MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, resmi Twitter hesabı üzerinden Almanya kökenli Bertelsmann Vakfı'nın yayınladığı rapora tepki gösterdi. Özdemir, ''Suriye’den çekilmemizi, bölgeyi PKK/PYD terör örgütüne bırakmamızı, böylelikle kanlı ve bölücü senaryoları hayata geçirmek isteyen ülkeler varken, CHP genel başkanı da aynı söylemde bulunarak bu kervana katılmış, safının neresi olduğunu bir kez daha göstermiştir.'' dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'in açıklamaları şu şekilde;

''Son zamanlarda bazı yabancı sözde düşünce kuruluşları, ülkemizle ilgili yayınladıkları raporlarda “Türkiye’nin öngörülemez ve güvenilmez” bir ülke olduğunu belirtiyor. Bu kervana Almanya kökenli Bertelsmann Vakfı da katılmış ve yine ülkemizle ilgili bahsedilen yorumda bulunmuş!

Bahsedilen düşünce kuruluşlarının menşei ülkelere bakıldığında hepsi Suriye’de PKK/PYD terör örgütünün ülkemize yönelik oluşturduğu beka ve güvenlik tehdidine hiç değinmiyorlar. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki egemenlik haklarını görmezden geliyorlar.

Karabağ’da Azerbaycanlı soydaşlarımızın yaşadığı zulüme değinmiyor, Libya’da meşru hükümetin yaptığı haklı çağrıya karşılık veren Türkiye’nin sadece Kuzey Afrika değil Avrupa’yı da ilgilendiren hukuki ve insani gayretlerine ise değinmiyor, hatta tam tersi eleştiriyorlar.

Bunlara göre öngörülebilir ve güvenilir olabilmek için PKK/PYD’nin ülkemiz ve bölgemiz için oluşturduğu tehditlere yol vermek, Doğu Akdeniz’deki mavi vatanımızın gaspedilmesine ses çıkarmamak lazımdır! “Tek dişi kalmış canavar” tabiri İstiklal Marşı’nda kimleri kastetmişti?

Peki acaba aynı ülkeler güvenilir bir partner mi? Sözde müttefiksiniz ama müttefik olduğunuzu iddia ettiğiniz Türkiye’nin milli güvenlik çıkarları ve beklentileri ile egemenlik hakları hilafına ne varsa hepsini hayata geçiriyor, hatta içişlerimize karışmaya cüret ediyorsunuz!

Göç ve güvenlik konularında sıkışan batı ise bu sefer ağız değiştirip işbirliğinin önemine atıf yapıyor! İki yüzlü siyaset bunların karakteristiğidir. Samimi olmayan yaklaşımlar bölgesel ve küresel barışın ana tehdit unsurudur.

Vahim olanı ise zillet cenahının aynı ülkelerin talep ve beklentilerine göre Türkiye’de siyaset yapmaya koyulmasıdır. Mandacı zihniyetin karşılığı 6 partinin açıktan, birinin alttan girdiği masanın kendisidir. Türk Milleti feraseti ve basiretiyle oyunları 2023’te bozacaktır.

Suriye’den çekilmemizi, bölgeyi PKK/PYD terör örgütüne bırakmamızı, böylelikle kanlı ve bölücü senaryoları hayata geçirmek isteyen ülkeler varken, CHP genel başkanı da aynı söylemde bulunarak bu kervana katılmış, safının neresi olduğunu bir kez daha göstermiştir.''