Osmancık Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, “Çorum’da milliyetçi kesilip, Hakkâri’de özerklik istemek, özellikle savunma sanayimizdeki dünyayı sarsan millileşme hamlelerine terörist gözüyle bakmak siyaset yapmak değildir. Siyaset, gayrı milli tavırla değil, milli bilinç ve sorumlulukla yapılır” diye konuştu.

2023 seçimleri hakkında da açıklama da bulunan Durmaz, “Yüzyılın seçimi” mahiyetindeki 2023 seçimlerini, Türkiye’nin kader ve karar yılı, aynı zamanda tarihsel kavşağı olarak görüyoruz. İnşallah, geleceğin Lider Ülke Türkiye’sine doğru giden yolda ülkemiz, önce 2023, özgüvenle 2053, hedeften sapmadan Allah’ın izniyle 2071 hedeflerine ulaşacaktır” dedi.

Osmancık Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, muhalefeti sert sözlerle eleştirdi.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Türk siyasi tarihine “siyah ve beyaz” kadar net bir örnek tavır olarak kayda düşürdüğü “Önce ülkem ve milletim” anlayışıyla, “Benim aklım hep Türkiye’dir” düşüncesiyle siyaset yaptıklarını ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz, “Bu anlayışların toplamı; dünyevi hiçbir menfaate, siyasi hiçbir çıkara eyvallah etmeyen, “nefse değil, nesle hizmet” etme düşüncesinin cümlelere dökülerek özetlenmiş halidir. Tarihin omuzlarımıza yüklediği sorumlulukla yürüyoruz, şehitlerimizin emaneti aziz vatanımıza halel getirmemek için çalışıyoruz” diye konuştu.

“40 YILDIR AYAĞIMIZA PRANGA YAPILAN TERÖRÜN KÖKÜ KAZINACAK, KANDİL’E ŞANLI TÜRK BAYRAĞI DİKİLECEK”

40 yıldır ayağımıza pranga yapılan terörün kökü kazınarak Kandil’e şanlı Türk Bayrağı dikileceğini vurgulayan Durmaz, “Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Harekâtında şehit olan Çorumlu Uzman Onbaşı Muhammed Karaçam’a Allah’tan rahmet, ailesine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Allah’ın izniyle kanı yerde kalmayacak, 40 yıldır ayağımıza pranga yapılan terörün kökü kazınacak, Kandil’e şanlı Türk Bayrağı dikilecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

“ÇORUM’DA MİLLİYETÇİ KESİLİP, HAKKÂRİ’DE ÖZERKLİK İSTEMEK, SİYASET YAPMAK DEĞİLDİR”

Millileşme hamlelerine terörist gözüyle bakmanın siyaset olmadığını vurgulayan Durmaz, “Kravatlı teröristlerle kahvaltı planı yapanlar, teröristlere madalya takmaktan bahsedenler, terörün uzantısı partiye bakanlık vermeyi düşünenler, siyasi çıkar uğruna milli üniter yapımızı bozacak hayaller kuranlar iyi dinlesin ki; milletimiz kirli siyasetinizi elinin tersiyle itecek, hepinizi hayal dünyasından uyandıracaktır. Çorum’da milliyetçi kesilip, Hakkâri’de özerklik istemek, özellikle savunma sanayimizdeki dünyayı sarsan millileşme hamlelerine terörist gözüyle bakmak siyaset yapmak değildir. Siyaset, gayrı milli tavırla değil, milli bilinç ve sorumlulukla yapılır. Milletimiz ne diyorsa bizim de sözümüz odur. Milletimiz neyi istiyorsa bizim de dileğimiz aynısıdır. Bizim nezdimizde, vatanımızın bekasından, devletimizin birliğinden, milletimizin dirliğinden daha önemli konu yoktur. “Ne işimiz var Suriye’de, ne işimiz var Libya’da, ne işimiz var Akdeniz’de” diyenlere inat, Cumhur İttifakı olarak; karada, denizde her yerde devletimizin egemenlik haklarını ve milletimizin çıkarlarını çiğnetmedik. Kıbrıs’ta, Karabağ’da, Türklüğün yanında olduk. Türk Devletleri Teşkilatıyla dünyaya mesaj verdik, Ayasofya’nın zincirlerini kırarak ibadete açtık. Şehit kanlarıyla sulanmış aziz vatanımızda, sınırlarımızda ve gönül coğrafyamızda Türkiye’ye rağmen hesap yapılamayacağını gösterdik. Tüm çabamız, bölgesinde lider, dünyada güçlü bir Türkiye içindir. Tüm mücadelemiz, ay yıldızlı al bayrağımızın ilelebet dalgalanması, Ezan-ı Muhammedi’nin hiç susmamasına yöneliktir. Gayret bizden Tevfik Allah’tan” şeklinde konuştu.

