Milliyetçi Hareket Partisi’nin yöneticileri, milletvekilleri Sadettin Tantan’ın açıklamalarına sosyal medya hesaplarından tepki gösterdiler.

İşte o açıklamalardan bazıları:

Semih Yalçın (MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili)

''Sabık Bakan Tantanacı Sadettin’in MHP’nin siyaset anlayışı ve günümüzdeki tutumuyla ilgili ifadeleri, 15 Temmuz 2016’dan beri Türkiye’de yaşananlardan bihaber olduğunu gösteriyor. Arkadaş o günden beri daldığı derin gaflet uykusundan ve politik sekerattan çıkamamış anlaşılan.

Allah akıl ve beka uyanıklığı versin. Tantanacı Sadettin, milliyetçilik konusunda boş lakırdı etmekle de cehlini ele vermiş. Milliyetçiliğin MHP’nin tekelinde olmadığını çocuklar bile biliyor. Türk milliyetçiliği Türk milletinindir. HERKES=TÜRKİYE

MHP’nin inhisarında olan Ülkücülüktür, tapusu da bizzat büyük dava adamlarından miras kalmıştır. Ülkücülük, Türk milliyetçiliğinin hareketimize özgü yorumudur.''

İzzet Ulvi Yönter (MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili)

Tantan, tantana yapmış! Genel Başkanımızın milleti tehdit ettiğini ispat etmezse haysiyetsizdir! Tantan kim oluyor da Genel Başkanımız’dan hesap sormaya kalkıyor? Milliyetçiliği ağzına alan adama bakın hele, ne fikri var ne de kirli ifadelerini teyit edecek itibarlı bir mazisi...

57.Hükümet döneminde, İçişleri Bakanlığı görevini deruhte eden S.Tantan, organize suç örgütleriyle mücadele konusunda Sayın Genel Başkanımızdan aldığı kesin talimatları açıklaması, bunun sonucunda Türkiye’nin nasıl rahatladığını itiraf etmesi millet huzurunda namus borcudur...

Sadir Durmaz (MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili)

Sadettin Tantan;

MİT mensuplarımızı deşifre eden karanlık "oda"larda,

MHP düşmanı "fitneçağ"larda iftira atacağına,

MHP'nin de ortağı olduğu 57. Hükümette İçişleri Bakanıyken

Sayın Genel Başkanımızdan “terörle, organize suçlarla mücadele”de aldığın talimatları açıkla!

Bahadır Bumin Özarslan (MHP Genel Sekreter Yardımcısı)

1- Tantan'ın açıklamaları, İçişleri Bakanlığı yaptığı günden bu tarafa Türkiye'de yaşananları dikkate almayan bir içeriğe sahip. 15 Temmuz'u yok sayan, darbe girişiminin yanında işgal ve iç savaş tehdidinin savuşturulduğunu peçeleyen bir söylem tercih edilmiş.

2- Tehdit dilinin kime ait olduğu ise özel bir saptırma yönteminin tercih edildiğini gösteriyor. Türkiye'nin çok yönlü tehdit altında olduğu bu dönemde, kuşatmayı yarmaya yönelik önerilerin sahibi olan Genel Başkanımızı suçlayıcı bir dil kullanmak, bizatihi bir tehdit dilidir.

3- Öte yandan MHP, hukuk devletine bağlılığını her dönem ifade etmiştir. Toplumsal düzeni bozmaya yönelik her türlü iç ve dış tehdite karşı hukuk yoluyla mücadele etmek, en önemli düsturumuzdur ve bugüne kadarki bütün parti programlarımızda yer almıştır.

4- Türk Milliyetçiliği'nin yegâne siyasî temsilcisi olduğunu programıyla, söylemiyle ve takındığı tutumuyla her dönemde ispat etmiş olan MHP aynı zamanda, hukuk devletine bağlılığını, ilhamını aldığı kadim Türk kültürüyle ilişkilendiren tek partidir.

5- Hukuka bağlılık şuurunun Türk devlet geleneğinin ana ilkesi olduğunun farkında olan MHP, iktidar ortaklığı yaptığı bütün hükümetlerde, bu konudaki hassasiyetini göstermiş bir partidir. Bu uğurda her türlü bedeli ödemiş bir partinin, herhangi bir tavsiyeye ihtiyacı yoktur.

Mehmet Taytak (MHP Afyonkarahisar Milletvekili)

1-CHP-HDP-İP medyasında son zamanlarda, eskinin ne kadar şaibeli, ne kadar mafya yancısı tiplemesi varsa sistematik şekilde MHP ve Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendi üzerinden kara propagandaya başladı. Sürekli bir maşa sürülüyor piyasaya. Yeni maşa da belli ki Saadettin Tantan.

2-Kimsiniz, kimlerden talimat alıyorsunuz, hepsini biliyoruz. Sen, MHP Lideri Sayın Bahçeli 57. Hükümet zamanı sana ne talimat vermişti? Ondan bahsetsene.

Yıldıray Çiçek (MHP Genel Başkan Basın Danışmanı)

Cumhuriyet, Sözcü,Oda Tv gibi CHP-HDP-İP medyasında sürekli tantana yapan Saadettin Tantan Türkgün gazetesine niçin dönüş yapmıyorsun? Oyunun bozulacak değil mi bir-iki soruyla? MHP Lideri Sayın Bahçeli 57. Hükümet zamanı sana ne talimatı vermişti?

Niçin bahsetmiyorsun onlardan?

İsmail Özdemir (MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili)

1-Sadece demeçlerinin yer alması için önüne uzatılan mikrofon sahiplerinin lehine sözler söyleyerek gündemde kendisine yer bulma arayışında olan Sadettin Tantan’ın, malum kişiliğinde müfteriliğin de olduğu bugün açıkça görülmüştür.

2-Saplandığı kirli medya bataklığı ile beraber MHP hasımlığını bildiğimiz akrabalık ilişkilerinin, bu şahsın tantanalarının gerekçelerinden olması bir yana, doğruları ifade etmeyen sorumsuzluk örneği de devlet terbiyesinden ne derecede nasiplendiğini gösteriyor!

3-Tantanacı ukalalık yaparak ne iftiralarını, ne yalancılığını ne de aynı maksatla nereye hizmet etme telaşında olduğu gerçeğini gizleyemez. Bu anlamda da yer edinme telaşına düştüğü meşum medyada anılma çabasından öteye gidemez.

4-57. Hükümet döneminde bugün kendisini pazarlamak için malum çevrelerce kullanılan konularda, Sayın Genel Başkanımızın gösterdiği hassasiyet ve iradeden bahsetmemek için adeta didinen ve kaçamak davranan tantanacının karın ağrısının ne olduğunu çok iyi biliyoruz.

5-Türkiye’ye yönelen tehdit ve tehlikeler karşısında yer almayıp, kendisi üzerinden gündem oluşturmaya dönük faaliyetlerinin ortasına atılan, oltaya takılan tantanacının hakikatlerden kaçamak davrandığı her gün, yine kendisi adına hüsran olmaya devam edecektir...