Konya’nın Bozkır ilçesinde, belediye toplantı salonunda, “Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” temalı Bozkır-Ahırlı ilçe toplantısında partililerle bir araya gelen Mustafa Kalaycı, MHP’nin maksadının halis olduğunu, temiz bir mazi ile büyük hedeflere ilerlediğini, vazgeçilmez hazinelerinin vatan ve millet sevgisi olduğunu dile getirdi.
 
“Türkiye şeytan üçgeninde boğulmaya çalışılmaktadır”

Mustafa Kalaycı, Türkiye’nin her atağa kalktığında operasyonlarla önünün kesilmek istendiğini, bunun ekonomik alanda da kendini gösterdiğini belirterek şunları söyledi; “Türkiye ne zaman atağa geçse ne zaman bölgesel ve küresel meselelerde öne çıkıp sivrilse gecikmeksizin siyasi, diplomatik ve ekonomik operasyonlar birbiri ardına sökün etmektedir. Döviz baronları, faiz lobisi yine devrededir, fırsatçılar, işbirlikçiler faaldir. Türkiye ‘kur, faiz, enflasyon’ şeytan üçgeninde boğulmaya çalışılmaktadır. Türkiye’nin risk primi 800 puanın üzerinde gösterilmektedir. Bu ne demek? Türkiye “çok riskli”, “kredibilitesi yok” demek olup, dış borçlanma maliyetimiz artırılmaktadır.

Halbuki, Türkiye borçluluk oranları bakımından benzer ülke ortalamalarının oldukça altında, düşük bir riskliliğe sahiptir. Ayrıca Türkiye en zor dönemlerde bile borcunu aksatmamış, hatta Osmanlı’dan kalan borçları ödemiş bir ülkedir. Buna karşılık dış borçları bizden daha fazla olan ve birçok defa borçlarını ödeyemez hale düşen Yunanistan’ın risk primi 171 olarak gösterilmektedir. Bu nasıl değerlendirmedir? Belli ki Türkiye’ye karşı ekonomiyle ilgisi olmayan bir değerlendirme yapılmaktadır. Aranızda esnaf ve ticaretle uğraşan hemşehrilerim var. Soruyorum, borcunu düzenli ödeyenin mi, yoksa ödemeyenin mi kredibilitesi yüksek olur? Türkiye’nin yatırım, üretim ve ihracat seferberliğini engellemek isteyen, eşzamanlı olarak borç ödeme kabiliyetinde zaaf oluşturmayı amaçlayan kötü niyetli bir tertip söz konusudur. Her şeye rağmen Türkiye büyüyen ve güçlenen bir ülkedir. Makine-teçhizat yatırımları iki buçuk yıldır çift haneli büyümektedir. Sanayi üretimi sürekli yüksek oranda artmaktadır”

“Yunanistan kaşınmaktadır”

Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’deki yayılmacı politikası nedeniyle ortaya çıkardığı gerilime değinen Mustafa Kalaycı, Türk milletinin bekasını ne pahasına olursa olsun savunacağını kaydetti. Kalaycı, “Yunanistan kaşınmaktadır. Akdeniz ve Ege’de gerilimi tırmandırmakta, ateşle oynamaktadır. ABD’nin Yunanistan’da kurduğu 9 askeri üs milli güvenliğimize tehdittir. Türkiye’ye gözdağı verilmektedir. Türk milletinin bekası tarihin her döneminde titizlikle korunmuştur. Hiç kimseden korkumuz yoktur. Türk milleti varlığını ne pahasına olursa olsun savunacaktır. Ege’de boğulmak isteyen hiç durmasın çıksın karşımıza. Türk milleti hakkından vazgeçmez, egemenlik haklarını çiğnetmez, sorulacak hesabı da hiçbir mihrakın yanına bırakmaz. Biz 12 adayı unutmadık, bir gün asıl sahibine geçeceği günleri de mutlaka göreceğiz. Etrafımız fitne kuşatması altındadır. Türkiye’nin var oluş mücadelesi bir yandan terör örgütüyle, diğer yandan emperyalizme piyonluk yapan Yunanistan vasıtasıyla engellenmek istenmektedir” dedi.

“Zillet İttifakı mevsimlik siyaset yapmaktadır”

MHP’li Kalaycı, Türkiye’nin pek çok cephede kararlı, dengeli ve milli bir duruş sergilerken Zillet İttifakı’nın gayri milli ve gayri meşru tutumunu ısrarla sürdürdüğünü vurgulayarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

Kalaycı sözlerini şöyle sürdürdü; “Bunlar mevsimlik siyaset yapmaktadır. İstismar derseniz bunlardadır, yalan derseniz bunlardadır. Bunların dilinde terörle mücadeleye destek yok, teröristlere tepki yok, Türkiye’ye övgü yok. Kimin hesabına, kimlerin hizmetine siyaset yaptıklarını da bilmeyen yok. Bunların ABD’ye, AB’ye, Yunanistan’a, PKK’ya ve FETÖ’ye karşı seslerini yükselttiklerini hiç duydunuz mu? CHP yönetimi, adeta tüm geçmişini inkâr eder bir hale dönüşmüş, parti içerisindeki Atatürkçü Cumhuriyetçi vatanperver insanlar tasfiye edilmiş, milli politikalar tamamen terk edilmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Terörle Mücadele Yasası’nı yumuşatma sözü vermesi işbirlikçiliğin ve Batı’nın namına siyaset yaptığının belgesi ve tescilidir.

Terörle Mücadele Yasası’nın neresinden rahatsızsınız? Fransa’nın, İtalya’nın yasalarını hiç okudunuz mu? CHP ve İP, HDP ile al takke ver külah içindedir. Kalbinde vatan sevgisi olup da HDP’nin PKK demek olduğunu bilmeyen yoktur. Hiç kimse milletimizin aklıyla alay etmesin. Kimin kimlerle beraber olduğu, kimin kimlerle yürüdüğü bellidir. İktidar olmak için dış güçlerden medet umanlar bunlardır. Yabancı büyükelçilerle sık sık biraraya gelip neyi görüşüyorlar, bileniniz var mı? Milletimizin gerçek sıkıntıları bunların umurunda değildir. Sayın Kılıçdaroğlu, Demirtaş’ın Kavala’nın serbest bırakılmasını, kayyum uygulamasına son verilmesini istiyorsanız bize katılacaksınız, diyor. İnanıyorum ki, öncelikle CHP’ye oy vermiş Atatürkçü Cumhuriyetçi vatanperver hemşehrilerim size katılmayacak, Bozkır’ın, Ahırlı’nın yiğitleri, Torosların çocukları sandıkta gereken cevabı verecektir. Türk milleti zillete boyun eğmeyecek, Türkiye’miz manda ve himayecilere, teslim edilmeyecek, emanet yere düşürülmeyecektir. Güvence Cumhur İttifakı’dır. Ümit kaynağımız milli iradedir.”

Toplantıya Mustafa Kalaycı’nın yanı sıra MHP İl Başkanı Remzi Karaarslan, MYK Üyeleri Güzide Çipan ve Doç.Dr.Özer Karakayacı, il ve ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Kalaycı ve beraberindekiler çeşitli kurum ve kuruluşlar ile esnaf ziyaretinde de bulundu.