“2023 SEÇİMLERİNİ, TÜRKİYE’NİN KADER VE KARAR YILI, AYNI ZAMANDA TARİHSEL KAVŞAĞI OLARAK GÖRÜYORUZ”

2023 seçimleri hakkında da açıklama da bulunan Durmaz, “Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümü olan ve bizce “yüzyılın seçimi” mahiyetindeki 2023 seçimlerini, Türkiye’nin kader ve karar yılı, aynı zamanda tarihsel kavşağı olarak görüyoruz. Bu bilinç ve kavrayışla siyasi faaliyetlerimizi yoğunlaştırıp, yorulmadan, usanmadan sürdürüyoruz. İnşallah, geleceğin Lider Ülke Türkiye’sine doğru giden yolda ülkemiz, önce 2023, özgüvenle 2053, hedeften sapmadan Allah’ın izniyle 2071 hedeflerine ulaşacaktır. Bu yolda, sizlerin varlığı bizlere güç vermektedir” dedi.

50 MİLYON LİRALIK 8 PROJEYE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ


Çorum’un Osmancık Belediyesi tarafından toplam yatırım bedeli 50 milyon liralık 8 proje için toplu açılış töreni düzenlendi.

Mustafa Kemal Atatürk Parkı’nda düzenlenen konuşan Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, yapılan her yatırımın gelecek nesillere bugünden bir armağan olduğunu söyledi.
Osmancık’ın yalnızca bugünü için değil, aynı zamanda geleceği için çalışarak hep birlikte ilçenin geleceğini inşa ettiklerini dile getiren Başkan Gelgör, “Bölgenin en büyük kapalı pazarını Osmancık’a kazandırdık. Kızılırmak çevre düzenlemesiyle Osmancık tatil beldeleriyle yarışır bir güzelliğe kavuştu. Osmancık’ı gören gerçekten hayran kalıyor. Yeni belediye binamız halkımızın hizmetinde. İçerisinde bulunduğumuz bu parka Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini verdik. Koyunbaba Mahallemize Şehit Öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın adına büyük bir park ve sosyal tesis yaptık. Festival alanımızı yapıyoruz. Türkiye’ye örnek olacak bir güreş arenası yaptık. Mustafa Kemal Atatürk Parkımızın içerisine bir de cami inşa ettik. Buranın dokusuna uygun, güzel bir mescit oldu” dedi.

Osmancık Belediyesi’nin kendi elektriğinin üretmeye başladığını üretmeye başladığını anlatan Gelgör, “Çiftlikler mahallesinde belediyemize ait 500 KWA Güneş Enerji Santrali kurduk. Yılda ortalama 1,5 milyon TL gelir elde ediyoruz. Bu yatırımlarımızın hep birlikte açılışını yapıyoruz. Şimdiden ilçemize, halkımıza hayırlı olsun. Tabi yatırımlarımız bunlarla sınırlı değil. Halkımız zaten biliyor. O kadar çok çalıştık ki burada teker teker saymaya zamanımız yetmez. Sosyal belediyecilik çalışmalarımızı biliyorsunuz; Çanakkale gezilerimiz. Hoş geldin bebek uygulaması. Cenaze hizmetlerini ücretsiz yaptık. Osmancık Belediyesi üretken belediyecilik anlayışıyla her zaman vatandaşının yanında ifadelerini kullandı. Yeni yatırımlarında müjdesini veren Gelgör, “Yeni projelerimiz de hazır. Kısa süre içerisinde şehrimize büyük değer katacak yeni yatırımların müjdesini vermek istiyorum. Kızılırmak’a şişme bent projemiz hazır. Burada tekne gezileri yapılacak bir proje yakında ihale edilecek. Yeni Mahallede eski hükümet konağı alanına Türk Devletleri Parkı yapacağız. İlçemizin merkezine büyük bir sosyal alan kazandıracağız. Osmancık Kalesine yapacağımız asansör projesi kurul onayından geçti. Biz bu yatırımları devletimizin gücünü ve halkımızın teveccühünü daima hissederek yapıyoruz. Osmancık halkı her şeyin en güzeline layıktır. Sevdamız Osmancık, her şey Osmancık için. Ne mutlu Türküm diyene” diye konuştu.