TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu gazilere, güvenlik korucularına, emeklilere, yaşlılara ve ölüm maaşı alanlara yeni kazanımlar getiren kanun teklifi gündemiyle toplandı. Kanun teklifiyle birlikte Muharip Gaziler arasındaki aylık farklılıklar giderilmekte, tüm gazilerin en az asgari ücretin net tutarında aylık alması sağlanıyor.  Düzenlemenin görüşüldüğü komisyonda konuşan MHP’li Osmanağaoğlu; “Ne mutlu ki vatandaşlarımıza verdiğimiz sözler Cumhur İttifakı iradesiyle teker teker yerine getirilirken, gazilerimize karşı olan sözümüz de bihakkın tutulmaktadır.  Yeri geldiğinde dosta güven düşmana korku salan, zamanı geldiğinde millet ve devlet bekası için “ben de varım” diyerek canını ortaya koyan kahraman gazilerimizin beklentilerini karşılayacak düzenlemenin hayırlar getirmesini diliyorum. Muharip Gaziler arasındaki aylık farklılıkların giderildiği,  tüm gazilerimiz en az asgari ücretin net tutarında aylık almasını sağlayan bu düzenlemeyle birlikte emekli vatandaşlarımızın maaşlarında da düzenlemeye gidilmektedir. Güvenlik korucularımızın haklarını iyileştiren, hak sahipleri ile emekli korucularımızın maaşlarını 7500 TL’ye yükselten teklifimiz de kabul edildi.” ifadelerini kullandı.

EMEKLİLERE MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE

“Kanun Teklifinin yasalaşmasıyla birlikte; Emekli vatandaşlarımızın Ramazan ve Kurban Bayramında aldıkları 1.100 TL’lik ikramiye tutarları 2 bin TL’ye çıkartılmaktadır.” İfadelerini kullanan Tamer Osmanağaoğlu “Bunun yanında; en düşük yaşlılık/malullük/ölüm aylığı da 5.500 TL’den 7.500 TL'ye yükseltilmektedir. Hamdolsun devletimiz güçlüdür. Bu düzenlemenin yaşlılarımıza, emeklilerimize de hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi. Osmanağoğlu ayrıca şunları söyledi:

GEÇİCİ İŞÇİLERE YIL BOYU ÇALIŞMA İMKANI

“Kanunun önemli getirilerinden birisi ise; geçici işçilerin çalıştırılabilecekleri sürenin on bir ay yirmi dokuz güne kadar çıkarılabilmesinin sağlanıyor olmasıdır.  Geçici işçi statüsündeki vatandaşlarımızın; çalıştıkları kurumun ihtiyacı doğrultusunda yıl boyunca çalışmasına imkân sağlanması da önemlidir. Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde çalıştırılan geçici işçilerin, deneyim sahibi oldukları mevcut işyerlerinde kıdem süresi esasına dayalı olarak sürekli işçi olarak istihdamına imkân sağlanması da sevindiricidir.”

TBMM 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimler öncesi yoğun gündemle çalışmalarına devam ediyor. Plan ve Bütçe Komisyonunun ardından TBMM Genel Kurulunda da kabul edilmesi beklenilen düzenleme milyonlarca emekli tarafından da merakla bekleniyor.