve yerli duruştan yana tavrını gördükten sonra bir anda çakma milliyetçiler, çakma terörle mücadeleciler ortaya çıktı." dedi.

AK Parti'den Kayseri Milletvekili seçilen Akar, MHP'den Kayseri Milletvekili seçilen Baki Ersoy ile İncesu ilçesinde vatandaşlarla buluştu.

Halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Akar, konuşmasında Cumhurbaşkanı Seçimi'ne çok kısa süre kaldığını hatırlatarak, rehavete kapılmamak gerektiğini, herkesin sandıklara gidip oy kullanmasının önemli olduğunu belirtti.

Milletvekili Genel Seçimi'nde halkın Cumhur İttifakı'ndan taraf olduğunu ifade eden Akar, "Yanlış hesap yapanların hepsi hüsrana uğradı." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazar günü gerçekleştirilecek seçimde büyük farkla seçileceğine yönelik inancını dile getiren Akar, şunları söyledi:

"Bunun manası istikrar demek, tekrar başa dönmemek demek. Bazıları teröristlerle ve teröristlerle iltisaklı olan kişilerle konuşuyor, anlaşıyor ve vaatlerde bulunuyor. Onlara söz, birtakım umutlar veriyorlar. Bunlar açık, ortada. Milletimizin 14 Mayıs'taki milliyetçi tavrını, birlik beraberlikten, milli ve yerli duruştan yana tavrını gördükten sonra bir anda çakma milliyetçiler, çakma terörle mücadeleciler ortaya çıktı."

- İstikrar vurgusu

Seçimin bir parti değil zihniyet meselesi olduğuna dikkati çeken Akar, "Hangi partiden olursan ol, eğer birlik ve beraberlikten yanaysan, ülkemiz, milletimiz bir ve beraber olsun, kişilikli ve kimlikli politikalarıyla söz dinleyen değil sözü dinlenen ülke olsun istiyorsak, 'Bu istikrar devam etsin.' diyorsak, bayrağımıza, sancağımıza sahip çıkacaksak bu işi halletmemiz lazım." diye konuştu.

Akar, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin "Bir de şunu deneyelim." demenin zamanı olmadığını, bunun telafisi çok zor sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

İstikrarın önemini vurgulayan Akar, "İstikrar devam etmeli. 20 senede Türkiye’de neler yapıldı? Bu bozulmasın, bu istikamette ilerleyelim." dedi.

Terörle mücadelenin önemine değinen Akar, Mehmetçiğin Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terör örgütünün inlerini, mağara ve sığınaklarını bulup teröristlerin başına yıkmaya devam ettiğini belirtti.

Bu mücadelenin kararlılıkla sürmesinin gerekliliğini dile getiren Akar, aksi halde terörle mücadelede elde edilen kazanımların kaybedileceğini, bunun da tekrar annelerin gözyaşlarının akması, şehit cenazelerinin gelmesi anlamına geldiğini anlattı.

Öte yandan Akar, İncesu programı öncesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesince düzenlenen programa katılarak şoför esnafı ile bir araya geldi.