Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan Anadolu Yayıncılar Derneği bünyesindeki 60 televizyon ve 45 radyo ile sosyal medyadan yayımlanan "100. Yıl Seçimi Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu.

“ANTALYA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TARIM ŞEHRİDİR”

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan programda seçim bölgesi Antalya'yı anlattı. Başkan, “Antalya Türkiye’nin en büyük tarım şehridir. 1.2 milyon ton hububat üretimi, 5 milyon ton sebze üretimi ve 1.2 milyon ton da meyve üretimi ile Türkiye’nin en büyük üreticisi olan ilimizdir. Yıllık tarımsal hasılası da 30 milyar liranın üzerinde olan bir şehrimizdir. Antalya devletine sürekli katma değer üreten bir şehrimizdir” dedi.

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan programda sözlerine şöyle devam etti:

“Seçim öncesinde sahada olduğumuz için seçmenle rahat konuşabiliyoruz. Sayın Genel Başkanımız tüm teşkilatları diri tutarak seçim öncesi bizi seçime hazırlamış ve bizi rahatlatmıştı. Diyorlar ki biz oyumuzu milletvekili seçimlerinde size vereceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey demişti ki milletvekili sayımızı arttıracağız, vatandaşlarımız bu cümlenin altını dolduracak. Buna inanıyoruz."

"KIZILELMA HEDEFLERİMİZ BİR BİR GERÇEKLEŞİYOR"

Başkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin süreçleri önceden gördüğünün altını çizerek “100 yıl seçimi çok önemli. Türkiye 2. Yüzyılına başlayacak. Bizim Turan dediğimiz Kızıl Elma hedeflerimiz bir bir gerçekleşiyor.

Türk Devletleri Teşkilatının kurulmasıyla birlikte bizim Turan ülkümüzün de adımları atılmış oldu. Türkçe konuşan ülkelerden Türk Devletleri Teşkilatına evrildik. Bu arada Macaristan gibi AB üyesi bir ülkenin de bu yapının içerisinde olması çok önemli. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olarak Türkiye Yüzyılına çok hazırlıklı giriyoruz" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Rusya ve Ukrayna arasında oluşturulan tahıl koridoruna destek verdiğini belirten Başkan sözlerine şöyle devam etti:

“TÜRKİYE YÜZ YILIN GIDA SORUNUNU ÇÖZDÜ"

“Türkiye yüz yılın gıda sorununu çözdü. En önemli konuların arasında Afrika ülkelerinin gıdaya ulaşımı vardı. Türkiye bu konuda çok özel bir şey daha yaptı. Rusya ücretsiz buğday verdi ve Türkiye de bunu una çevirdi. Şu anda dünyanın en büyük un üreticisi Türkiye. Ülkemizde 100 milyon ton un üretimi var. Ve bundan da 14.7 milyar dolar Türkiye’nin katma değer olarak kazandığı para var.

PANDEMİ SÜRECİ

Türkiye pandemi sürecini en az hasarla atlatan ülke. Fabrikalarımız durmadı, tarımsal faaliyetlerimiz durmadı, çiftçilerimize izinler verildi. Ama bir çok ülkenin ürünü tarlada kaldı. Türkiye, Covid sürecinde şehir hastaneleriyle birlikte süreci en az hasarla atlatan bir ülke oldu. Aynı zamanda tarımsal hasılası ve sanayi üretimini durdurmayarak Avrupa’nın bir çok ülkesine hijyen malzemeleri gönderdi. Afrika’ya doğru düzgün aşı gönderen tek ülke Türkiye. Genel Başkanımız da bu konuda hükümete sonuna kadar destek verdi. Türkiye bu süreçte Avrupa değil, dünyanın takdirini kazandı. Türkiye bu süreçte ambulans uçaklarla 100 bine yakın insanımızı ülkemize getirdi ve ücretsiz bir şekilde tedavi etti. Dünyanın bütün ülkelerinde ücret alınırken, Türkiye bunu ücretsiz yaptı.

