Bakırköy'de esnaf ve ev ziyaretleri yapan Aksu; “Milliyetçi Hareket Partisi olarak vatanımızın her köşesinde insanımıza muhabbetle dokunuyor, gönüllerine giriyoruz.” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Aksu, Bahçelievler’de ilçe başkanlığının düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, “Etrafındaki ateş çemberine rağmen Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yakaladığı yönetim istikrarı sayesinde zorlu süreci başarı ile yönetmiştir. Bugün parlamenter sistemle yönetilen başta Avrupa’dakiler olmak üzere birçok ülkede istikrarsızlık ve kaos hakimdir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile adım adım güçlü Türkiye inşa edilmektedir. Sistem rüştünü çoktan ispat etmiştir. Yürütmedeki çift başlılık ortadan kaldırılarak yönetimde istikrar sağlanmış, Devlet organları asli fonksiyonlarına dönmüştür. Uygulandığı dört yıllık süre içinde terörle mücadelede destan yazılmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişimi ve ardından yaşanan terör olayları, ekonomik operasyonlar, kovid-19 salgını ve Ukrayna-Rusya savaşının olumsuz etkilerine rağmen Türkiye sağladığı demokratik siyasi istikrar ile öne çıkmakta, küresel düzlemde parlayan yıldız olmaya devam etmektedir.

Tüm bu gelişmeler bize Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin stratejik öngörünün ve milli aklın ürünü olduğunu daha net biçimde göstermiştir. O sebeple CHP, İP, HDP ve ortaklarının parlamenter sisteme dönme, Türkiye’yi yeniden darbe ve muhtıralara mahkum etme çabaları boştur, boşunadır. Bunlar Türkiye’nin yükselişi için atılan her adımı sekteye uğratmaya çabalayan karanlık mahvillerin sözcüleridir. Ancak dün başaramadılar, bugün de yarın da başaramayacaklar, hüsrana uğrayacaklardır.” dedi ve şunları kaydetti:

“Ukrayna-Rusya savaşının etkisiyle ortaya çıkan küresel enerji ve gıda krizi başta Avrupa olmak üzere tüm ülkelerin kabusu olurken savaşı bitirmek ve barışı sağlamak adına samimiyetle elini taşın altına koyan, diplomasinin kanallarını etkin kullanan tek ülke Türkiye olmuştur. Diplomatik çabası sonuç veren Türkiye tahıl koridorunun açılması ve sürecin koordinasyon merkezinin İstanbul’da kurulması ile diplomatik bir zafere, aynı zamanda küresel gıda krizinin önüne geçilmesi adına önemli bir başarıya imza atmıştır. Sıcak çatışma ortamının yol açtığı krize, emtia ve enerji fiyatlarındaki artışa rağmen Türkiye yılın ilk çeyreğinde %7,3 büyüme performansı elde etmiş, iş ve aş yaratmaya devam etmiştir. Terörle mücadele ve her alanda egemenlik haklarımızı koruma kararlığı sürdürülmektedir. Teröristler için artık hiçbir yer güvenli değildir ve bölücü terör bitme noktasına gelmiştir. Doğu Akdeniz’de, Ege’de, Güney sınırımız’da egemenlik haklarımıza yönelik saldırılar bertaraf edilmiştir. Bunlarla birlikte ekonomi üzerinden yapılan operasyonlara da zamanında alınan etkili önlemler sayesinde karşı konulmuştur.

Küresel bir sorun olan ve birçok ülkede son otuz kırk yılın zirvesine çıkan enflasyon nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntılar ülkemizi de etkilemiştir. Ancak hükümetimiz bir yandan enflasyonla mücadele tedbirleri uygularken bir yandan da çalışan, emekli, çiftçi ve tüm toplum kesimlerine yönelik gelir artırıcı politikalarla vatandaşlarımızı enflasyona karşı koruma kararlılığını göstermiştir. Türk milleti maruz kaldığı her zorluğu milli birlik içinde aşmıştır, bunu da birlik ve beraberlik içinde aşacaktır. Nitekim öncü göstergeler bunun müjdecisidir. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur ittifakı olarak fırsatçılara, istikrarı bozucu tertip içinde olanlara ve Türkiye’nin yürüyüşüne engel olmak isteyenlere asla taviz vermeyeceğiz.” dedi.

Aksu konuşmasını şöyle tamamladı: “Milliyetçi Hareket Partisi olarak, ülkemizi ve milletimizi güvenli bir geleceğe taşımaya, Türkiye’yi lider ülke yapmaya kararlıyız. Türkiye hasmı çevrelere karşı birliğimizi güçlendirmeyi, milli varlığa sahip çıkmayı, vatandaşlarımızın huzur ve refahını artırmayı hedefliyor bunun için gayret gösteriyoruz. Türkiye ne zaman hamle yapsa, ileriye atılsa milletimize yönelik yeni bir provokasyon devreye konuluyor. Tüm bunlar fesat yuvalarının, küresel senaryolar ve işbirlikçilerinin devrede olduğunu göstermektedir. Ne yaparlarsa yapsınlar milli birliğimizi bozamayacaklar, Türkiye’nin yükselişine engel olamayacaklar. Kıvançta ve tasada bir oldukçe, milli ve manevi değerlerimize, Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıktıkça bundan sonra da başaramayacaklar.

Aziz milletimiz emin olsun, her türlü sorunu milli, manevi ve tarihi tecrübeyle çözecek tek irade Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakıdır.

Cumhur İttifakı güçlü Türkiye’yi inşa etmek için şevkle, azimle ve samimiyetle çalışmalarına devam ediyor.

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul’un her yerinde, Anadolu’nun her köşesinde milletimizle buluşuyor, vatandaşlarımıza muhabbetle dokunuyor, gönüllere giriyor.

Türkiye’nin yükselişi ve istikrarın devamı için 2023’te Cuhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk turda Cumhurbaşkanı seçmek, Milliyetçi Hareket Partisini TBMM’nde daha güçlü bir sayısal çoğunluğa ulaştırmak için çalışıyor gayret gösteriyoruz.

Milletimizin ferasetine inanıyor, vatandaşımızın sağduyusuna güveniyoruz.

İnşaallah 2023, Cumhur İttifakının yeni bir zafer yılı olacak.”