Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık deprem tüm Türkiye'yi sarstı. 10 ili etkileyerek büyük yıkıma neden olan iki büyük depremin ardından tüm Türkiye enkaz altında kalan depremzedeler için seferber oldu.  Bir yandan Türkiye'nin dört bir yanından ve dünyadan deprem bölgesine enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için arama-kurtarma ekipleri gönderilirken bir yandan da depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için yardımlar gönderiliyor. 

MHP’Lİ BELEDİYELERDEN DEPREM SEFERBERLİĞİ

Milliyetçi Hareket Partisi belediyeleri de deprem bölgesindeki vatandaşlar için aralıksız bir şekilde yardım göndermeye devam ediyor. İşte MHP’li belediyeler tarafından yapılan o yardımlardan bazıları…

BULDANLILAR DEPREM BÖLGESİNE YARDIM YAĞDIRDI!

Buldan’da deprem bölgesine ulaştırılmak üzere toplanan yardımlar TIR’lara yüklenerek dualarla gönderildi.

Buldan Kaymakamlığının himayelerinde, Buldan Belediyesi ve AFAD koordinasyonunda düzenlenen yardım kampanyasına Buldanlılar büyük ilgi gösterdi. Buldanlılar, bebek bezinden ısıtıcıya, battaniyeden kuru gıdaya kadar pek çok malzemenin depremzedelere ulaştırılması için Buldan Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Salonu’na akın etti.

Vatandaşlar tarafından Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Salonu’na getirilen ihtiyaç malzemeleri burada tasniflenip paketlenerek TIR’lara yüklendi.

Buldan Kaymakamı Tayfun Deli, eşi Tuğçe Deli, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, Cumhur İttifakı ve sivil toplum kuruluşlarının ilçe temsilcileri ile mahalle muhtarlarının katılımıyla dört TIR dolusu yardım malzemesi deprem bölgesine gönderildi.

Türkiye'nin yüreğini yakan Kahramanmaraş'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yaralarının sarılması için tek yürek olan Buldanlılara teşekkür eden Buldan Kaymakamı Tayfun Deli, “Battaniye, kışlık giyecek, bebek bezi, bebek maması, havlu, hijyen malzemeleri, mont, bot, gıda, ısıtıcı gibi acil ihtiyaç duyulan malzemelerden oluşan yardımları deprem bölgesine gönderdik.  Destek veren herkese teşekkür ederim. Kampanyamız devam edecek” dedi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  “Deprem herkesi olduğu gibi bizleri de derinden üzdü. Şu an tüm Buldanlı tek yürek oldu. Kısa sürede çağrımıza binlerce vatandaşımız cevap verdi. Destekler çığ gibi büyüyor. Ben duyarlılıklarından dolayı tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bugün dört TIR ihtiyaç malzemesini deprem bölgesine gönderdik. Yardım kampanyamız devam edecek. Millet olarak el ele verip tüm yaralarımızı saracağız” diye konuştu.

KARABÜK İTFAİYESİ HAYAT KURTARMAYA DEVAM EDİYOR

Karabük Belediyesi deprem bölgesine desteğine devam ediyor. Şuana kadar 12 araç ve 29 personel bölgeye giderken, Karabük itfaiyesinin arama kurtarma ekipleri 3 vatandaşımızı sağ olarak göçük altından çıkarttı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Karabük Belediyesi de teyakkuzda. Depremin hemen ardından yola çıkan Karabük itfaiyesi arama kurtarma ekipleri Kahramanmaraş’ta kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Ekipler şuana kadar 3 kişiyi sağ, 8 kişiyi de vefat etmiş şekilde göçük altından çıkarttı.

Ayrıca, itfaiye, ekskavatör, beko loder, damperli kamyon, kamyonet, lowbed tır, su tankeri, cenaze aracı ve cenaze yıkama aracından oluşan 12 araçta Gaziantep Valiliği AFAD Başkanlığının emrine tahsis edildi. Bölgede büyük ihtiyaç olan içme suyunun temini konusunda da duyarsız kalmayan Karabük Belediyesi, krom kaplamalı 3 tanker ile 60 ton suyu bugün deprem bölgesine gönderdi. Ayrıca, Batı Karadeniz Kalkınma Birliği Başkanı Dr. Faruk Özlü ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin talimatları doğrultusunda BAKAB tarafından sabah saatlerinde bir tır bardak su bölgeye sevk edildi.

EREĞLİ BELEDİYESİ’NDEN DEPREMZEDELERE YARDIM

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’ deprem bölgesine destek için anında talimat verdi.

Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun talimatı doğrultusunda hızla deprem bölgesine gidecek araçlar ve ihtiyaç malzemeleri ayarlanarak kısa zamanda bölgeye hareket etti. Başkan Oprukçu açıklamasında 5 Damperli Kamyon, 1 Ekskavatör ve 1 Lobed’in yola çıktığını belirtti. Akabinde de battaniye, su, meyve suyu, sandviç ve kumanya gibi ihtiyaç malzemeleriyle birlikte belediye personelleri yardım amacıyla deprem bölgelerine gönderildi.