“9 IŞIĞIMIZDAN BİR TANESİ KÖYCÜLÜKTÜR”

9 ışığımızdan bir tanesi de köycülüktür. Bir tanesi de endüstri ve teknikçiliktir. Köycülükle endüstri teknikçiliğini birleştirdiğiniz zaman modern tarım, modern sanayi bunun içiresinden çıkıyor. Milliyetçi Hareket Partisi gelecekteki tarım kentleri projesiyle ve hazırlıklarıyla süreç içerisinde tarımın daha entansif hale getirilmesiyle ilgili, bio yakıtların sürekli olarak çiftçiler tarafından elde edilebilmesi adına inanılmaz çalışmalar yürütüyor."

Çiftçilerimizin gelirlerinin yükseldiğini de kaydeden MHP'li Abdurrahman Başkan spekülasyonlara dikkat çekti. Başkan “Türkiye’de bir ay çiçek yağı krizi çıkardılar bir şeker krizi çıkardılar bunların hepsi ihtiyacımız kadar vardı ama insanları provoke ediyorlardı. O arada da spekülatörlerin para kazanmasını sağlıyorlardı.

Şimdi seçim yaklaşırken spekülatifler sanki Türkiye’de et krizi varmış gibi söylemlerde bulunuyor. Türkiye’de et krizimiz yok. Sayın Tarım Bakanımızda açıkladı. Et Süt Kurumundan bütün kasaplara da etler verilecek" değerlendirmesinde bulundu.

MHP'li Başkan “Kadın kooperatifleri konusu Milliyetçi Hareket Partisinin çok önem verdiği konulardan biridir. Kadınlarımıza tarım alanında pozitif ayrımcılık sağlayacağız.  Milliyetçi Hareket Partimizin Antalya Milletvekili aday listesinde ziraat mühendisler, hukukçular, akademisyenler ve tarımla ilgili birebir üreticiler var. Halkımız en iyi liste Milliyetçi Hareket Partisi'nin listesi diyor. Bu bize gurur veriyor. Antalya nüfusunun önemli bir kısmı tarımda çalışıyor.

Biz 48 milletvekiliyiz inanın 248 milletvekili gibi koşturuyoruz. Nerede bir sorun varsa orada biz varız. Genel Başkanımız Türkiye’yi en iyi okuyan liderdir” ifadelerini kullandı.

Başkan sözlerine şöyle devam etti:

“Tarımsal sulamadaki KDV’ler yüzde 18 den yüzde 8 e indirildi. Sulama sularıyla alakalı yüzde 50 yeniden indirimler yapıldı. Sanayi ticaret ve enerji komisyonu üyesi olarak sulama birliklerinin DSİ’nin kanal boylarındaki boşluk arazilerine güneş enerjisi santrali yapma izinleri verdik.

Çiftçinin en önemli konusu girdi maliyetleri. Tatlı su havzalarımızı muhafaza edeceğiz. Su havzalarında yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Partimizin en önemli vaatlerinden bir tanesidir. Bunun yanında bizim bio yakıtlarla ilgili çalışmalarımız var. Özellikle çiftçilerin artık ürünlerinden kompos halinde bio gaz üretip hem kendi ihtiyacını sağlaması hem de orada elde edilen posalarla gübre yapılabilmesini sağlamasıdır.

Önce bitkiyi sulamak zorundasınız sonra beslemek zorundasınız sonra bunları tarımsal mekanizasyon dediğimiz modern aletler kullanmak zorundasınız. Biz de bu tarımsal mekanizasyona ek destekler vereceğiz. Özellikle yem bitkileri üretiminde buğday arpa soya şeker pancarı destek olacağız. Şeker pancarının küspesini şeker pancarı üretimi ile arttırıp özellikle üreticilerimize ucuz küspe ve yem tedarik etmeliyiz. Bunu yaptığımız zaman sütü de eti de ucuza verebilme imkânımız olacak”.

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan sözlerine şu ifadeleri de ekledi:

“Tarım kentleri projemiz kapsamında çiftçilerimize destek olacağız. Çok önemli bir projemiz vardı. Hazine arazilerine yapılan seralardan TARSİM tarımsal sigortalar kapsamına aldırdık.

