Seçim çalışmalarını sürdüren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı parti yöneticileriyle birlikte Konya Şehit Aileleri Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Mevlana Şubesini ziyaret etti.

detail-photo-fancybox-1

“ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER HER ZAMAN ÖNCELİKLİ”

Ziyaret ettiği şehit aileleri ve gazilere yeni dönemde sağlanacak haklar hakkında bilgi veren MHP’li Kalaycı, şehit aileleri ve gazilerin taleplerinin kendileri için her zaman öncelikli olduğunu, bu taleplerin “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Millliyetçi Hareket Partisi’nin 100 Sözü” arasında yer aldığını söyledi.

detail-photo-fancybox-2

“YENİ DÖNEMDE YENİ HAKLAR TANINACAK”

Şehitlerin emaneti kıymetli aileleri ve gazilerin sosyal ve ekonomik avantajlar elde etmesine yönelik girişimlerde bulunulacağını ifade eden Kalaycı, “Yeni dönemde şehit ve gazi ailelerimize yeni haklar tanınacak. TBMM’de Şehit Yakını ve Gaziler Komisyonu kuracağız. Şehit ve gazi çocuklarının kamu yurtlarında ücretsiz barınmalarını sağlayacağız. Şehitlerimizin anne ve babalarına bağlanan aylıkları artıracağız. Şehit yetimlerinin tamamına iş hakkı vereceğiz. Şehit ve gazi çocuklarının her kademedeki eğitim harcamalarının devlet tarafından karşılanması ve yükseköğretime girişlerinde kendilerine kontenjan ayrılması temin edeceğiz. Gazilere ÖTV’siz araç sağlanacak” dedi.

detail-photo-fancybox-3