Antalya’da sel felaketlerinde ilk çiftçinin yanına inen Milliyetçi Hareket Partisi'ydi. Ve çiftçilerimizin TARSİM’den paralarını hızlı bir şekilde almaları için çaba sarfettik. Domates ihracatı ile ilgili yasak getirilmişti. Bu yasağın hızla kaldırılması için girişimlerimiz oldu ve çiftçilerimizden teşekkür aldık. Bu krizi Milliyetçi Hareket Partisi'nin çözdüğünün herkes farkında. Çiftçilerimiz bize hiç merak etme vekilimiz oylarımız 3 hilale diyorlar.

“MHP’DEN AYRILANLAR DA 3 HİLALE OY VERECEK”

Milliyetçi Hareket Partisi'nden ayrılanların sandıkta 3 hilali görünce dayanamayacaklarını, Sayın Genel Başkanımızın adının olduğu ve milletvekili listesinin olduğu yere, mühürlerini basacaklarına bütün kalbimle inanıyorum.

Ahıska Türklerimiz beni çağıdırlar ve oylarımız Milliyetçi Hareket Partisine dediler.

“TÜRK TARIMI VE TÜRK SANAYİSİ ENTEGRASYONU VE KIRSAL GÖÇÜN ENGELLENMESİ PROJESİ”

Türk tarımı ve Türk sanayisi entegrasyonu ve kırsal göçün engellenmesi projesinin ben hazırlığını yapıyorum. Bu Türkiye’nin 20 yılını kurtaracak bir mastır proje. Bazı tesisler sanayi bakanlığında bazı ürünler Tarım Bakanlığının uhdesinde, bence bu kişini birleştirtip tarımsal sanayiyi geliştirdiğimiz takdirde Türkiye’nin geleceği için çok önemli. Özellikle nakliye fiyatlarının çok artmasıyla birlikte ürün ucuz bir ürünse nakliye fiyatları pahalı oluyor. Stratejik noktalarda üretim konusu çok önemli.

Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak özellikle tarım projelerimiz ve tarımsal sanayiyi destekleyen projeleri yürüteceğiz. Çiftçimize mazot desteğini ilk dile getiren Sayın Genel Başkanımızdır.

Hilal kartla ayni destek yerine nakdi destek vereceğiz. Seçim beyannamemizde de bunu belirttik. Biz her evden bir kişiye de iş imkânı sunacağız. Ayrıca Milliyetçi Hareket Partisinin seçim vaatleri içerisinde de çiftçiye önceden fiyat açıklayacağız. Milliyetçi Hareket Parti’sinin vaatleri arasında tarımın yeniden yapılanması var. Hatta tarımsal teknolojilerin tarıma uygulanması da var.

“TÜRK SANAYİSİNİ BATIRAN ADAM ALİ BABACAN’DIR”

Devlet faizi düşük tutarak üretim artışı, istihdam ve vergi sağlıyor. Burada bir kayıp yok. Babacan, bakanlığı döneminde ülkeyi nasıl batırmış şuanda onu anladık. YPG ve PYD'ye terör örgütü dememe gibi kötü düşüncelere sahip. Türkiye’de yıllarca bakanlık yapmış bir insan nasıl dönüştü? Ali Babacan Türkiye’yi ithal ürünlerin merkezi haline getirdi. Türk sanayisini batıran adam Ali Babacan’dır. Enflasyon oranında dövizin artmamasıyla ihracatı düşük kaldı Türkiye’nin. Biz Sanayi Ticaret ve Enerji Komisyonu üyesi olarak ihracatımızın artması için inanılmaz çaba sarf ediyoruz. Bugün Türkiye 500 milyar dolar ihracatı konuşamıyorsa bunun sebeplerinden bir tanesi Ali Babacan’dır.

“TÜRKİYE GELECEKTE GIDA VE ENERJİ KONUSUNDA HAP OLACAK”

Kaba yem konusunda Türkiye üretimini arttırmak zorunda. Kendi doğal gazımızın gelmesiyle doğalgaz tesisimizin yanına 5 milyon ton gübre fabrikası da kurulacak.

Dünyanın en büyük doğalgaz pazarlarından biri Türkiye’de kurulacak. Türkiye gelecekte hem gıda anlamında hem de doğalgaz ve enerji anlamında çok önemli bir hap olacak."